• https://twitter.com/ntv/status/243230720645017600

    kanımca hitabetle ülke yönetmeye şimdiden çocukların alışması için yollanmış mektup.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25379394/
  • aldıkları mektubu okuyamayacak çocuklar için yazılmış mektup. bi nevi andersen'den masallar
  • "ali oyu akp'ye at" "ahmet en az üç çocuk yap." "ayşe ananı alda git." gibi birinci sınıf cümleleri içeren mektup. 66 aylık çocuk nasıl okuyacak mektubu?
  • okuyamayacak çocuğa mektup yollanması eleştirince "hangi mektup? yok öyle mektup!" denilip inkar edilecektir.
  • çocuk gelişimi ve sağlığı konusunda uzman pek çok kişi ve kurum tarafından dile getirilen “5,5 yaşındaki çocuklar okula başlamamalı” sözlerini ısrarla anlamayan başbakan erdoğan'nın henüz daha altına kaçıran çocuklara yazdığı mektup.

    "bizler sizleri geleceğimiz olarak, bu ülkenin yarınları olarak görüyoruz. türkiye’nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitim hayati derecede önem arz ediyor. biliniz ki aziz milletimiz size güveniyor.”

    hangi kafayla yaşıyor bu insanlar anlayabilmiş değilim ben.

    haberin tümü şu şekildedir.

    --- spoiler ---

    "milli eğitim bakanı’nın “pkk’li ve laikçi”, başbakan’ın ise “geri zekalı” suçlamasıyla karşılaşan 5,5 yaşındaki çocukların aileleri akp’liler tarafından hedef alınmaya devam ederken, başbakan’dan pazartesi günü okula başlayacak olan 5,5 yaşındaki çocuklara mektup geldi.

    pazartesi günü öğrencilerin sırasına kitaplar “eğitim özgürlüktür” yazılı poşetler içerisinde bırakılacakken, poşette başbakan erdoğan ve milli eğitim bakanı ömer dinçer imzalı birer mektup da poşetin içinde yer alacak.

    çocuk gelişimi ve sağlığı konusunda uzman pek çok kişi ve kurum tarafından dile getirilen “5,5 yaşındaki çocuklar okula başlamamalı” sözlerini ısrarla anlamayan başbakan erdoğan, mektubunda birileri "eğitim önemsiz ve verilmesin" diyormuş gibi, eğitimin öneminden bahsetti.

    mektubun dili henüz daha okuma-yazma dahi bilmeyen çocukların anlayamayacağı bir şekilde kurgulanırken, çocuklar üzerinden 2,3 milyon öğrenci velisine propaganda yapıldığı anlaşılıyor.

    işte başbakan’ın 5,5 yaşındaki çocuklara yazdığı mektuptan basına yansıyan kısa bir bölüm:

    “bizler sizleri geleceğimiz olarak, bu ülkenin yarınları olarak görüyoruz. türkiye’nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitim hayati derecede önem arz ediyor. biliniz ki aziz milletimiz size güveniyor.”

    (sol - haber merkezi)"

    http://haber.sol.org.tr/…formu-mektubu-haberi-59212

    --- spoiler ---
  • müreffeh, demokratik, etkin, saygın, hayati derece, nitelik, reform gibi, her 5 yaşındaki çocuğun aşina olduğu kelimeler kullanılarak yazılmıştır. çocukların okuyabilme problemini geçtim, çocuklar annelerine babalarına okutsa dahi hiçbir şey anlayamayacakları bir mektuptur.
  • yeni hedefi, başöğretmen sıfatıyla dillendirilmek olabilecek erdoğan'ın mektubunu 66 aylıklara öğretmenleri tercüme edecektir:"biat edin!"
  • beş buçuk yaşındaki bebeleri ulusa sesleniş travmasına maruz bırakma girişimidir.
hesabın var mı? giriş yap