• caylaklık doneminde yazar olup gerceklestirebilmek icin heyecanla beklenen eylem
  • yedinci nesil arkadaşların da aramıza katılmasıyla bir kez daha tecrübe etmişizdir ki müthiş tahrik gücü veya cazibesi olan sözlük eylemidir. adamın elli entrysi varsa bunun en az otuz tanesi yeni başlık olmakta ve bu yeni başlıklar da ya başka başlıkta incelenen konular ya da abidik gubidik konular olmaktadır. başlık açmak yasak mıdır? hayır değildir ama hani insan istiyor ki şöyle önce ortamı bir tanısın, yazmaya alışsın, sözlük davranışları hakkında bilgi sahibi olsun, aramaya inansın, sonradan açsın başlıklarını. belki bugün "nihaahaaooaa ne komik, ne şaaane oldu lan bu" gelen icraatlar, altı ay sonra "hass..ben mi açmışım lan bunu" haline dönüşebilecektir. az açmalı öz açmalı..ha diyeceksiniz ki "lan sen açmadın mı zamanında" ..kendim diye söylemiyorum pek açmışlığım yoktur. ama üstüme kalmış çok başlık vardır, onu da söyleyeyim.
  • açılan başlığın nükleer olmadığı zamanlarda daha az dikkat gerektiren eylem.
    (bkz: nükleer başlık)
  • açılan başlığa bir şeyler yazmaktan daha düşündürücü bir durum. gerçi düşünecek insan okuduğu her yazının her satırının arasını efendime söyleyeyim harflerinin arasını filan düşünerek vaktini değerlendirebilir. ama yani bir sorumluluktur başlık açmak. büyük bir yükün altına girmektir. "şimdi altına bi ton bakınızlarla dolu ayar cümlecikleri yazacaklar bunlar, ı ıh olmaz"dan tutun da "kesin taşak geçecekler, yok kalsın" şeklinde düşünüp açılmamış başlığın entarisini sökmüşlüğümüz var da oradan biliyoruz...
  • yıllardır okuduğum kutsal bilgi kaynağında heyecanla beklediğim eylem.
  • efendim gerçekten zor bir iş. neden mi? türkçe'de aynı anlama gelen birçok kelime var. aynı anlama gelen kelimeleri kullanarak benzer içerikli başlık açılabiliniyor. hatta açmaya kalktığınızda tavsiye edilen başlıklarda açmak istediğiniz başlığı karşılayan başlık görünmeyebiliyor. açılmamış bu başlık benim de tanımım örneğim var diye başlığı açıyorsunuz. sonra o bembeyaz modlog'a aramadan başlık diye işleniyor. o yüzden dikkat edelim benzer anlamlı kelimelerle oluşmuş başlık var mı bakalım. işte arama işine bu anlamdaş kelimeler yük bindiriyor ve bu da başlık açmayı zorlaştırıyor.
  • çaylaklıktan yeni kurtulmuş olanlara yazar olma heyecanını yenene kadar açtırılmaması gereken.
    evet ben de yeni yazarım, heyecanımın geçmesini bekliyorum...

    edit : "başlık açmak" başlığının 3 saniyede kaybolmasında emeği geçen tüm yeni yazarlarımıza büyük bir tebrik koyuyorum.
  • benim hala kör olduğum durum. hayır, "başlık aç'ı bir bulsam bak neler zırvalayacam, eski yazarları nasıl çıldırtacam" gibi bir düşüncem yok. ama yazarların böyle bir hakkı varsa, nasıl kullanabileceğini bilmesi gerek değil mi?

    (edit: gelen mesajlar ile öğrenmiş olduk. ancak nasıl yapıldığını buraya yazmayacağım; gizemli kalsın. bu başlığa yazmak nasıl yapıldığını öğrenmeye yetiyor, ama benim gibi yapmayın, kafayı biraz daha zorlayın, zaten bildiğiniz birşey olduğunu göreceksiniz. araştırmaya devam.)
  • az önce bi' tane açayım dedim, 45 karakter fazlam varmış diye açamadım. 45 karakter lan. vay be, kendimi nasıl kaybettiysem artık...
hesabın var mı? giriş yap