• lafı hiç eveleyip, gevelemeden ve uzatmadan:

    (bkz: hayvanlık)

    not: öncelikli numara alabilecek kart sahibiyim!..
  • bankacıyım. türlü türlü hayvanlıklarımız var burada anlatmak istemediğim (ara: karınca* bel*) ama inanın bana bu uygulama hayvanlık falan değil.
    bankalar müşterileri tek tip görmez. kapıdan girip vergisini yatıracak adamla 1 milyon parası olan adamı aynı sıraya sokamazsınız. saçma sapan konuşmadan önce kendi bankanızda size uygulanan önceliğe itiraz edin bakalım ne diyecekler
  • kimine göre saygısızlık kimine göre ise değildir. onu tartışmayacağım. sadece ufak bir tüyo vereceğim sizlere. çoğu banka, kartı yanında olmayanlar için t.c. no veya vergi no'yu girerek de sıra numarası verdiriyor.

    hani alışveriş yaptığınız firmalar size fatura kesiyor ya, işte herhangi bir firmanın vergi numarasını oradan bakarak not alın. sıra alırken de o numarayı girip sıra alın. eğer o firma o bankayla çalışıyorsa, sıranız 5 dakikaya gelecektir.

    bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder; yine bekleriz.

    zorunlu edit: bazı bankalarda, bazı görevliler, bazı sorunlu günlerine denk gelindiğinde, bazı uyuzluklar yapabiliyormuş. o yüzden numara alırken bir de normal bir sıra numarası alın da benim kulaklarımı çok çınlatmayın. kahrolsun bağzı şeyler.
  • parayi verenin dudugu caldigi dunyada biz fakirleri deli eden uygulamalardan sadece biri.

    parasi olan isini rahat goruyor arkadas. business class ucaga once alinmiyor mu? basiyor parayi, ilk o biniyor. onlar rahat rahat yerlesip portakal sularini yuvarlamaya basladiklarinda, biz 300 tane sefil ekonomi koyun gibi beklemiyor muyuz? ucakla banka kullanim sikligi acisindan pek benzemiyorlar. ayrica herkes ucmasa bile banka cogu kisinin hayatinin bir parcasi. ama cok para cok hizmet ikisi icinde gecerli.

    adaleti bu dunyanin. neyse super loto devretmisti bu hafta. bakarsin ben de business de portakal yuvarlarim. saka ulan saka... business ucucam da portakal suyu ile yetinicem? alkolun icinde yuzmezsem adam degilim!
  • ek olarak bu işler belirli bir prosedür çerçevesinde merkezden belirlenir eyvallah ama her şubenin portföyü eşit olmadığından ufak ayarlamalar şube yöneticisi tarafından yapılır. yani "öncelikli numara bitmeden diğerine geçmesin" mantığı kerizliktir, küfüre davetiyedir. sayılar örnek olmakla birlikte 5 ondan 1 ondan şeklinde uygulamalar mevcuttur
  • son ödeme tarihine 5 gün kalan elektrik faturasını yatıracak olan ve o bankanın müşterisi dahi olmayan kişiyle, takastaki çekinin 1 saat sonra yazılmasını önlemek için çekin parasını yatırmak zorunda olan esnafı ayıran sistemdir. saygısızlık değildir. olması gerekendir.

    emin olun sürekli bankayla işi olan esnaf, imalatçı, tüccar vs internet bankacılığını bireysel müşterilerden fazla kullanıyor ancak limitin üstündeki para çekme ve yatırma işlemleri halen daha şubeden başka yerde yapılamıyor. yoksa kimse işini gücünü bırakıp bankaya gitme heveslisi değil.
  • oldukça mantıklı bir saygısızlık.
  • bankaya gidene müstahak gibi sanki biraz. olum banka mı kaldı allah aşkına. bırak bilgisayarı çoğu zaman cepten yapıyorum bir çok işlemi. en fazla para yatırıp/çekecek olsam onu da bankamatikten yaparım.
  • bankaların önceliklendirme mantığı, müşterisinden ettiği kâra endekslidir ve bu durum son derece mantıklıdır. hangi esnaf kapısından giren her müşteriye aynı ilgi alakayı gösteriyor ki banka göstersin.
  • aldığı fazlalık sıra numaralarını işi bittikten sonra herhangi birine veren adam saygısızlığından ve düşüncesizliğinden daha kabullenilebilir durumdur.
hesabın var mı? giriş yap