hesabın var mı? giriş yap

  • istanbul'da sene 2005 veya 2006. rahmet enişteyle notere gittik. evde yaşlı var, vekalet işlemleri için eve getireceğiz noteri. noter eniştenin kafasındaki kasketi görünce "bu ne böyle? gavur icadı şapka takmışsın" diye azarladı. sonrasında ise gavur icadı bilgisayarından çıkarttığı kağıtları ve gavur icadı tükenmez kalemini alıp, gavur icadı arabasına bindi. laf söylesen kelimeler kifayetsiz, siksen yetersiz.

  • oğuz adında yeni tanıştığım bir arkadaşımla galatasaray-fenerbahçe derbisini izlemek üzere maçı yayınlayan bir mekana gitmiştik. maç başlamadan bir fotoğraf çekip, derbiyi unutmadığımızı facebook'ta ilan edelim dedik.

    neyse çektim fotoğrafı yükleyeceğim, oğuz "ne yazacaksın?" dedi, ben de şöyle bir etrafa baktım, kimse bağırmıyor etmiyor diye, "bağırmayan taraftar gelsin" yazdım yükledim.

    akabinde maç başladı, 10-15 dakika geçti.

    oğuz; abi bir arkadaşın yorum yaptı galiba.
    ben; yapsın?
    oğuz; pek hoşuma gitmedi ama.
    ben; ne yazmış?
    oğuz; ben söylemeyeyim sen bak. ben pek sevmem bu tarz konuşanları.

    dipnot arası; yorum yapan annem. gurbetteyiz falan diye annemin facebook profil fotoğrafında, benim şimdiki halime hiç benzemeyen eski bir fotoğrafım var. arkadaşımda fotoğrafa bakıp, ismi okumadığı için gördüğü erkeği* benim arkadaşlarımdan biri sanıyor.

    gelelim annemin kısa süreli bir gerilim yaşatan yorumuna;

    "annen de gelsin mi?"

  • jessie'nin kahraman, polly'nin ise anti kahraman olduğu oldukça eğlenceli dehşet çizgi film. jessie ileride büyük bir lider ya da çete reisi, winnie de onun sağ kolu olacaktır, ancak eğer olur da birgün yolları ayrılırsa jessie kendine yeni winnie'ler bulabilir, ancak winnie sudan çıkmış balığa döner. nancy kokoşun önde gideni olur. polly herhangi bir özel firmada herhangi bir makamda iş bulabilir, arkadaşsız ancak kendisinin en mükemmel olduğu kompleksleriyle mutlu mesut yaşar. bir süre sonra litvanya'ya döner ve ırkçı kafatasçı bir rejimle bir dünya savaşı başlatır. eyfel kulesi'nden bile litvanya mimarisi hakkında birşeyler çıkaracak kadar fanatik bir milliyetçi ne de olsa kendisi. freddy küçükken çekincen olup zamanla açılan, alemlerin p.çi olan biri olur, .m üstünde g.t s.ker, kafasına göre takılır. penny kesinlikle hayır kurumlarında çalışan, ömrünü birşeyler yapmak için geçiren biri olur, afrika'dan asya'ya, dünyanın tüm fakir ve yardıma muhtaç insanlarının olduğu yere gider. arthur bir batar bir çıkar, hallederiz kadir kıvamında birisi olur. sonra aradan yıllar geçer ve bunların hepsi facebook'tan birbirlerini bulurlar, bir iki buluşup hayatlarına devam ederler.

    edit: aradan yıllar yıllar geçti, birgün hastanelik olduk ve ne tesadüf ki oda numaram 402 oldu.

  • güldürmüştür.

    umarım ilelebet tüm çocuklar gülsün bu ülkede.

    bayram hepsine kutlu olsun...