• "babanın dışarıya karşı iyi olması" da denebilecek, insanı "lan benimle neden böyle konuşmuyor acaba?:/" demeye iten, can sıkan ve üzen bir durum.

    28 yıllık hayatımda tek kelam etmedik kendisiyle, yok yani adam konuşmuyor arkadaş, şimdi dönüyorum bakıyorum geriye, bana öğrettiği bir şey yok, ne öğrendiysem kendim öğrenmişim, tek kelime etmemişiz, ne güncel olaylardan ne benim yapmak istediklerim ve yapamadıklarımdan konuşmuşuz, yemin ediyorum başkalarının babasına imrenmekle geçti ömrüm.

    evde annenize hayatı zehir eden bir insan düşünün, ben ayrı yemek yiyordum mesela zamanında, en son ne zaman yemek yedik birlikte hatırlamıyorum bile, ama gel gör ki bazen onunla karşılaşıyordum arkadaşlarımlayken, adam gelip "n'aber mustafa? nasıl gidiyor, hallettin mi okul işlerini? kariyer planın ne?" diyordu, adsljfaksjfka, tepkim bu oluyordu, şu ana dek bana "n'aber" bile dememiş bir insan arkadaşımın hayat hikayesini sordu 2 dakikada.

    cidden çok üzücü bir durum, adam evde fırtına estiriyor, dışarıda melek, "sevilen, cana yakın" insan imajıyla tanınıyor, lan dışarı çıktığım zaman "bu benim babam mı lan acaba, ne kaçtı bu adamın içine?" dediğim zamanları hatırlıyorum, evde yüzü gülmeyen insanı "ooo bilmem ne abi hoş geldin, nerelerdeydin özlettin kendini" diye karşılıyorlardı, "vay babayın kemüğüne, bu ney lan:/" diye tepki verip susuyordum.

    sendedir problem, baban iyi bir insan, güzel konuşur diye aldığım tepkiler buradan cape town'a yol olur, he ya biz kötüyüz, hayırsız evlat:/
  • vay arkadas bu kadar net mi ifade edilirdi tepkisiyle yaklastigim tespit. gercekten de babam ve onun jenerasyonunda-sosyokulturel durumundaki hemcinsleri hep ayni. evde iki lafin belini kirmaya mecalleri yok sanirsin, adam depresyonda varolus cilesi cekiyor sanirsin; hoop disardaki insanlardan bir telefon ya da mesaj gelmeye gorsun. oo gozumlu konusmalar, fiti fiti 10dakikada bir sms yazmaya kasmalar-genelde icerigi insanlik vazifemiz, tabi sizlerin de efendim olan-. gercekten anlamak zor, kadin sorunlari hasbelkader dile getiriliyor da bu adamlari bu hale surukleyen ne acaba. kizmak, bencillikle suclamak en kolay cozum galiba ama ben meraktan catlayacagim, neden boyleler?
  • başkalarının sorumluluğunun babanın üstünde olmamasının ama sizin sorumluluğunuzun babanın üstünde olmasından kaynaklanan durum.
  • benim yaşadığım durumdu. rahmetliyi tanıyan herkes melek gibi adam derdi. çoğu zamanda öyleydi galiba. ama bana karşı bir dönem çok ters ve acımasız davranmıştı sanıyorum bu da annemden kaynaklanıyordu. annemi sevmediğinden bana karşı da kinliydi galiba. keşke yaşasaydı da başkalarına iyi olsaydı be sözlük:(
  • hadi biz * ondan bizi sevmiyor da böylesine uzak ve yabancı. peki erkek evlatlarına karşı neden düşman gibi olur bunlar, ben anlayamıyorum.
    sözlükte bir sürü psikolog vardır, biri de el atsın şuna. cidden bende çok merak ediyorum.
  • bunun bir level ötesi başbakanın başka ülke vatandaşlarına karşı şiddete dayanamayıp kendi vatandaşının canına okuması oluyor sanırım.

    (bkz: kendi vatandaşına zulmeden başbakan)
  • üzülerek katıldığım yerinde bi tespit. bana ismimle bile hitap etmezken bırakın ismimi hitap sözcüğü bile kullanmazken maşallah baba başkalarına kibarlık abidesi oluyor. olamıyor aslında olmuş gibi gözükmeye çalışıyor.
  • sanırım dedelerimizden gördüler diye yorumlanabilecek olay. .'' rahmetlie dediniz bizi hiç kucağına alip sevmezdi yaptigimiz hiçbişey i takdir etmezdi '' babadan oğula geçiyor sanirim ne kadat beğenmesenizde evlenip coluk cocuk sahibi olunca ucundan kıyısından benzeyeceksiniz tamamen olmasada babanızın yapip sizin asla hoşunuza gitmediği şekilde davranirken bulacaksınız kendinizi esinize ve cocugunuza bunu farketmek dahada ofkelendirecek bu böyle gidecek
hesabın var mı? giriş yap