• bi siktir git sözünün en efektif kullanım alanı.
  • tukurdugunu yalamak durumudur.
  • ayrılan kişinin köpek olup, sürünmek istediğinin açık ilanıdır.
  • sevgilisini istendiği zaman açıp kapanan düğmeli bir oyuncak ayı zanneden gerçek ayıların en büyük yanılgılarından biri.
  • rezervasyon yapmak.
  • daha önce bir çok defalar söylediğim üzere gerçekten seven, karşısındakine gerekli değeri veren insan hiçbir koşulda sevdiğinden ayrılmak istemez bir kere. ilişkide sorun varsa oturulur, konuşulur ve çözmeye çalışılır. diyelim ki çözümsüz bir sorunla karşı karşıyayız, o zaman sadece tek elle sevdiceğin yanağından tutma hareketi yapılır ve kendi adına yapabileceğini düşündüğün lakin henüz yeterli gücü bulamadığın için yapamadığın şeyler için müsade istenir. ama kesinlikle ayrılmaktan söz edilmez. muhabbetinden, varlığından, sevgisinden, kısacası hayata kattığı lezzetten veya anlamdan öyle kolay vazgeçilemez.

    ayrılan sevgili bir kere ayrıldığı zaman benim için artık sevgisinden saygısından şüpheye düştüğüm insan haline geliyor. ve aslında tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki eski sıfatını bir kere kazanmış sevgiliden hayır gelmiyor artık. öte yandan hepimiz insanız. zaman zaman zamandan, kişilerden ve mekandan bağımsız olarak hatalar yapabiliriz. önemli olan bu hatanın farkına çabuk varıp, telafi etmeye yeltenmektir. telafi edemeyeceğini bilsen bile bunun için çabalamak öyle sanıyorum ki bir çok insan için çok şey ifade eder. ama dediğimiz gibi burada anahtar sözcük "çabuk"tur.(hatta çabucak)

    - sevgilim ben ayrılmak istiyorum
    - :(((
    - hayır hayır bu büyük bir hata. seni seviyorum hala. öyleyse ayrılmak istemiyorum.
    - :))

    evet örneğimizde de olduğu gibi ne kadar çabuk o kadar iyi aslında. tabi bu kadar hızlı aklı başa toplamalar pek mümkün olmadığından, "yakın zamanda" kavramını görece iyi niyet göstergesi sayıyoruz ve eğer hala biz de seviyorsak "ayrılan sevgilinin yakın zamanda barışalım demesi"ni kucağımızı açarak ve gülümseyerek izliyoruz.

    öte yandan aradan uzun zaman geçmişse lütfen böyle isteklerde bulunmayalım. hele de karşımızdakini ve kendimizi yeterince yıpratmış, sinirleri harap etmişsek, tekrar birlikte olma fikri farazi bir varsayımdan öteye gidemeyecek kadar ütopik oluyor kanımca. "ee sevgili olamıyorsak bari arkadaş olalım" da demeyin böyle bir durumda. yapmayın. bencillik yapmayın. bir daha bakacağınız yüze sıçmayın, sıçacağınız yüze de bir daha bakmayın.
  • gelen gideni aratmıştır muhtemelen.
  • aynı kitap 2. ye okunmaz.
  • boşta kalmıştır,yeni birisini bulduktan sonra yine tekmeyi basar.
hesabın var mı? giriş yap