• ayda 250 bin kar getiren işin var ve bunu millete soruyorsun.

    10 milyor eder
  • bu kadar para kazanabiliyorsan... bir zahmet kaça devredeceğini de kendin bul...

    (bkz: deli mi ne)
  • şirket satış hesapları basittir = yıllık ciro x 1,15

    denk getirilebilirse yıllık ciro x 1.25 e kadar çıkarılabilmekle birlikte yıllık ciro x 0.75 e kadar da düşebilir.

    (bkz: arz talep ilişkisi)

    ps: ayrıca da 250 bin lira para mı lan! *

    (bkz: oğlumu bulana veya getirene 100 bin lira veriyorum)

    edit : lan bu entry'si ciddiye alan kaçıncı sazan saymayı bıraktım artık. yavrum siz hayatınızda geyik muhabbeti diye bir şey duymadınız mı lan?

    haydi onu duymadınız böyle başlığa böyle entry başlığını da duymadınız öyle mi?

    bkz.den de anlamadınız ona da peki!

    troll başlığına ne yazılmasını bekliyorsunuz anlamadım ki !

    küfürler boy boy sıralanmış bir de! demek ki kapasiteniz de seviyeniz de o kadarmış ne diyeyim. eğer belli ise babanızı tebrik etmekten başka bir şey kalmıyor geriye.

    22/04/2022 edit2: nezaket sınırları dahilinde mesaj atıp nasıl oluyor öyle diye soran pek çok kişi olmuş. onlara da ayrıca teşekkür ederim. bu açıklamayı o mesaj atanlar ve o kalitedeki insanlar için ekliyorum;
    şimdi; firmanın çalışan sayısı, mal varlıkları, borçları, son beş yılın ciroları, nakit akışları, ellerinde varsa marka veya markaların değerleri ve sektöre, konuma ve daha pek çok parametreye göre pek çok şey hesaba katmadan fiyat belirlemek mümkün olmaz! ama kabaca dümdüz hele ki başlığın ilk entry'sindeki gibi "şu kadar aylık karım var şirketi kaça okuturum" hiç bir spesifik bilgi içermeyen soruya da yıllık ciro ve çarpan formülü verilip geçilir. o kadar bilgi ile verilecek cevap anca o olur!
  • komiklik gibi geldi bana bu ama ciddiyse bu amator yaklasim sonunda can yakabilir. yolda cevirdigin insanlara sirketim ne kadar denmemeli. bu hesap temelde brut gelir(ciro) uzerinden belirli bir carpanla hesaplanir. genelde 7-10 arasi bir carpan belirlenir ama sirketin urettigi katma degere, sahip oldugu know-how'a , potansiyeline, urunun deger onerisine vs. degisebilir bu sureci profesyonel danismanlik sirketleri ve avukatlarla yonetmek gerekir.
  • aylik 250bin kazanip danismanligi bir profesyonelden degil eksisozluk'ten almak.

    burasi cok acayip bir mecraya donustu yilllar icinde.
  • kanka seni kandırmışlar hep aylık 250 bin getirisi varsa o şirketin ederi max 2 milyondur. ben sana 2.2 + akbil veririm gel anlaşalım.
  • adam aylik 250 bin net kar yapan şirket kurmuş, kaça satacağını bilmiyor.

    eminsin yani boyle bir şirketin oldugundan?
  • öncelikle şirketin değeri alıcının ödemeye gönüllü olduğu değerdir. bu akılda tutulduktan sonra bilimsel açıdan bir hesaplama yapmak gerekirse ; 950.000 ciro ( değerleme cirodan yapılır), yıllık işin ortalama %20 büyüyeceğini düşünürsek bu enflasyon ortamında, şirketin alanını orta-düşük riskli bir alan diye varsayarsak (mesela restoran gibi, üretim sanayi ve yüksek teknoloji gerektiren şirketler daha yüksek risklidir ve değerlemeyi düşürür) , işletmenin faaliyetlerine en az 10 yıl devam etmesinin mümkün olduğu varsayımıyla ve hemen satmak istediğimizden yüzde 10 da indirim koyarsak şirketinizin değeri yaklaşık 11 milyon 306 bin 924 liradır.
  • yazar ya egosunu tatmin ediyor yada bu kadar kazanmasına rağmen profesyonel danışmanlık hizmeti almak yerine burda kasıyor. çok ego kokan bir başlık
hesabın var mı? giriş yap