• ankara büyükşehir belediyesi'nin 1994'te oluşturulan tiyatro kuruluşu. kanımca tanıtım eksikliği çekmektedirler, zira bunca senedir ankara'da yaşayan bir tiyatro meraklısı olarak isimleri gözüme ilk kez, bindiğim minibüsün yanından geçen belediye otobüsüne yapıştırılmış afişlerinde bugün çarpmıştır.
  • mehmet tahir ikiler yönetiminde her sezon en az bir necip fazıl oyunu*** ve bir çocuk oyunu sahneleyen tiyatro. sahnesi, gençlik parkı içindedir. davetiyeler ücretsizdir, temsil tarihinden çok önce almak gerekebilir.
  • amblemi, yüzünün yarısı gülen yarısı ağlayan melih gökçek kedisi'dir.
  • oyunların %90 ını mehmet tahir ikiler ve ishak 2.tekgül (evet adamın soyadı 2.tekgül) ün yazıp yönettiği tiyatrodur.

    belli ki bu tiyatroda yönetmen olabilmek için soyadınızda "iki" olması gibi gizli bir teamül var.
  • oyunların isimlerinden ve afişlerinden hitap ettiği kesimi de üç aşağı beş yukarı tahmin edebildiğim tiyatro.

    afişleri genel olarak epey kötü.
  • yıllardır iki tane adam, yazıp yönetip oynuyor tüm kötü oyunlarını. yani canım gittin mi oyunlarına, ne biliyorsun belki iyidir, diye sorabilirsiniz.

    bilmiyorum cnm, afişleri bile ayak kokuyordu, korktum gidemedim, diyebilirim ben de. * metro kullanan ve oyun afişlerini gören ankaralılar ne demek istediğimi anlayacaktır. ya necip fazıl, ya derviş, ya kaba komediler...

    tiyatrocular işinden edilsin falan demiyorum da biraz daha profesyonel bir tiyatro yapısına kavuşur umarım. ankara'da devlet tiyatrosu var zaten. onun klonuna ihtiyaç yok. yerli oyunlara ağırlık veren, yeni oyuncuların ve yazarların çıkmasına yardım edecek bir tiyatro olsun yeter. ankara'da bıcır bıcır yeni mezun bir dolu oyuncu var. hepsi de bir şeyler yapmak, kendilerini göstermek istiyor.

    mansur başkan bir el atar diye bekliyorum ama bakalım. çankaya belediyesinin yeni yeni açtığı sahneleri de kullanabilirler hem. oh, al sana ferahlık.
  • 31 mart yerel seçimleri sonrasında genel sanat yönetmeni mehmet tahir ikiler istifa edeceğini duyurdu.
  • yeni yönetimle birlikte tek sesli ve hamasi oyunlardan kurtulup dünya klasiklerine yer verecek bir yapı kurulmasını umduğum kurum.
  • aylardır çıt çıkmıyor. kültür işleri daire başkanı bile yeni atandı gerçi. nerede bu tiyatronun genel sanat yönetmeni yahu? doğru düzgün bir tiyatro kurulacağından emin olsak bir yıl da bekleriz ama yine de elinizi çabuk tutun yahu.

    yani ankara'da bu işi yapacak en az 10 kişi sayarım ben. bulun birini geçirin tiyatronun başına mansur başkanım. valla başkana dargın olduğum tek konu bu. ciddiye almıyor sanki.
hesabın var mı? giriş yap