• zuhal gürçimen'in son kitabı.

    --- kitap alıntı ---

    iş hayatında karşımıza çıkan; mobbing, kariyer klanlığı, yolsuzluk, cinsel taciz veya çalışan insanlara ait sendromların hikayeleri ve kahramanları yer alıyor bu kitapta. “hapsolduğumuzu’ düşündüğümüz hayatlardan çıkış yolları ile birlikte…

    kahramanların hepsi gerçek. her biri sen, yan masanda oturan mesai arkadaşın veya belki de patronun.

    --- kitap alıntı ---
  • açık konuşalım ön yargı ile aldığım bir kitaptı. etrafa bakındım, başka iş hayatı ile ilgili kitap yok, hadi alayım demiştim. ön yargımın sebebi ise içeriğinin muhtemelen "daha iyi iletişimle hallolmayacak problem yoktur", "çoğu kez problemler insanların birbirini anlamamasından dolayı çıkmaktadır" vb. zihniyetle yazılmış olduğunu düşünmemdi.

    gerçi kitabın başındaki bir hikayede işe giren mühendise "bilgisayara veri girme" işi verilmesi üzerine mühendisin "asıl ciddi sorumluluklar iş hayatındaymış" tarzındanki düşünüşü hikayenin gerçekçiliği konusunda bir an şüphelerim haklı çıktı gibi düşündürse de okumaya devam ettikçe fantazi bir kitap olmadığını, türkiye gerçeklerinden uzak olmadığını gördüm.

    sonuçta iş hayatına dair yararlı bir kitap.

    spoiler olarak sayılır mı bilmem ama,
    zümrüt hanımın yaptığı da biraz çakallık ama olayı o açıdan değerlendirmek belki de okura bırakılmış. belki zümrüt hanım tuğrul'un yaptıklarından daha önce de haberdar, belki sadece tuğrul'a gıcık oluyor. kendi tuğrul'a bulaşmak yerine yeni aldığı, belki de özellikle bu iş için aldığı geçici elemana yaptırıyor işini. bir de motive ediyorum ayağına gaz veriyor elemana. bu zümrüt karakterinin fantezi bir şekilde iyi bir karakter olmayarak, yapacağı iyilikte bile biraz işin çakallığına gitmesi hikayenin gerçekçiliğini arttırıyor.
hesabın var mı? giriş yap