hesabın var mı? giriş yap

  • belki de gerçekten "yaşama" eyleminin hakkıyla gerçekleştirileceği zamandır, beklentilerin azaltılabildiği zaman.

    mükemmelliyetçiliğin ve gururun hastalıklı pençesine düşenler iyi bilirler; hep daha iyisini isteme bir süre sonra "en iyisi olmayacaksa hiç olmasın" mantıksızlığına dönüşür. bu yüzden, yaşamlarının ilk perdesini, yüksek beklentilerini tatmin etmek için harcayarak ve manen harcanarak geçirenler, ikinci perdede artık her şeyin en iyisini elde etmeye güçlerinin yetmeyeceğinin ayırdına vardıklarından yaşamlarını bazal metabolizma seviyesine indirirler aniden.

    insanlar sonradan gelen tembellik olarak adlandırır durumlarını; ama yaptıkları tembellik değildir aslında. tembel adam rahat adamdır. bu insanlarsa aldıkları her nefesi, attıkları her adımı olabildiğince gergin yaşarlar. ilk perdede, beklentilerini tatmin etmek uğruna yorulan bedenlerini dışardan kemiren mükemmelliyetçilik kurtları, bu kez içlerine düşer ve ruhlarını kemirmeye devam eder ikinci perdede. ince hastalık gibi ömrünüzü, ruhunuzu, gülüşlerinizi çürütür yavaş yavaş.

  • milattan önce 98 yılında romalı bir hukukçu aşağıdaki kuralı koymuş :

    “aynı kanun tasarısında birbiriyle yakın ilişkisi olmayan konuların yer alması yasak edilmiştir. bu şekilde, halkın kabul edeceğine inanılan teklifler, tek başına oylanırsa reddedileceği kesin olan tekliflerle beraber aynı kanun tasarısında yer alamaz."

  • kücük yaslardan beri yapıyorsanız boyun kaslarınızın kalınlasmasına neden olur. ayrıca cogu insanın düsünüdügü gibi yüzücülerin sahip oldukları fizik sadece yüzme sporunun sonucu degildir. yüzme ile birlikte az da olsa kara antremanı veya agırlık antremanı yapılmalıdır. zira yüzme kuvvetten cok kondisyon odaklı bi spordur.
    yüzmenin bir diger güzel yönü sakatlık riskin cok az olmasıdır. sakatlık riski yok denilemez tamamen sizin becerinize baglı (takla atarken ayak parmagımı kırdım) ama eklemlerinize hicbir baskı uygulamadıgı icin diger sporlarda karsılasacagınız olası eklem zedelenmeleri yüzmede yoktur.

    bunun dısında fizik tedavi icin cok faydalı bir spordur. gecirdiginiz sakatlıklardan sonra tekrar kas güclendirmek adına yapabiliceginiz en akıllıca egzersizdir. özellikle cocuklarda durus bozuklugu veya omurgadaki carpıklıkların giderilmesinde büyük fayda saglar.

    yüzmenin en cok calıstırdıgı kas grubu sırt kaslarıdır. bu kaslardaki kuvvet omurganızın daha dik durmasına
    böylelikle vücud formunuzun daha güzel görünmesine ve gögüs kaslarınızın daha belirgin ortaya cıkmasına sebep olur. yaklasık bir saatlik bir antremandan sonra havuzdan cıkar cıkmaz bunu kendinizde hissedebilirsiniz.

    yüzme antremanları gercekten cok yorucudur. bu sizin seviyenizle de alakalı olarak degisebilir tabii. fakat düzenli olarak yüzdügünüzde nefes alısınızı düzene soktuktan sonra gitgide yüzülen mesafeyi ve tempoyu arttırmak kacınılmazdır. zira nefes alıstaki problemler (az nefes alma veya yeterli sıklıkta almama) sizin vücudunuzda cabuk laktik asit birikmesine cabuk yorulmanıza yol acıcaktır. bu nedenle rahat nefes alabildikten sonra belli bir tempo oturtmak ve uzun mesafe yüzmek cok kolaydır. fakat asıl zor olan bu mesafelerdeki tempoyu korumaktır. eger bir yüzme antremanının yaklasık 4 km sürdügünü düsünürseniz, tabii bunun bir kısmı da depardır, tablo epey degisir. antreman sonunda durdugunuzda vücudunuzun suyun icinde yandıgını hissedersiniz. buda sizin aslında terlediginizi gösterir. ayrıca yüzme esnasında yorgunluk özellikle bacaklarda ve omuzlarda yanma olarak kendini gösterir. bu acı cok uzun süre omuzlarınızı yukarı kaldırdıgınızda da görülür. tabii acı subjektifdir.

  • (bkz: özgüven yapma telaşı)

    - hadesten body: başkalarından görüp etkilenme
    - necasetten body: çelimsiz vücudu yapılandırma. güvenlik görevlisi / çete elemanı olma
    - setr i avret: kadın derdine
    - istikbal i kıble: nasıl olsa iş oraya gidiyor, geliştirelim de kurtulalım
    - vakit: ergenlikten

  • ülkedeki en üst seviye, en elit, en donanımlı isimleri hatırlamaya çalışın. misal, benim aklıma ilber ortaylı geliyor. ya da ikna edip isviçre'den getirip gazi yaşargil'i urfa'dan aday yaptığınızı düşünün. ya da deyin ki yöre halkı bağnazdır, islamcı olmadıkça oy vermez. gidin getirin ekmeleddin hoca'yı. sizce urfa'dan seçilme şansları var mı?

    ama koy oraya bir aşiret reisini ya da yakınını; en azından şansını zorlamış olursun. bu ülkede liyakata niteliğe değil adayın "bizden" olup olmadığına bakılır. chp bunu geç de olsa öğrendi. millet de bunu eleştiriyor, sanki urfa halkı çok kaliteli adaylar olsun istiyordu da..ulan ibrahim tatlıses'in bir takla atmadığı kaldı adaylık için. akape onu aday gösterse muhtemelen türkiye rekoru kıracaktı, enayi islamcıları kerizlemesiyle meşhur fadıl akgündüz siirt'ten milletvekili seçildi. daha ne olsun?

    edit: düzeltme

  • 12 sayfa entry'i okumama rağmen şu sonuca varmış bulunuyorum.

    yaklaşık %70'lik bir kısım kafese konan maymunlar(bkz: organizasyonel şartlanma) deneyinde olduğu üzere, bilmeden soru soranlara saldırıyor.

    %20'lik bir kısım biliyor ancak biraz uzun ya da fazla terimsel yazdığından anlatamıyor.

    %5'lik kısım halen iyi niyetle anlamadığını belirtiyor

    %5'lik kısım iyi sade bir şekilde anlatmayı başarıyor.

    ben de son %5'lik kısımda olmayı umut ederek mümkün oldukça kısa bir şekilde size anlatmaya çalışacağım.

    türk lirası convertible yani uluslarası piyasada değişime konu olabilecek bir para birimi değildir. yani biz paramızı sadece ülkemizde kullanırız. ve ancak ülkemizdeki usd ve euro gibi paraları tl ile satın alabiliriz.
    ülkemizdeki yabancı para stoğu da sınırlı olduğundan, biz para basıp döviz talebi yarattıkça paramız döviz karşısında değersizleşecektir. böylece borçlarımızı ödemek için para basmak yeterli olmayacaktır.

    bu yüzden, turizm ve ihracat gibi, yurda döviz girişi sağlayan işlemler teşvik edilmektedir.

  • ek$i sozluk tarihindeki en buyuk hurafelerden biridir. sozlukte entry'lere smiley koymak hicbir zaman yasaklanmami$tir, insanlar smiley koydu diye ucurulmami$tir.

    nasil ortaya ciktigi ise ayri bir hikayenin konusudur.

  • tam hali "2018 dünya kupası primlerinin ampute milli futbol takımı'na verilmesi" olan başlık.

    2018 dünya kupası'na katılınması halinde a milli futbol takımı'na yüksek meblağlarda bir prim ödenecekti. bu ödenek madem hazırdı, prim ampute milli takım'a dağıtılsın. hiçbir beklentileri olmadan, formayı hakkıyla terleten bu çocuklar o paranın her kuruşunu hak ediyor. güle güle yesinler. belki birileri de hak ederek para kazanmanın değerini tekrar hatırlar.

    change.org'da kampanya başlatıldı. imza için