• einstein'ın atatürk'e yazdığı mektuptan bihaber arkadaşımız.
  • atatürk: eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin.

    not: daha bilimle ters düşen bir sözü çıkmadı.
  • türkçe'nin, alfabe değişikliyle ortaya çıktığını sanan troll zırvası.

    başlığın cevabına uygun olması gereken yanıtları, internette yapacağınız kısacık bir arama neticesinde, buna benzer sonuçlara ulaşarak alabilirsiniz.
  • okur-yazar oranının %5'lerden %95'lere çıkması,

    1925 - ankara hukuk fakültesi'nin kurulması

    1928 - hıfzısıhha müessesesi'nin kurulması

    1932 - türk dil kurumu'nun kurulması

    1935 - maden tetkik arama enstitüsü'nün kurulması

    yüksek ziraat enstitüsü, devlet istatistik enstitüsü, halkevleri, türk kuşu gibi bilim öğreten kurumların kurulması... saymakla da bitmez.

    en çarpıcı olanı ise, 1936 yılında ilk türk uçağının imali için araştırma geliştirme çalışmalarının başlatılıp, 1940 yılında ilk türk uçağının imal edilmesinden sonra, atatürk'ün ölümünün ardından 1950'de uçak fabrikasının adnan menderes tarafından amerikadan alınan maddi destek karşılığında kapatılması.

    bu kez kendi ayağına sıktın sıtark.
  • osmanlıdan eğitimli bir kitle kalmadığındandır.

    bilimsel eğitim veren düzgün üniversite bile yokken "neden bilim gelişmedi" demek en hafif tabirle söylüyorum, saçmalık.

    çanakkale savaşından sonra ülkenin o dönemki liselerinin çoğu mezun bile veremedi. bütün öğrencileri şehit oldu.

    atatürk ömrünce ancak, modern ve akla dayalı bir eğitim sistemi kurmak, üniversiteler açmak, almanyadan kaçan yahudilere bölümler açtırmakla uğraşabildi.

    e peki 14 senedir ülkenin başında aynı iktidar var (1937 yılına tekabül ediyor atatürkün cumhurbaşkanlığı vazifesinde) tubitakın durumu ne? reddettikleri avrupaya kaçıp ödül alıyor, kendi öz vatandaşımız aziz sancar amerikada ilerletiyor bilimsel çalışmalarını. okumuş insanlar avrupaya kaçmaya çalışıyor. 14 yıl önce üniversitelerimiz ve başarılı liselerimiz de vardı, ne oldu biraz da siz açıklayın!
  • (bkz: üçgen) (bkz: doğru)(bkz: daire)(bkz: koni) ve daha pek çok bizzat atatürk tarafından ismi konulmuş geometrik cisimler başlık sahibine girsin! lan orospu çocuğu adam ülkeyi baştan kuruyor senin söylediğin şeye bak. atatürkün tek bir yalanı var. oda türk milletinin çalışkan ve zeki olması. bütün millet zeka gerisiyse atatürk napsın cahillikle savaşmaya çalışırken atomu mu parçalasın dangalak.
  • (bkz: dont feed the troll let them die)

    bir şeyler yazacaktım ama anlamıyorlar, anlamayacaklar, yorulmaya gerek yok.

    sadece küçük bir not: türk'ler tarih boyunca 3 kere, evet 3 kere, alfabe değiştirmişler, yani 4 farklı alfabe kullanmışlardır.
    türk'lerin tarih boyunca kullandığı alfabeler

    hadi ilk alfabemize göktürk alfabesine dönelim.
  • şu fikirleri; kahve köşelerinde, derneklerde, camilerde, aile toplantılarında vs her yerde dile getirip topluma cumhuriyet ve atatürk düşmanlığı yayıyorlar.. ben bazıları ile tartışmayı denedim ama ne yapsam nohut beyinleri almıyor...
    (tartıştığım insanlardan marmara işletme mezunu bir kişiydi, düşünün bilimsel eğitim seviyemizi, daha analitik düşünmeyi öğretemiyor.)
  • muhtemelen atatürk'ün 1938 yılında vefat ettiğini dahi bilmeyen kıt beyinli bir yazarın logical fallacy yaparak sıraladığı gelişmeler.
    ekleme: eleman 1951'e kadar mustafa kemal atatürk'ü yönetimde zannediyor. yanlış hatırlamıyorsam bunu yazan kişi üniversitede akademisyen olduğunu söylüyordu.
    ekleme2: evet yanlış hatırlamıyorum.
  • arap alfabesini türk alfabesi sananlar gerçekten hayrete düşürüyorsunuz beni..
hesabın var mı? giriş yap