• dininin tüm gerekliliklerini yerine getirmesi gerekirken işe başkalarına akıl vermekle başlayıp bonus sevap kazanmaya çalışan müslümandır.

    özellikle akp döneminde hızla yayılan'başörtünün ağıtı' konseptli moda akımı sayesinde islami bir araç olan başörtüsünün ılımlı islamiyet gibi bir yorumla nasıl şekillendiği apaçık ortada. aynı döneme denk gelen, 5 vakit namazı farz kılan bir dine mensup inananların sadece cuma namazlarında camiileri tıka basa doldurarak selfielerini bizden esirgememeleri durumu da teknolojinin müslümanlar üzerindeki etkilerden biri. bunların yanında ağzından küfür, beyninden seks fantezileri eksik olmayan türk erkek modeli ise ılımlı islamiyette gelinen son nokta sanırım ki sorsanız hepsi dinimiz amin. (bkz: dindar türk erkeğinin ikiyüzlülüğü)

    kendimizi kandırmayalım... islamiyet, hele ki günümüzde, kuralları hiç de kolay olmayan bir dindir.

    kendinizi kandırmayın tabii de millete de bulaşmayın mümkünse. kendinizi islami kurallar çerçevesinde ideal bir müslüman olarak kabul edip karşınızdaki kişilere bok atmayın. önce kendi altınızdakini temizleyin. islamiyet de ''önce kendiniz sonra çevreniz'' der.

    kendiniz de dahil olmak üzere hepimiz biliyoruz ki başörtü takmakla, çarşafa girmekle, cuma namazlarını kaçırmamakla, oruç tutmakla 'müslümanım'' diyemezsiniz. islamiyet daha fazlasını gerektirir.
    önce insan.
    sonra iyi insan.
    önce kendin.
    sonra çevren.
    sonra 7 düvel sülalen.
    sonra elin oğlu, kızı. çoğunuzun henüz buraya gelmediğini ama ilk olarak buradan başladığınızı biliyoruz.

    hayırlı ramazanlar.
  • her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da etrafında yiyip içenleri dert edip çevresindekileri suçlayarak geçirecektir.

    bu kişinin dininden şüphem yok ama bu kişinin allah inancının sorgulanması gerektiğini düşünmekteyim. net bir allah ve ahiret inancı olsaydı muhtemelen bizzat kendisi sorgulamaya ceya ceza biçmeye kalmazdı.

    (bkz: şirk)
    iyilik olsun diye hakaret eden, suçlayan ce hatta adam dövenler iradeye, daha doğrusu beyne sahip olmadıkları için cezadan muaf ama tabi.
hesabın var mı? giriş yap