hesabın var mı? giriş yap

  • badem bıyıklılar, ülkenin bu güzel insanlarının gençliğini ve umutlarını çaldınız. yatacak yeriniz yok. boğazım düğümlendi, ne diyeceğimi bilemiyorum.

    edit: aslında ne diyeceğimi biliyorum. 18 yaşında bir çocuk korkmadan kendini ifade edebiliyorsa, benim bu yaşımda korkup çekinmem saçmalık olur .artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. yıllarımızı çaldınız, haksızlık, adaletsizlik, hukuksuzluk yaparak kendinize ve çevrenize bir padişahlık yarattınız. çevremdeki gençlere bakıyorum telefonlarında sahibinden ve maçkolik uygulaması var. çocuk hayal kurmak istiyor, açıyor bir araba bakacak ama araca her gün zam geliyor. hesap yapıyor, hiç para harcamadan tam 4 yıl boyunca çalışması lazım. bakıyor ki olacak gibi değil, geriye tek bir şey kalıyor, o da kumar. maçkolikten maç bakıp cebindeki 3-5 kuruşu da yine malum şahıslara kaptırıyor. bu tam anlamıyla ülkemizdeki kölelik sisteminin bir özetidir. pandemi dönemi başlamadan önce oyun konsolu almaya karar verdim, aldım ve üzerine sokağa çıkma yasakları geldi. ardından oyunlar ilgili bilgi almak için konsolun türkiye sayfalarından birisine üye oldum. konsol satışları patlayınca yetenekli bakanımız! ve kayınpederinin aldığı karar ile konsollara %50 vergi getirildi. bu verginin eylül ayına kadar olduğu söylendi ve o çocuklar da buna inandı. bugün o verginin yılbaşına kadar uzatıldığı açıklandı ve sayfada o gencecik çocukların hayal kırıklıklarını okudum. maalesef onlar da anladı ki biz bu hükümetin vatandaşları değiliz, müşterisiyiz.

  • başlık: takım elbise giyip köy köy geziyorum beyler

    1. çöp kutusunun kenarına öyle umursamadan atılmış bir takım elbisenin beni nasıl bu kadar mühim bir kişi yaptığına hala inanamıyorum.

    köylere gidip sizin arazileri devlet büyük paralar verip satın alacak baraj yapacak yol yapacak sanayi bölgesi kuracak diyorum, siz o çıkarcı muhtarları bir görün bir saygı bir hürmet hemen beni kalabalıktan uzaklaştırıp devletin neredeki arazileri alacağına dair tüyo istemeler bana rüşvet teklif etmeler cebime para sıkıştırmalar filan
    en son gittiğim köyde meydanda kuzu filan çevirdiler 2 kol çalgı takımı tutmuşlar sabaha kadar gırla eğlence
    bir gün birileri anlayacak diye çok korkuyorum

  • sahsen yaptigim bütün diyetler gollum diyetine dönüyor bir süre sonra:

    - yiyecegissss. inci'nin önünden geçerken profiterol alacagissss.
    - hayir hayir, rejimdeyim ben, yemeyecegim.
    - bunu yedikten sonra aksam yemek yemeyisssss. eve kadar da yürürüsssss
    - olmaz! bir bozunca sonra toparlanmiyor öyle kaliyor
    - kendimisssi ödüllendirmemissss gerek kiymetlimisss. kaç gündür rejim yapiyorusssss. hem aç karna rejim yapilmassss

    bu durumda gollum diyeti'ni "iki ögün arasinda rejim yapmak" olarak açiklayabiliriz.

  • terrarium (teraryum) genellikle bitkiler, sürüngenler ve böceklerin yaşaması için hazırlanan susuz ortamlardır. bu ortamlar bir dekoratif unsur değil, kendi içlerinde birer ekosistemdir. özellikle şehirlerde bu denli rağbet görmesinin nedeni de doğadan bir parçayı evinize, okulunuza, ofisinize, kısacası yanıbaşınıza taşıma imkanı sağlıyor oluşu.

    hem kendinize hem de sevdiklerinize verebileceğiniz en anlamlı el yapımı hediyelerden biri olan terrariumları malzemelerinizi kendiniz temin ederek yapabilirsiniz.

    öncelikle minik ekosisteminizi nasıl bir ortamda oluşturmak istediğinize karar verin. bu basit bir kavanoz da olabilir, şık bir kavanoz da. önemli olan ayrıntılardan biri kapalı bir ortam mı tercih ettiğiniz yoksa hava alacak bir ortamı mı tercih edeceğiniz. ikisi için farklı bitki türlerini seçmeniz gerekecek. seçtiğiniz kabın ebatlarına göre malzeme seçmeniz gerekecek. unutmayın, bunun bir standardı yok, dilerseniz boynunuzda taşıyacağınız bir minik şişeniz olur dilerseniz bir masaüstü fanusunuz. tamamen sizin hayalgücünüz devrede!

    nemli ortamı seven ve fazla büyümeyen cinsten bitkiler seçmeye özen gösterin. eğrelti otları, arapsaçı, nemli alanlarda görülen yosunlar ve küçük otlar kapalı terrariumlar için idealdir. eğer ağzı açık ve biraz da büyük bir kap içerisinde bir ekosistem oluşturacaksanız kaktüs ve sukulent de kullanabilirsiniz. burada önemli olanın seçtiğiniz kabın büyüklüğü olduğunu malzeme seçiminde lütfen aklınızda bulundurun.

    her şeyi seçtiniz, sıra yapıma geldi. kullanacağınız kabı yıkayın ve iyice kurulayın. nemli kalmadığına emin olun. kabın en alt kısmına fazla suyu çekecek olan çakıl taşlarını veya küçük taşları yerleştirin. mangal kömürünü çakıl taşlarından daha küçük olacak şekilde parçalayın. kömür, olası bakteri ve küf oluşumlarını önlemek için işinize yarayacak, o nedenle eklemeyi ihmal etmeyin.

    kullanmaya karar verdiğiniz bitkinizi köklerine zarar vermeyecek şekilde, muhafaza ettiğinizden saksı ya da keseden çıkarın. ekstra toprak ya da torf kullanarak daha önce hazırladığınız kömürle kaplı zeminin üzerine bitkinizi ekin. zemini iyice sabitlediğinize emin olun. ve son olarak terrariumunuzu dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

    bakımı için dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle:

    - çok fazla suladığınız takdirde çürümesine neden olabilirsiniz. kabın zeminine yerleştirdiğiniz çakıl taşlarının durumuna bakarak nem oranını gözlemleyebilir ve ona göre sulayabilirsiniz.

    - çok fazla büyüdüğünde ya da yaprakları çürüdüğünde mutlaka budama yapın.

    - aydınlık bir ortamda tutun ama doğrudan güneş almamasına da özen gösterin.

    - ısı kaynaklarının üstünde veya yakınında olmamasına mutlaka dikkat edin.

  • normal bir durum.

    herkes müslüman değil ya da dinini yaşamıyor. rahatsız olan arkadaş listesinden çıkartır ya da profiline bakmaz.

    bu yapılan benim ya da bir başkasının 'bu sıcakta aç susuz kalınır mı sağlığını düşünmüyor musun?' demem kadar ahlaksızcadır. herkes kendi tercihlerinden mesuldür.