hesabın var mı? giriş yap

  • samsung'un bu tarz paylaşımları beni hiç coşturmuyor. çünkü zamanında şarj aletlerini kutudan çıkaran apple'la dalga geçip bir sonraki jenerasyonda kendileri de aynı boku yemişti. bu şirketin telefon tarafından sorumlu sosyal medya yöneticisi, içeride olup bitenlerden bihaber bir mal bence.

    edit: samsung bey; apple, kulaklık girişini kaldırdığında da aynı şeyi yapmış.*

    bu arada, android kullanıyorum. fanboy damgası vuran olmadan belirteyim.

    edit 2: mesajla bilgilendirildiğim iki şeyi daha eklemeye geldim.

    hafıza kartı desteği ile arttırılabilir depolama alanı konusunda apple ile dalga geçip amiral gemisi telefonlarında hafıza kartı desteğini kaldırmışlar.

    apple'ın dizüstü bilgisayarlarında sadece type c girişi var diye dalga geçip aynı şekilde dizüstü piyasaya sürmüşler.

    edit 3: biraz daha gündemde kalırsa bunlar bana dava açar. yeni bir bilgi daha geldi.

    çıkarılabilir batarya konusunda da alay edip dahili bataryaya geçiş yapmışlar.

  • lakabı “tek gözlü ejder” olan daimyo.

    küçüklüğünde geçirdiği çiçek hastalığı nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybettiği bilinmektedir. ancak sağ gözünü nasıl tamamen kaybettiği tartışmalı bir konudur. bazıları sağ gözünün kötü göründüğünü ve savaşta düşmanları için bir zayıf nokta olarak göründüğünü düşündüğü için sağ gözünü kendisinin çıkardığını söyler. bazıları ise, sadık hizmetkârlarından bir tanesinin bu işi kendisi için yaptığını söyler. gözünü tamamen kaybettikten sonra göz bandı kullanmıştır.

    daimyo’luğunun ilk dönemlerinde kuzey japonya’da çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle çevre klanlarla savaşmış ve date klanının sınırlarını genişletmiştir. özellikle bu dönemde kendisine ihanet etmekle suçladığı ashina klanına karşı tavizsiz ve acımasız bir mücadele sürdürmüştür.

    1590 yılında, o dönemde en güçlü daimyo olan toyotomi hideyoshi’nin kuzey bölgelere gelmesi ve date klanını hojo klanına karşı başlattığı sefere katılmaya çağırması üzerine, biraz diş göstererek de olsa toyotomi hideyoshi’nin emrine uymuş ve bundan sonra yanında savaşmaya başlamıştır. 1592 - 1598 yılları arasında hideyoshi’nin emriyle başlatılan ve felaketle sonuçlanan kore seferine katılmış ve ordusunun japon tarafının örnek gösterilen birlikleri arasında olmasını sağlamıştır.

    hideyoshi’nin ölümünden sonra japonya’nın mutlak lideri olmak için sürdürülen mücadelede tokugawa ieyasu’nun tarafında yer almış ve sahip olduğu güç, hırs ve acımasızlığından olacak, sadakatinden çoğu zaman şüphe edilse de, çoğunlukla sadık bir müttefik olmuştur. mücadeleyi kazanarak şogun olan ieyasu, date klanına büyük toprak parçaları hediye ederek masamune’yi japonya’nın kendisinden sonraki en güçlü daimyo’larından biri haline getirmiştir.

    masamune ieyasu’ya sadakatini 1616’da ieyasu ölüm döşeğinde iken yanına gidip, ona şiir okuyarak son anda dahi göstermiştir.

    1636’da, 68 yaşında hastalıktan ölmüştür.

  • kuru soğan olmuş 5-6 lira. her gün her gün buna can mı dayanır? lüks isteyen şımarık kızdır. kesin ekmek dediği de çiya tohumlu, siyez buğdaylı, yanarlı dönerli pahalı ekmeklerdendir.

  • diş sağlığına dikkat eden insandır. sanki diş fırçalarken, gelip önünde durduğun lavaboya sıçıyor insanlar amk.

  • galatasaraylı futbolcuların bu maçı kazanmak gibi bir düşünceleri olmayacak, maça iyi hazırlanmayacaklar, maç bitse de tatile gitsek diyecekler ve maç formaliteden ibaret olacak. fenerbahçe ise en azından şampiyon takımı yendik diye avunacak, hırslı oynayacak ve sezonu iyi kapatmak için elinden geleni yapacaktır. bu şartlar göz önüne alındığında galatasaray 3-0 kazanır.

  • luke: sen benim babamı öldürdün
    darth: hayır luke senin baban benim
    luke: sen benim anamı ziktin
    darth: eh be yeter ne hırs yapmışsın bacak kadar boyunla. dövmedik zamanında asi oldu piç

  • şu ülkede şu davarlara rağmen hayatta kalmamı, sperm olarak yumurtayı döllememden sonraki en büyük başarım saymaktayım. yurtdışına cv yollayacak olsam "bu adama iyi bakın, bu adam türkiyede gezi parkı eylemlerine katıldı, trafikte araba kullandı, ankaragüclü serserilerin yanından geçti, sakarya düzce kocaeli şeytan üçgeninde sevgilisini elinden tutabildi, ve kadıköyde kartopu oynadı. bear grylls bu adamın yanında anca kurabiye satabilir" yazardım.

  • haluk bilginer'in başrolde oynadığı, toplumsal ve siyasi pek çok olaya göndermeler yapan harika bir yerli dizi. kısa, öz ve oldukça manidar olmuş.

    beğendiğim bir replik:

    ‘’bu burçlar falan var ya astroloji yani, prensip olarak çok saçma bir defa. insanın kişiliğini doğum tarihinden anlayamazsın. hele geleceğini tahmin etmek, doğum tarihiyle olacak şey değil o. o nasıl olur ancak biliyor musun? doğum yeriyle. insanın geleceğini de kişiliğini de doğum yeri belirler. esasında bu burçları doğum yerine göre ayarlamaları lazım.

    bak, insanın doğum yerine göre kehanette bulunsalar mesela onu anlarım. sonuçta trablus'ta, peşaver'de ya da angola'nın herhangi bir köyünde doğmuş bir çocuğun hayatının neye benzeyeceğini tahmin etmek zor değil. eh… toronto'da, oslo'da, tokyo'da doğmuş da az buçuk ne olacağı belli. bizim anadolu insanı bunu bilir mesela. onun için de yeni tanıştığı bir kişiye “burcun ne?” diye sormaz. “memleket nere?” diye sorar.

    bir de yükselen burç meselesi var. o da vatandaşlık oluyor, yani hangi ülkenin vatandaşı olduğu. o da önemli. suriye'de doğmuş bir suriyeliyle suriye'de doğmuş bir fransızın kaderi aynı olmuyor tabi. burcum halep ama yükselenim fransız. o zaman iş değişiyor tabi. ya da burcum kongo yükselenim belçika. durum farklı. işte benim burcum da kambura. benim kaderim de kambura. ben eğer bugün buralara geldiysem, sırf kambura'da doğduğum içindir.’’

    cemil, şahsiyet, 6.bölüm