• illa ayrıştıracaksınız... hakim sanık işte...
  • başörtülü bir kadının davasına bakan ateist ile aynı duruma düşecek hakimedir.

    birincisi allah düşürmesin de hakime ye hakim derseniz ağzınıza eder bunu yapmayın.

    ikincisi bırakın artık şu başörtüsü olayını sizin yüzünüzden akp bu ülkede yıllardır sömürüyor insanları sırf şu örümcek beyinleriniz yüzünden dini duygular istirmar ediliyor. prim verdikçe de devam edecektir
  • kafamda canlandırdığı imaj şu: "seni gördüğüm yerde katletmemi emreden bir dinin tartışmalı da olsa başka bir emrini kafamda, yüzümün çevresinde taşıyorum, taşımak için yıllarca olmadık şekillerde mücadele ettim, ama sen rahat ol sana karşı adil olacağım."

    sorunu hala anlamayan var mı??

    edit: azhab 60-61: andolsun, eğer münafıklar, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ve medine’de kötü haberler yayıp ortalığı karıştıranlar (tuttukları yoldan) vazgeçmezlerse, elbette seni onların üzerine gitmeye teşvik edeceğiz. onlar da (bundan sonra) orada lanete uğramış kimseler olarak seninle pek az süre komşu kalacaklardır. nerede bulunurlarsa, yakalanırlar ve yaman bir şekilde öldürülürler.

    bu tek örnek, daha onlarcasını yazarım nisadan, bakara makaradan, azhabdan vs.den. oldu mu müslüman kardeş?

    bir kişi de dememiş ki "azhab değil o kardeş ahzab". şükürler olsun ki @lafalsamoneda 2 sene sonra dedi. azhab değil o ahzab.
  • kafasının içinde bir baş örtüsü oldukça, kararları pek değişmeyecek hakime.
  • tarafsızlık sağlanması adına inansın, inanmasın bütün hakimlere başörtüsü zorunlu hale getirilerek çözülebilecek çatışmadır. başörtüsüne de dine de inanmayan pek çok insan olması önemli değil, önemli olan birbirinden farksız ve tarafsız görünmeleri ne de olsa
  • çok enteresan, sanki başörtüyü takmayınca benimsediği düşünceleri de bir kenarda bırakacakmış gibi düşünülüyor herhalde.

    başörtülü bir hakime başörtüsü takmadan da ayrımcılık yapacaksa eğer yapar, başörtüsü takmayınca tarafsız başörtüsü takınca yanlı olmayacak birdenbire. insanların kıyafetlerini engelleyerek zihinlerini değiştiremezsiniz bunu hala anlamadınız mı?

    eğer bir korkunuz varsa yargının kişiselleştirilmesinin önüne nasıl geçilir, gittikçe çarpıklaşan adalet sistemi nasıl rayına oturur, kanunlar dindar, deist, ateist, zengin, fakir ayrımı olmadan nasıl herkesi birey olarak değerlendirip eşit ele alır bunlara kafa yorun. lütfen başörtüsüyle uğraşıp akp’nin ekmeğine yağ sürmeyin, başörtülü arkadaşlara tek çıkış kapıları akp imiş gibi hissettirmeyin.
  • sorunu anlayan var mı?

    tamamen, doğal bir durumdur efenim. hakimenin başörtüsü dolayısı ile müslüman olduğunu kestiriyoruz. fakat ateistin nasıl kestirildiği meçhul. velev ki dini düşüncelerini açıklamış ünlü bir şahıs olsun. dini görüşlerini özgürce açıklamış olmasının başörtüsü takmasından ne farkı var? hakime başörtüsü takmayan fakat dini düşünceleri bilinen ünlü bir hakime olsa durum değişir mi? bu durumda adalet makamından istenen şey dini özgürlüğe sahip olmaması oluyor sanırım. yani kanunlarla hakim ve hakimelerin dinleri olmaz fakat ateist de olamazlar diye madde koyulacak. "din hakkında düşünmeleri yasaktır!!"

    gerçekten felsefe yaptığınızı, yönetim üzerine fikir yürüttüğünüzü filan mı düşünüyorsunuz! entel sanılan bazı çevrelerde türk tarihi, islam ve siyasi muhaliflik üzerine olur olmaz söylenen her şeyin pirim yapıyor olması sizi evrensel bir düşünce ürettiğiniz sanrısına sürüklüyor olabilir. fakat bu fikriyatlarınız ile ciddi bir ortamda, sadece, küçük duruma düşeceğinizi hatırlatırım efem.
  • bir kadinin kilik kiyafetine kafayi takip cinsiyetcilikten dem vuranlari ifsa etmistir.
hesabın var mı? giriş yap