*

  • bir de ateist olmayan kesim tarafından zikredilmesi durumu vardır ki bu cümlenin, pek kaşıntılıdır, pek çelişiktir...zira sanki bir mesafe varmış gibi,terzi metresiyle ölçülesi, ya da bir psişik* şehir hatları terminali; bir tarafı uzak, bir tarafı yakına koymak suretiyle bu işlemi dileyerek, bir şekilde kendisi uzak kalmış olur allahtan dileyenin...
    (bkz: oldu mu şimdi)
  • allaha yakın olsun kısmının "ölsün de mevlasına kavuşsun" şeklinde bir beddua mı yoksa "doğru düzgün bir müslüman olsun, adama benzesin" şeklinde kalender, yakınmayı yapıcı hale getiren bir temenni mi olduğunu bir türlü anlayamadığım deyiş.

    aynı zamanda geometrik olarak tasavvufla örtüşmeyen* deyiş, zira tasavvufun amacı allah'a yakın olmak, hatta ideal olarak allah'a ulaşmak ve onunla bir olmaktır. sufi bir a kişisi, b kişisinin a'ya uzak allah'a yakın olmasını temenni ederse kendisinin allah'a uzak olmasını temenni ediyor demektir.

    "manyak mısın derler adama" cümlesi aklıma geldi ama a kişisi için mi kendim için mi emin olamadım. saygılarımla. (bkz: bir dakika doktor bey geliyorum)
hesabın var mı? giriş yap