• çok ilginç bir olay. su almak istesen bile alamıyorsun belirli saatlerde.
  • paket servis de ister misin?
  • kahvaltınızı koğuşunuzdaki yatağınıza getirmemizi ister misiniz şeklinde yanıt verilecek başlıktır.
  • koğuşa servis de yok mesela, çok ilginç.
  • ilginç bir şey anlatacağım tam da bununla ilgili.

    usta birliğine yeni gelmiştim tam da o gün benim en üst devre 2. defa askerden kaçmıştı. neyse 1 hafta sonra getirdiler bunu. ailesi geldi binbir bahaneyle falan orta yolu buldular. sonra buna çarşı izni çıktı bizden ufak çanta istedi verdik. çarşı dönüşü herkes döndü bu dönmedi. en son yine yakaladılar getirdiler. neyse yanımıza geldi öğütledik falan kaçma diye tamam dedi. bakın abartmıyorum, kantine gidip çay, sigara alacağını söyledi. takip ediyoruz. kantine doğru yöneldi ve kantin her zamanki gibi kapalıydı. '' ulan 1 senedir kaçıp kaçıp geliyorum bu kantin hep kapalı, yapacağınız işi sileyim gidiyorum '' diyerek koşmaya başladı. nizamiyenin yanındaki çalılıkların içinden kaçtı gitti. adam kantinin kapalı olmasına isyan edip askerden kaçtı.

    akıbetini soracaklar için 6-7 ay mamak askeri ceza evinde yattı. sonrasını bilmiyorum.
  • gözü yaşlı bedelliler kışlalarını keşfedemeden teskere aldıkları için gece kantinlerini fark edememiş olmaları gayet normaldir.
  • bedelli vs diyerek aşağılanan son derece makul talep. kardeşim sen bir dünya adamı kanun zoruyla 7/24 bir kışlaya tıkıyorsan, o adama canının istediği saatte temel ihtiyaçlarını sağlamakla mükellefsin. ihtiyaç dediğim de probis ve ice tea amk. tabi biz türkler çile çekmekle övünen bir toplum olduğumuz için bazı mallar çıkıp bu talebi dile getirenleri pembe götlülükle itham eder.
    amerikalılar ırak'ta 2 aylığına kurdukları üs bölgesine bile kola makinesi koyuyor. insana değer vermemek başka şey, askeri zorluklara hazırlamak başka şey.
    personelinden hizmet bekliyorsan, konforu için ne gerekiyorsa yapacaksın. emirle falan bir yere kadar olur o işler.
hesabın var mı? giriş yap