• ankara üniversitesi, dtcf'de, rus dili ve edebiyatı bölüm hocalarından biri olup da, tüm fakülte öğrencilerinin ve hocalarının tanıdığı; sittin sene tabirini beynimize kazıyan; evde ingilizce, dolmuşta türkçe, okulda rusça konuşup, tüm kelimeleri birbirine karıştıran; odasına mecbur olun olmayın girmemenizi tavsiye ettiğim, dehşet divane hocalardan biri..
    her yeni öğretim yılı başında, yeni öğrencilerine kurduğu hep aynı cümle "benim böyle durduğuma bakmayın, ben sizin anneniz yaşındayım, 44 yaşındayım.. "
  • bildiği diller arasında rusça, ingilizce, sırpça, hırvatça, boşnakça, bulgarca, almanca, eski rusça, eski slavca'yı gösteren, profesör ünvanına, amerikalı bir eşe, kıvırcık sarı saçlara, tarafından yazılmış "rusça'nın kitabı"na ve daha neler nelere sahip hatun, öğretim üyesi.

    ancak mevzu şu ki, bu kadar eğitime, deneyime vs. rağmen insan öğretmen olmayı öğrenemeyebiliyormuş. en azından saygı duymak ister öğrenci ; kürsüdeki kişinin bir adım önde olduğu alanların sadece aldığı eğitimden kaynaklanmadığını, ondan daha başka şeyler öğrenebilmeyi bekler. gel gör ki kendisinden, öğretmekle görevlendirildiği şeyi bile öğrenmek mümkün değildir. zira anlattığı konunun yalnızca kendi bildiği- daha doğrusu doğruluğuna inandığı - şekilde anlaşılabileceğine, başka yöntemlerin kökünden yanlış olduğuna, tek bir anlama süreci olduğuna, konuyla ilgili diğer görüşlerin araştırılmasının nafile olacağına, hatta kendisinden başka kimsenin kriter alınmaması gerektiğine inanmaktadır. bununla da kalmayıp soru sormaya çalışan kimseleri dinlemeyerek aşağılamayı görev edinmiştir. ayrıca minik, şirin kompleksleriyle her derste odtü ve hacettepe öğrencileriyle kıyaslamalar yaparak öğrencileri gaza getirmeye çalışır.

    neyse, eminim ki öğretmenliği haricinde mükemmel bir insandır. yakın zamanda bir de bölüm başkanı olacağı söylenmektedir. artık tek tip eğitimin mealen vücut bulacağı bir yer olacaktır dtcf- rus dili edebiyatı bölümü.
  • ankara üniversitesi rus dili ve edebiyatı ana bilim dalı başkanı. bölüm başkanı olur olmaz çeşitli etkinliklerle bölüme renk getirdi, öğretim görevlisi kadrosunun neredeyse tamamını değiştirdi.

    rusça gramer, rusça dilbilgisi, rus halk masalları, rusça sözdizimi, rusça biçimbilgisi... gibi uzayan bir listeyle bir çok kitabı mevcut.
  • okulun ilk gününde "işimiz var" dedirten kadın.
  • dönem ortasında ankara üniversitesi rus dili ve edebiyatı bölümündeki görevi, dolayısıyla bölüm başkanlığı son buldu kendisinin. bundan sonra öğretmenliğe kuvvetle muhtemel rusya-slav tarihi üzerinden odtü'de devam edecek. eğer bu dediğim olursa odtü öğrencileri bu başlığı fena doldururlar...
  • dtcf'de uzun yıllar derslerini en arka sıradan takip ettiğim rusça "uçitelnitsam" (öğretmenim). kendisi esasen şeker gibi, neşe dolu bir kadındır; mutluysa sizi de mutlu eder. ama çok kolay sinirlenir ve o sırada yanında olmasanız iyi olur. not konusunda da hiç cimri değildir; her zaman hakettiğinizden fazla verir, kıyamaz. hatta notunuz, nafile, yine de yetmiyorsa gidip biraz rica ederseniz sınav kağıdının sağından solundan puanlanacak bir şeyler çıkarıp biraz daha da yükseltebilir. tabi bu sırada sinirli anına denk gelirseniz not mot yükseltmez, onu da diyeyim. üstüne bir de azar işitirsiniz, kapıdan kovulursunuz. ama sonra üzülür geri çağırır, gönlünüzü alır. ne bileyim, değişik bir "karadenizli öfkesi" var. en son gitar dersleri alıyordu. white lion'dan 'when children cry' sevdiği şarkılardandır. sarışındır. öyledir.
  • girdiğim 80 aldığım sınavdan sınava girmedi diye beni bırakan kadındır.
  • detecefe'de bölüm başganı oldugu sıralarda rus dili ve edb bölüm öğrencisi olan 60 kişiye sorduk 3 popüler cevap arıyoruz diye sorsaydık karşımıza ilk çıkacak "insan modeli". erasmusa gidebilmek için ne yazıkki imza almam gereken kişi ve beni tanımadıgını ileri sürerek imza atmayan; gitmeme, hayallerime engel olan ve 5 kişilik erasmus kontenjanından sadece bir kişiyi gönderen şahıs.

    çok büyük sıkıntılar dertler vardı biz öğrenciyken piuvvv. hatta bir keresinde bir arkadaşın bi paket marlboro sigarasını aldı sigara içiyo diye.yazıktır günahtır.

    bir arkadaşında dediği gibi eminim ki dışarıda çok iyi mükemmel ötesi bir insandır mutlaka ama iyi bi insan olmak iyi bir öğretmen yapmıyor ne yazık ki insanı.

    ps. erasmusumu yedin la!
  • odtü'deki dersleri gayet alınası kadın. daha önce bu kadar gömüldüğünü görünce şaşırdım. temposu yoğun, derslere gidip not almanız gerekiyor. fakat sınavlarda kolay soruyor, çalışana tabii. öğrencilere yaklaşımı da pozitif, öyle egolu bir insan değil. rusya tarihi veya sovyet tarihi almayı düşününler sürekli yazmayı göze alıyorlarsa, tercih edebilirler. zaten kontenjanlar da dolu oluyor. özellikle siyaset okuyan arkadaşlar, biraz siyasi tarih görmek istiyorlarsa sovyet tarihi tavsiye olunur. zira bölüm o açıdan çok yetersiz. eyyorlamam bu kadar
  • suratsız hoca. ne zaman görsem hep somurtkan ve birilerini azarlar tavırda. üstten bakan tavrı var sanki. eşi ile aynı bölümde çalışıyorlar. eşi normalde aşırı sevimli bir insanken ayşe hocanın yanında o da bir geriliyor sanki. neyse. uzak durulası.
hesabın var mı? giriş yap