• hakaret ve küfür etmedikleri sürece, bir noktaya kadar olabilecek hede. çoğunu anlamıyorum yalnız. okumak yok, araştırmak yok, düşünmek yok, varsa yoksa 3-5 sayfadan ezberledikleri klişe şeyler. tartışıyorsun, bazı ayetleri soruyorlar, açıklıyorsun, aldığın cevap müthiş ; " bunca din alimi bilemedi de sen mi bildin"?

    şimdi ben bu adamın neyini anlayacağım? bu, apaçık inkar etme kafası. o çok polemik konusu edilen nisa suresi'ndeki, güya kadını "dövün" ayeti. adama anlatıyorsun, dayak mayak yok, orada geçen kelime şu, o da şu manaya geliyor diyorsun, " sen mi biliyorsun, dayak ayeti işte "diyor. nasıl anlayayım ben bu adamı şimdi?

    " kur'an erkek 1 adam, kadın yarım yarım 1 adam eder diyor" diyorlar. anlatıyorsun, yahu o öyle değil, ayeti iyi oku diyorsun, yok. cevap gene aynı. adam sitelerde ne okumuşsa o. şartlanmış. düşünmek falan yok. biliyor ki düşünse çok şeyi kabul etmek durumunda kalacak.

    bazıları daha müthiş. kur'an'ı peygamberin yazmadığına dair ayetler sunuyorsun, bak bu kelime bu anlama gelir falan diyorsun, edatlardan, cümle yapısından bahsediyorsun, ana avrat küfrediyor. sözlüğe geleli 2 yıl oldu geçti, gelen kutum bunlarla dolu. ben bu adama neden saygı duyup anlayayım ki?

    herif ateist, tamam kendi bilir, beni bağlamaz. ama her koşulda, peygamberle dalga geçmeye çalışmalar, kur'an ile alakalı yakışıksız sözler, allah'a küfretmeler, söylesene, neden saygı duyup anlayayım ben bu adamı? bir tek neden söyle bana.

    ben eminim, bazı sosyal mecralardaki sayfalar kapansa, argümansız kalırlar. çok donanımlı, seninle çatır çatır tartışabilen, seviyeli bir ateiste elbette saygı duyarım. duyuyorum da. fakat burada ergen ergen takılan, tek yaptığı oksijen ve besin tüketerek, islami değerlerle dalga geçen adamları ne anlamaya çalışırım, ne de saygı duyarım. kimse kusura bakmasın.
  • saygı duyulmak, anlaşılmaya falan gerek yok.

    "maymundan geldiğine inandın, ayın ikiye bölündüğüne mi inanmıyorsun" çapındaki tespitlerle bende beyin kanaması yaratmayın yeterli.

    gerek olmayan iş.
  • ateisti anlamak değil insanı anlamak gerekli, zira biraz insan olmak tüm sorunları çözmeye yetecektir.
  • müslümansan anlaman çok zor. çünkü düşünsene sen inanıyorsun doğru diyorsun ama o hayır öyle bişey yok olamaz diyor.
  • farklı bir bakış açısı gerektirir.

    o da kaç kişide var, tartışılır.
  • allah kabul etsin kardeşim ibretlik paylaşım.
  • ateistleri anlamaya ne gerek var bilemedim. varlığı, birliği vs. pozitif bilim hüneriyle kanıtlanabildiği durumda zaten tanrı, inancın değil, bilimin konusu olur. o zaman varlığı değil, nerede ne kadar olduğu tartışılırdı. dolayısıyla ateisti anlamak için bir zaman ve enerji tüketmek inanan bir insan için abesdir.

    mevzubahis ayetleri, hadisleri ve yaklaşımları öncelikli olarak anlaması gereken kitle ateistler değil, bizatihi müslümanlardır. zira islamın içine tüküren ve eğer bir yanlış anlama varsa, yanlış anlayan ve anladığı yanlışla eyleme girişip, dünyanın ve kadının hayatını kaydıran bu yanlış anlayan müslümanlardır. ben islamı yanlış anladığı için başka kitleyi döven, öldüren, hayatı zindan eden bir ateist topluluğuna rastlamadım. önce müslümanlar ayetlerini, hadislerini ve inançlarını doğru anlayıp uygulasınlar da, ateistlere islamı veya yaratıcıyı anlatmak bir süre kenarda dursun. inananlar doğru anlarsa, sonra ateistlerle de anlaşırız.
  • türkiye gibi türklerin çoğunlukta olması gereken bir ülkede türklerin 70 senelik kılıç zoruyla araplar tarafından geçirildiği dine inanan insanları değil de atalarının katledilmesine sebep olan dine inanmayan insanları anlamaya çalışmak başlı başına bir ironi. hele bir de türkçü olduklarını iddia edip aynı zamanda müslüman olanları düşününce gülmeden edemiyorum. bir şeyi savunurken de tutarlı olun be. (bkz: talkan katliamı)
hesabın var mı? giriş yap