• 24 saat online internet cafesi ile sozluge, netten counter'a, hatta bokunu cikarip ultimaya akilabilen yurt. istanbul'un en temiz+luks ogrenci yurdudur. her sene sonunda $enlikler duzenlenir, me$hur dayilar cagirilir. tarik ilk mini konserini bu yurdun kapisinda vermi$tir vesselam.
  • odaları 6 kişilik olan yurt.
  • birbirimizden nefret ediyoruz biz. o beni istemez sürekli yatağımı başkalarına verir, ben ondan tiksinir küfürler savurur dururum. bir nevi şiddetli geçimsizlikten dolayı başlaması gereken ancak bir türlü başlayamayan bir boşanma davamız var kendisiyle.

    bu yurtta misafir olarak kalanlara acıyorum ben (tabii ilk olarak kendime sonra diğerlerine). sürekli yatağınızın sahibi çıkar bir yerlerden. gecenin bi vakti yatak aramak için dolanır durursunuz. öğrenci işleri bi tuhaftır. bi bakarsınız melek olmuşlar ilgilenirler sizinle, bi bakarsınız insan yerine bile koymazlar. ama sakın çekingen olmayın kendilerine karşı bağırın çağırın arayın hakkınızı. ve asıl önemli olanı kalmak için başvuracağınız son yer olsun burası. ev arkadaşı filan bulun çıkın eve mis gibi. benden size tavsiye olsun bu da.

    geçen 2 ay sonunda gelen edit: güzel yer be burası. *
  • hayret kimse yazmamış, yerleşimi fatih ormanı kıyısı hacı osman bayırının oradadır.
    bu nedenle acayip güzel manzarası tertemiz havası vardır.

    ayrıca karma yurttur ya da ben bıraktığımda 2004 yılında öyleydi en azından yani pis abazan yurtlarından değildir.kantinde kız falan görebilir erkek mühendis adaylarımız.

    arka bahçesi toprak saha olarak kullanılır. 2004 te yapılan turnuvada şampiyonluğumuz mevcuttur arkadaşlarla birlikte.

    bi de gerçekten tarık denilen şahıs konser vermiştir burda ciddi ciddi nedense. şenlik ayağına olsa gerek.

    kışın ise ayrı güzel olurdu.arkadaşlarla dolap kapaklarını kızak yerine kullanıp ön kapının ordaki yokuşta az kaymamıştık..

    velhasılı kelam özledim be o günleri...

    ha unutmadan yurt denince gönlümüzün sultanı yine de abdi palas tır. fantastik bir mekandır bilenler için...
  • ulaşım sorunu bir parça hafiflemiştir. (bkz: hacıosman istasyonu)
  • atatürk öğrenci sitesi'nden sonra villa gibi gelir bünyeye. l biçimli tek binanın bir kanadı kadın, bir kanadı ise erkek bloğu olarak konumlandırılmıştır. giriş katı yemekhane, internet cafe, çamaşırhane, öğrenci işleri, müdiriyet gibi bölümlerden oluşan ortak alandır. sorun olmadığı sürece 24 saat sıcak su bulunur. banyolar katlardadır, aös gibi yerin yedi kat altında değildir. eskiden odalarında priz yoktu, şimdi varmış. hatta artık kablosuz internet de varmış, amma ücretli imiş tabi. sessiz, sakindir. manzarası huzur verir. kız bloğunun etüt odaları yeşilliğe bakar. en üst kattaki etüt odası stüdyo alarak ayrılmıştır; mimarlık ve benzeri bölümlerde okuyanlar ile diş hekimliği okuyanlara. gece ve teslim zamanı masa bulmak bazen sıkıntı olur.

    ha bi de baharda bahçesinde kahvaltı etmesi keyiflidir.
  • okulu ortaköyde olan bana, devletmizin uygun gördüğü yurt. sabah 5 de kalkar giderim artık.
  • 6 kişilik küçük odalara bolca kız mevzularını sığdıran yurttur. dertliyle dertlenilir, güzel haberle sevinilir, aşık olana tavsiyelerde bulunulur, milli maçlarda birlikte bağırılır. interneti çok iyi çekmez ama çektiği zamanlarda güzel şarkılar eşlik eder bu sohbetlere. bazı geceler ışıklar erkenden kapanır, bazı geceler gece yarısına kadar batak oynanır. oyun sonunda herkes battığının farkındadır ama. içeride olduğun zaman dışarıyı, dışarıda olduğun zaman içeriyi özlediğin yurttur. gün sonunda sıcak yatağında kafanı yastığa koyduğun zaman unutulur dertler, kederler. sabah kalkınca hayat kaldığı yerden devam eder.
hesabın var mı? giriş yap