• konum:ankara
    yıl:2016

    2000 parçalık puzzle'ımı "içki fotoğrafı" olduğu için, günah diyerek çerçevelemeyen; tamam sen çerçeveleme bana ver çerçeveyi ben yapayım dediğimde, sana ona uygun çerçeve satmam diyerek çıtayı çok yükseklere koyan ankaralı esnaf dayı.

    puzzle da şuydu.

    edit: link düzeltme
  • yer konya. gıda ürünleri üreten bir şirkette pazarlama müdürüyüm. konya bayimizi ziyaret için bayinin deposuna gittim. işten güçten fiyatlardan filan konuşuyoruz.adamın 15,16 elemanı var. öğlen zamanı geldi iki tencere yemek geldi. masaya koydular tabldot yemeğine benzemiyor sordum.

    - lokanta yemeği değil galiba .
    +yok benim hanım yapıyor gidip evden getiriyoruz.
    - zor olmuyor mu her gün, hergün yengeye eziyet filan .yemek şirketiyle anlaşsaydın ya.
    + olmaz içine domuz eti filan koyarlar.
    - konya'da domuz ne gezer.
    +bulurlar onlar.
    çakal, hem hemşerilerine güvenmiyor. hem de işi ucuza getiriyor. bu arada söyleyeyim yemek berbattı.
  • izmir metrosunda bir kız arkadaşımla yolculuk yaparken karşımıza gelen bir hödük dayı bacak bacak üst üste attığımız için ayağımı itelemişti. tekme demeye dilim varmıyor.
    not: üzerimde normal bir kot pantolon vardı. hoş mini etek olsa ne olur.
  • 10 yıl kadar önce; o zaman 80 yaşında annem. bastonuyla yürüyor her sabah. cübbeli genç bir kopil anneme yaklaşıyor.
    -namazınızı kıldınız mı?
    - (anneciğim gözleri görmüyor net, mahallenin hocası sanıyor) kıldım efendim.
    (mütedeyyindir anacım, her sabah kılar-dı)
    -neden başınızı örtmüyorsunuz?
    - (annemde şafak atıyor tabii) bana bak!!!@!@!@!
    baş örtmek ne zaman moda oldu? !?
    bastonuyla da kovalıyor adamı...
    sonradan öğreniyor o namazı soranın da genç bir delikanlı olduğunu, cübbe içinde adam sanıyor kendini gerzek...
  • bir hanfendi kardeşimizin bir başka hanfendi kardeşimize soduğu soruyla katıldığım anket.
    soru şöyle: ben terziyim sadece evde komşu hanımlara kıyafet dikiyorum ve sadece tesettür kıyafet dikiyorum. tesettüre uygun olmayanı dikmiyorum. bu arada 5-6 yaşındaki kız çocuklara kısa etek, kolsuz bluz dikmem isteniyor ve dikiyorum, bu yaptığım caiz olur mu?
    cevap da özetle şöyle: dikmemen daha hayırlıdır, dikme. (bunu bol bol ayet ve hadisle destekleyerek, yarı türkçe yarı arapça anlatıyor, ben özet gçtim)
    ortamda başka soru cevaplar da olmuş sonradan fakat ben onları işitmedim, bir başka arkadaştan duyduğum kadarıyla eşi alevi olan bir hanıma da eşini boşaması salık verilmiş. neyse ki dayanamayıp oradan ayrılmıştım da olaylar büyümedi. sonra da dinden imandan çıktık zaten ailecek, bir daha bu kadarına denk gelmedik.
  • sene 2 sene önceydi sanırım. yer aya irini. güvenlikçiyle kitabeye bakıp konuşurken şunu dedi:

    (bkz: bir gecede cahil kaldık)

    ciddiyim. sonra film koptu. bayaa sert atıştık. amk kör cahili.
  • - lisede günah diye fotoğraf çektirmeyen kız. kimliğinde fotoğraf olmadığı için üniversite sınavına girememişti.
    - üniversitedeki feto ve muadilleri tayfası. elt gibi bir bölümde okumaları zaten saçma..staj zamanı erkek öğrenci var diye ilkokula gitmek istemeyen tipler mi dersin yok incilden alıntılar var günah diye edebiyat derslerini boykot edenler mi dersin yoksa dersler haremlik selamlık olsun diye bölüm başkanına ağlayanlar mı türlü rezillikleri vardı. o zamanlar bunları çıldırtmak en büyük hobimdi.*
    - belim tutulduğunda apar topar gittiğim acilde erkeğim diye bana bakmayı reddeden çeneden kapalı "doktor"

    daha yazardım ama daha fazla sinirimi bozamayacağım.
  • yazlığımızın önündeki plajda tek başıma uzanmış güneşlenirken, az ötedeki çomar aileden, kapalı yaşlı bir bireyin önce hafiften söylenmeye başlaması. üstüme alınmadığım için pek siklemeyince, daha da yüksek sesle söylenmeye başlaması. sonra "ne diyo bu mk" diye bakarken çomar teyzenin el kol yapmaya başlaması. deli heralde diyerekten yine siklenmeme üzerine, ailenin bir bireyini elçi olarak göndererek, "kusura bakmayın, annem tek başınıza burada olmanızdan rahatsız oldu, rica etsek başka bir yere geçer misiniz?" diye sorması.

    normalde feci trollük yapardım ama, hem beklenmedik tatlı dil, hem de ailedeki erkek çomarların da arkadan hırlamaya başlamasıyla ve başıma durduk yere saçma sapan bir şey gelmesin diye, "peki" diyerek kalkıp gitmiştim.
  • o - gecen gun tv yi actım. allahın sevmediği hayvanı görünce kapattım
    ben - hangi hayvanı
    o - ismini soyleyemem. 5 harfli
    ben - domuzu mu kastediyorsun ?
    o - neden adını zikrettin, evin bereketi gitti
    ben - @%$÷!#^÷_#=%÷
  • yer elazığ, sene : 1992, yaşım 11

    elazığın en büyük caddesinde şortumla dolaşırken elinde asası olan cübbeli sarıklı 2 adam yanıma gelip artık çocuk değilsin şort giydiğini bir daha görmeyim demişlerdi. seni bir kez daha uyarmayacağız diye de eklemişlerdi. o kadar korktum ki temmuz, ağustos sıcağında bile pantolon giydim. aileye de itiraf edemedim. yobazlıktan kıçımda pişik çıktı.

    not: ilgili arkadaşlar aczimendi tarikatının üyeleriydi, olaydan 1-2 yıl sonra kendilerini şişledikleri görüntüler çıkmıştı arena programında. 6-7 yıl sonra da aczimendi şeyhi müslüm gündüzün fadime şahin ile olayı patlamıştı.

    edit : erkek olduğumu söylemeyi unutmuşum.
hesabın var mı? giriş yap