• jerome lawrence ve robert e. lee tarafindan yazilmis bir broadway komedigi. guney amerikalilarla, katoliklerle, japon hizmetcilerle, 1928'in yukselen degerleriyle acaip dalga gecen muzikal komedik.
  • yukarda bahsi gecen komediyi izlerken asiri miktarda gulen ve bogularak hakkin rahmetine kavusan mr brown icin put the blame on mame adli sarki yazilmistir, sarkida bu siddetli komedi depremlere ve catismalara benzetilmistir.
  • `hayat bir ziyafet ama bir sürü zavallı açlıktan ölüyor`
  • başrolde rosalind russell'ın olduğu, tiyatro tadında harika bir komedi.
    auntie mame, edward everett tanner ııı'ün 1955 yılında yazdığı aynı adlı romanına ve onun 1956 yılında jerome lawrence ve robert edwin lee tarafından tiyatroya uyarlanmasına dayanan 1958 yapımı komedi filmi.
    10 yaşındaki zengin çocuğu patrick yetim kalır ve babasının vasiyeti gereği çatlak halası mame'e verilir. mal varlığını ise hiç güvenmediği ablasının çılgınlığından ötürü avukatın kontrolüne bırakır. ne var ki mame'in haftanın her günü verdiği partiler sonrasında parası suyunu çeker ve borca batar...
    filmde halasının yanında büyüyen patrick'in yaşadığı eğlenceli anlara şahit oluyoruz ve filmin temposu bir an düşmüyor. toplumsal eleştiriler, hayata dair güzel replikler filmi daha da keyifli yapıyor. şu meşhur repliği ise illaki duymuşsunuzdur:
    "life is a banquet, and most poor suckers are starving to death!"
    "hayat bir ziyafet ama çoğu enayi açlıktan ölüyor!"
hesabın var mı? giriş yap