hesabın var mı? giriş yap

  • fatih altaylı'dan kazandığımız tazminatı, istanbul ve çevresinde bulunan ihtiyaç sahibi 7 barınağa yardım edecek şekilde harcadık. yardım ettiğimiz barınaklar, beylikdüzü, büyükçekmece, bolluca, mimarsinan, çınarcık, çiftlikköy ve şile barınakları oldu. bu barınaklara toplam 260 paket (4 ton) köpek ve kedi maması gönderdik. türkiye'deki tüm barınakların yardıma ihtiyacı var ancak hepsine birden makul oranda yardım edemeyeceğimizden istanbul ve çevresinde olan, ancak diğer barınaklar kadar göz önünde bulunmayan yerleri seçtik. bazı noktalarda yardımları direkt barınağa teslim ederken, şile gibi daha çok gönüllülerin çabasıyla işleyen yerlerde ise yardımları gönüllülere ulaştırdık.

    mümkün olan en fazla miktarda mama alıp yardım etmek istediğimizden, mama üreticileri ve tedarikçileriyle görüştük. bu noktada goody bize mamaları hem indirimli olarak verdi hem de ekstradan mama yardımında bulundu. kendilerine teşekkür ediyoruz.

    aşağıdaki linkten mama yardımlarının fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

    https://www.facebook.com/…8772855.510373.5862387854

    https://www.facebook.com/….187795.1556724608&type=3

    tabii hiçbir yardımın tek başına tüm ihtiyaçları karşılaması mümkün değil. oysa barınaklarda ve sokaklarda birçok hayvan kış şartlarında yemek bulmakta zorlanıyor. özellikle de okulların kapandığı şu dönemde bir çok barınak yemek bulmakta sıkıntı çekiyor.

    aşağıda paylaşacağım başlıktan size yakın olan barınaklara mama, ilaç, artık yemek yardımı yapabilirsiniz. emin olun sizin küçük yardımınız çok şeyi değiştirecektir. bunun için size küçük bir rehber hazırladık:

    (bkz: türkiye hayvan barınağı veritabanı)

  • info: sahibi olduğum şirkette chatgpt, bir çalışanın yerini alarak, birini işsiz bıraktı ve aynı pozisyona 1 kişi daha alacaktık, şartları ve kişi personasını değiştirdi. 2 kişi yerine şimdi bambaşka özelliklerde 1 kişi arıyoruz. entry'nin devamını bu bilgi ile okumanız, chatgpt'yi yeterince bilmeyenler için ciddiyeti artırabilir.

    ülke gündeminden dolayı yeterince farkında değiliz belki ama bugünlerde gerçek bir paradigma değişimi yaşanıyor ve çok başındayız. bu paradigma değişimi sanayi devriminden gibi iş yapış koşullarını tümden değiştirecektir.

    1 digital marketing çalışanın işsiz kalma serüveni ve mevcut personele ek işe alınacak kişi personasını nasıl değiştirdiğinden kısaca bahsedeyim.

    chatgpt çıktığı ilk hafta twitter'daki geliştiricilerin tek gündemiydi. bizde ilk hafta, ilk denemelerde gördük ki; 6 ay bizde çalışan ve gelişimi için her şeyi yaptığımız digital marketing çalışanından çok daha iyi sonuçlar alıyorduk. üstelik chatgpt ile yapılan işler yaklaşık x10 hızlı oluyordu. 2-3 gün doğru verimi almak için chatgpt üstünde çalıştık ve artık 6 ayda tecrübeli bir digital marketing çalışanı yerine chatgpt'i geçti.

    son 12 ayda, o pozisyonda, farklı persona ve yeteneklerde 5 kişi denemiştik. çok yorulmuştuk ve chatgpt bize can suyu oldu.

    şimdi şirket içinde kullandığımız, kendimizin yazdığı yönetim yazılımımıza semrush + chatgpt destekli bir modül yazdık. huzur var, mutluluk var. şu an o pozisyonda çalışan kişi yok, yazdığımız chatgpt destekli yazılımla ayda 5-6 saat çalışarak, eski çalışanların 1 aylık işini yapıyorum.

    eskiden günlerim, sadece o pozisyondaki kişi ya da kişilerin işlerini kontrol etmekle, düzeltmekle ya da yönetmekle geçiyordu.

    özetle müthiş bir paradigma değişimi yaşanıyor. metaforla anlatırsak; bu değişim, karşıdan gelen büyük bir dalga. bu dalgada boğuladabiliriz, sörfte yapabiliriz.

    zamanın su gibi aktığı şu günlerde, entry'i bir alman atasözü ile bitirmek istiyorum, "zamana uygun gitmeyen, zamanla batar".

    debe editi: öncelikle bu başlığa bu kadar ilgi olması umut verici. gelen sorulara eksiksiz cevap veriyorum ama en sık gelen soruyu cevaplandırayım; chatgpt'i, digital marketing çalışanının yaptığı işi yapıyor. uluslararası çevrimiçi pazaryerine ürün girerken gerekli olan keyword, title ve content writing işini yapıyor. bu verilerin doğrulamasını da semrush ile yapıyoruz. chatgpt'nin bu hali bile, ilgili pozisyonda %90'ın üstünde verimlilik sağladı.

  • "asya'da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır: bir
    hindistan cevizi oyulur ve iple bir ağaca veya yerdeki bir kazığa
    bağlanır. hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan
    içine tatlı bir yiyecek konur. bu yarık sadece maymunun elini
    açıkken sokacağı büyüklüktedir. yumruk yaptığında elini dışarı
    çıkaramaz. maymun tatlının kokusunu alır, yiyeceği yakalamak için
    elini içeri sokar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkarması
    olanaksızdır. sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkmaz.
    avcılar geldiğinde maymun çılgına döner, ama kaçamaz. aslında bu
    maymunu tutsak eden hiçbir şey yoktur. onu sadece, kendi
    bağımlılığının gücü tutsak etmiştir. yapması gereken tek şey, elini
    açıp yiyeceği bırakmaktır."

  • tam hali "2018 dünya kupası primlerinin ampute milli futbol takımı'na verilmesi" olan başlık.

    2018 dünya kupası'na katılınması halinde a milli futbol takımı'na yüksek meblağlarda bir prim ödenecekti. bu ödenek madem hazırdı, prim ampute milli takım'a dağıtılsın. hiçbir beklentileri olmadan, formayı hakkıyla terleten bu çocuklar o paranın her kuruşunu hak ediyor. güle güle yesinler. belki birileri de hak ederek para kazanmanın değerini tekrar hatırlar.

    change.org'da kampanya başlatıldı. imza için

  • dizinin efsane repliklerinden biri şu şekildedir;

    memnun kaygısızı bir suçtan dolayı polis arar. polis, görgü tanıklarından olan konu ile alakalı vatandaştan robot resim çizimi için karakolda yardım istemektedir.

    robot resim çizimi tanık tarafından tam tarif edilemez, polis baskı yapar. bunun üzerine söz konusu vatandaşın ağzından şu cümle dökülür, “bizimkilerin kapıcısına benziyordu memur bey”

  • "uzun yıllar sonra nato ve batı ile olan ilişkilerimizin düzelmesi"

    bir kahkaha attiktan sonra yazarin entrylerine bir goz attim.
    (bkz: #56670632) tayyip icin "dünya'nın en güçlü siyasi lideri." seklinde yazmis.

    boyle de bir nesil var amk. daha dun pikacu izlerken bugun dunya, siyaset falan konularina kafa yormaya baslamis.

  • bu kadar zeki ve gerizekalı insanın bir araya geldiği toplum zor bulunur. tam bir mozaik amk.

  • "olsun"

    - doğdu mu çocuk bakayım?
    - evet hala, bir kızımız oldu
    - olsun

    - nereyi kazandın?
    - jeoloji mühendisliği
    - olsun

    - ee neciymiş senin bu damat adayı bakalim?
    - öğretmen teyzecim
    - olsun

    güya anlayışlı ama aslında karşısındakini ezen bir ifade. nefret ederim.

  • şimdi bi tane kız gelip "hafif kaslı erkekler iyi, çok kaslı olmasın :s :s" diye hafif kaslı bir vücut resmi atacak. attığı vücut 3 sene çok sıkı diyet uyku ve antremanla anca yapılabilecek olacak.

    kendi yorumum da şu önemli olan kas değil frame, postür.