• devletler özel hukuku hocası. türkiye avrupa vakfı yönetim kurulu üyesi. yüksek öğretim kurumu üyeliğine cumhurbaşkanı sezer tarafından getirilmiştir.
  • 2003-2004 eğitim yılı başında istanbul ticaret üniversitesi hukuk fakültesi'ne dekan olmuştur.
  • adalet bakanlığı yaptığı sırada f tipi cezaevinde ölüm orucuna başlayan mahkumları direnişci olarak nitelendirmiştir.
  • ocak 2006'da iticu hukuk fakültesi'ndeki dekanlığının ikinci dönemi başlamış olan değerli hukukçu.
  • eylül 2006'da istanbul ticaret üniversitesi'nden ayrilmiştir.
  • çydd genel ba$kan yardımcısı. hukuk profesörü.
  • türkan saylan'ın ardından yaptığı konuşmayla hitabet yeteneğini bir kere daha gösteren hukukçu.

    "sevgili dostum, idael arkadaşım türkan saylan’ın arkasından konuşmak zor. hak etmediği, acımasızca suçlandığı anlayışın sürdürüldüğü, ona yapılan hukuksuzlukların ardından insanın kendini suçlu hissetmemesi çok zor.

    neler yaptı, ne ile suçlandı... laiklik ve cumhuriyet kazanımlarının ortak paydamız olduğunu savunması... bu mu darbecilik?
    kız çocuklarının çağdaş eğitime kavuşturulması... bu mu darbecilik?
    ülkenin bölünmez bütünlüğünün savunulması... bu mu darbecilik?
    demokrasi ve insanla haklarını savunmak... bu mu darbecilik?
    hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının savunulması... bu mu darbecilik?
    laik eğitim sitemini savunmak mı, düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğünü savunmak mı darbecilik?.. eğer bütün bunlar darbecilikse, hepimiz darbeciyiz.

    türkan saylan ender rastlanan bir kişiliğe sahip, bir cumhuriyet kadınıdır. onunla birlikte çalışan herkes ondan çok şey öğrendi.

    insan, toplum ve yurt sevgisi ile başardı. çok çalışmak, hızlı çalışmak... tüm zamanını insanlara hzmet ve yardım için çalışmak. son ana kadar mücadele ve azimle yaşamak...

    sevgili türkan saylan, çağdaş yaşamı destekleme derneği, millete mal olmuş, ulusal mirasımızıdır. ülkemizin çağdaşlaşması için yakılan meşaleyi söndürmeyeceğiz. söndürülmesine izin vermeyeceğiz.

    türkan saylan’ı teşekkürlerimizle, alkışlarımızla, sevgilerimizle, ona yapılanlardan utanç duyarak ve özür dileyerek uğurluyoruz. güler yüzüyle o, anılarımızdan, yüreklerimizden silinmeyecektir."
  • iühf'ye girdiğim ilk yıllar dekanımızdı. erkek gibi kadın derler ya öyle bir idareciliği vardı ama öğrencilere yaklaşımı sıcaktı. rektör kemal alemdaroğlu ile anlaşamazdı doğal olarak.
    bülent ecevit'in siyasi yasaklı olduğu 80'lerin başında dsp'nin kuruluşu için onla beraber çalıştıklarını okumuştum. 2002 seçimleri öncesi bağımsız olarak adalet bakanlığı'na getirilmesi ecevit ile olan yakınlığındandı.
  • çağdaş yaşamı destekleme derneği yeni başkanı.
  • iühf'nin ilk kadın dekanıdır.yök üyeliği yapmışlığının yanı sıra hem çydd hem türk hukukçu kadınlar derneği'nin de kurucularındandır.
hesabın var mı? giriş yap