• yonetmenine (bkz: aydın bulut) kirkbesinci antalya altın portakal film festivalinde "behlul dal en iyi genc yetenek odulu" kazandırmis,
    ayrıca en iyi yardimci erkek oyuncu (bkz: volga sorgu tekinoglu) ve en iyi sanat yonetmeni (bkz: turker isci) dallarinda da festivalden odulle donmus filmdir, vizyona girmesini merakla bekliyoruz..
  • sitelerinin dediğine göre şubat sonu civarında vizyona girecek diğer türk filmleriyle (bi sürü şey giriyormuş anlaşılan) kapışıyormuşlar gerilimi olmasın diye gelişi 24 nisan'a ertelenmiş film.
  • aydın bulutun benim hatırladığım kadarıyla 10 yıllık projesiydi. sonunda çekebilmiş. göreceğiz nasıl olmuş.
  • şimdi eğri oturup, doğru konuşalım.

    tamam, hayatın tozpembe olmadığı gerçeğini gösterdiniz anladık. ama, herhangi olası yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak açısından;

    --- spoiler ---
    ne tüm aleviler gündüz gözüyle deli dürtmüş gibi içki içer, ne de tüm sünniler, evlerine eli bıçaklı bi adam geldiğinde, namazını bozmayıp mır mır dua etmeye devam eder.
    --- spoiler ---
  • yer yer la haine i anmısatmış mahalle filmi.

    mahallelerinde * marangoz vasilin kızı ile rizeli armatörün yakışıklı oğlunun aşkı gibi azınlıklarla müslümanlar arası engellenmiş birçok aşka şahit olanları ayrı etkilemiş, güzel bir filmdir.

    ismail hacıoğlu gözüpek mahalle bıçkını rolünde resmen döktürmüştür.
  • başarılı olmasına az kalmış film. nitekim seçtiği konu dikkat çekici, oyunculuklar gayet başarılı. film sıkmıyor, seyirciyi laf kalabalığına boğmuyor ya da bitmeyen planlarla sabrını ölçmüyor. öte yandan filmde bir olmamışlık havası da var. film gazi mahallesi'nde geçiyor denince çok daha farklı şeyleri göreceğinizi düşünüyor, mekanın bir filmci için hazine değerinde olduğu beklentisiyle çok şey umuyorsunuz. ancak film gazi mahallesinin yapısını, sorunlarını hatta insanlarını tam yansıtamamış gibi geldi bana. biraz alaycı gelebilir ama filmi gören ve gazi mahallesi'ni hiç duymamış biri kolaylıkla şu tespitleri yapabilir:

    1) bölgenin en önemli sorunu aşk meşk, karı kız meseleleridir.
    2) insanlar gündüz genelde çatı üstlerinde vakit geçirir, önemli meseleleri burada görüşürler.
    3) güneydoğu'da görev yapan bütün askerler kafayı yemiş halde dönerler.
    4) mahallede kimsenin yüzünün güldüğü görülmemiştir.

    bunların dışında karakterlerin birbiriyle bağlantılarının biraz fazla olduğu da söylenebilir. bu durum sanki iki üç karakter arasında geçen özel bir husumetin dışında mahallede önemli bir sorun olmadığı algılamasına yol açıyor. son olarak, müziğin de duygu oluşturmada gereğinden fazla kullanıldığı ve bu anlamda pek başarılı olmadığı notunu ilave edelim.
  • sinemada izlerken bitse de gitsek dediğim nadir filmlerden birisidir. filmin onbeşinci dakikasında sonunu tahmin ettim ki inanılmaz basit bir sondu. oyuncular rollerini iyi oynamış ama senaryo diye birşey yoktu filmde. sinema boyunca film bir türlü beni içerisine çekemedi. oyunculukları iyi ama geri kalan herşeyi inanılmaz derecede vasat film.
hesabın var mı? giriş yap