hesabın var mı? giriş yap

  • kendisinin kel kafasını öptüğümü söylemiş miydim?

    fenerbahçe'den kovulduktan sonra, türkiye'den ayrılmadan 2 gün önce acarkent'te yer alan evine gittim. zar zor ulaşabildiğim aslanlı ev tariflerinden yola çıkarak evini buldum. kapıda nakliye için bir kamyon, 3-4 tane taraftar, bedri baykam ve asistanı vardı. benim boynumda boyunluk, 10 gün önce talihsiz bir kaza ile boynumu kırmıştım. sağa sola robocop gibi bakınıyorum. sonra kamyona eşya taşıyan alex de souza geldi kapıya, ayağında terliklerle.

    tanıştım. alex de souza ile tanıştım. ben adımı söyledim. merhaba ben alex dedi. mütevazı kelimesinin içini dolduran bir adam. kendisine dert yandım, başkan aziz yıldırım ve aykut kocaman hakkında serzenişte bulundum. problem yok dedi. sanki kovulan benmişim gibi, o kadar sakin ve vefalıydı. o kadar fenerbahçeliydi. ve bir o kadar mutsuz ve üzgündü.

    ben aslında ingilizce konuşuruz diye düşünüyordum ama başından itibaren bütün sohbet türkçe gelişti. çocukları, eşini falan sordum. alex de souza'ya bildiğin halini, hatırını sordum yani. kendisi için hazırladığım ufak bir hediye verdim. sonunda nasıl oldu bilmiyorum, bir anda eğil kafandan öpücem dedim. güldü ve kafasını eğdi. ben alex'in kafasından öperken, bedri baykam'ın asistanı fotoğrafımızı çekiyordu. sanki iki eski arkadaşmış gibi tokalaştık, beraber atkı açtık, sarıldık ve vedalaştık.

    o anlar hayatımın unutulmaz anları arasında yerini aldı. gecenin bir vakti fitbol dergi'de samet güzel'in yazısını okurken geldi aklıma ve yazmak istedim. bu adam kesinlikle bir futbolcudan fazlası. ciddi anlamda duygusal ve iyi bir insan. saha içi ve saha dışında kesinlikle aynı yapıda olan, hayatımda arkadaşım olarak temasta kalmasını isteyebileceğim bir insan. yolu hep açık olsun.

  • yalnız bu hasan'ı, yağmur ormanları'na yalnız başına bıraksanız, 2 yıla sıfırdan kabile kurmuş olur. 5 yıla da game of thrones'da khaleesi'yi koluna takar. amk böyle bir insan olabilir mi lan?

  • sonra ,allah'ım beni iyi kullarından eyle, bana cennetinde yer ver diye dua eden ,insanlıktan bihaber müslümanın (!!) tavsiyeleri..

  • annemin can sıkıntısına çözüm getirmek adına bir mp4 player almıştım. içine de güzel sesli bir hocanın sesinden tüm kuranı cüzler halinde koymuştum. bugün farkettim, annem philips marka lila renkli fancy mp4 playerı eline aldığında ve işini bitirdikten sonra yerine koymadan önce üç defa öpüp başına koyuyor :)

  • ayh. mesele karbon ayakizi ise eğer ilahlaştırdığınız pop starlara bir bakın önce.

    haftada en az bir gün taylor swift debe'si oluyor. yarım saatlik araba yolculuğu yapmamak için özel jetiyle seyahat ediyor. 50 km için özel jetine biniyor ama biz çocuk yapmayalım, çevre için dünya için(!). 2022 senesinde normal bir insandan toplam 1100 kat daha fazla karbon ayakizi bırakmış kadın tek başına. ama biz çocuk yapmayalım, dünya için, çevre için vs vs. gelip burada dünya için çevre için diye zırvalayın, öbür tarafta bu salak pop starlarını her hafta debe'ye sokun şöyle böyle diye överek. çok ikiyüzlüsünüz.

    toplumun alt kesimin toplam karbon ayakizi, bu safsataları ortaya atan üst kesiminin toplam karbon ayakizinden daha azdır eminim ki. ama çocuk yapmayalım falan fıstık.

    geçin bunları.

  • net bilgi verelim kafalar karışmasın.
    yeni harç bedeli 08.07.2023 saat 00:00 itibariyle geçerlidir. son 1 yıl içinde yurtdışına giriş çıkış yapmanız gerekiyor. cep telefonunuzun imei kaydını 07.07.2023 tarihinde 23:59'a kadar yaparsanız zam olmadan ödemenizi yapabilirsiniz.
    soru 1: telefonum var, kayıt yaptırmadım, yurtdışına giriş çıkışım yok. bugün giriş çıkış yapsam kayıt yapabilir miyim? evet, 23:59'a kadar kayıt yapabilirsiniz.
    soru 2: yurtdışı giriş çıkışım son 1 yıl içinde var ama telefon almamıştım ya da telefonum yurtdışında daha bana gelmedi, kayıt yaptırabilir miyim? telefonu size getirecek kişiye ulaşın hemen imei numaralarını isteyin ve sisteme kaydedin ödemesini zamsız olarak yapabilirsiniz, telefonunuz size ne zaman gelirse sorunsuz kullanabilirsiniz.
    soru 3: farklı pasaporta telefon kaydı yaptıracağım, hat taşıma bugün ya da farklı günlerde yapsam sorun olur mu? sorun olmaz, pasaport kaydını bugün zamsız olarak ödemesini yapın, hat taşıma işlemini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. pasaport sahibi kimse; e-devlet üzerinden hat eşleştir işlemi yaparak sorunsuz telefonu kullanabilirsiniz.
    soru 4: giriş çıkışım yok, telefonum yok, telefonu bugün alsam; yarın giriş çıkış yapsam ama telefonun imei için vergi ödemesi bugün yapsam sorun yaşar mıyım? evet sorun yaşarsınız, pasaport kaydı yaptıracağınız an itibariyle son 1 yıl içinde giriş çıkışınızın olması gerekiyor. yani bugün kayıt yapacaksanız bugünden geriye dönük 1 yıl içinde giriş çıkışınız olması gerekiyor. telefonun vergisini bugün ödeyeyim, yarın ya da daha sonra giriş çıkış yapayım maalesef olmaz!
    soru 5: pasaport başkasına ait, pasaport sahibinin 1 yıl içinde giriş çıkışı var, onun adına ödeme yaptım ve kayıt işlemini tamamladım, hattımı ne zaman devretmem gerekiyor? hattınızı istediğiniz zaman devir işlemini yapabilirsiniz, hat devir tamamlanasıya kadar sadece pasaport sahibine ait sim kartlar aktif olarak çalışacaktır. hat devir için ilgili operatöre hat sahibi ve pasaport sahibinin şahsen başvurması gerekmektedir. hat devir tamamlanasıya kadar ilgili hat kapanabilir ama korkmayın telefon imei kaydı tamamlandıysa sorun yaşamazsınız.

    edit 1: online vergi dairesi 22:45'e kadar sistemler aktif. bu nedenle 22:45'e kadar işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor.
    edit 2 : ülkeye hiç gelmeyen telefonun imei kaydı bugün yapılırsa ne olur durumunu mesajla arkadaş iletti, ben sorun olacağını sanmıyorum ama arkadaş türkiyede hattın 1 defa aktif olarak sinyal alması gerektiğini bildirdi ama konu hakkında net bilgi yok.

  • 2015 genel seçimlerinde saray soytarısı kontenjanından milletvekilliği yolu yapmaya çalışan bir zatın kusmuğu.

    "yavuz bingöl, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın berkin'in annesini yuhalatmasını 'insani bir şey' olarak nitelendirdi. hürriyet gazetesinden ahmet hakan'ın sorularını yanıtlayan bingöl, erdoğan'ı 'burada da tayyip bey'in duygusallığı rol oynuyor. sokaklarda ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da berkin elvan'ın annesini yuhalattı. bu çok insani bir şey...' sözleriyle savundu."

    http://ilerihaber.org/…gusal-yuhalatma-insani/6188/

    beklediği ilgiyi gördü sanırım:

    http://ilerihaber.org/…-bingole-tepki-yagiyor/6205/

  • 13 mayis:
    sevgili gunluk, bugun tekneyle yolculugumuz ba$ladi. havalar cok guzel. cok mutluyum.

    14 mayis:
    kaptan cok yaki$ikli bir genc. adi tolga. sanirim o da beni beni begeniyor. ama emin degilim. hava cok guzel.

    15 mayis:
    bugun suya atladigimda burnum kanadi. ama hic acimadi. teknedeki herkes guldu. ama sen gulmuyorsun. iyi ki varsin. iyi geceler.

    16 mayis:
    kola icerken guldum ve burnumdan kola cikti. herkes guldu. neden bilmiyorum. hava cok guzel.

    17 mayis:
    en sonunda onunla tani$tim! yani tolga'yla. birlikte yemek yedik. inanilmazdi. hava cok guzel.

    19 mayis:
    kamarasina davet etti, ama kabul etmedim.

    19 mayis: yazmayi unuttum. ozur dilerim. hava cok guzel.

    20 mayis:
    eger kamarasina gitmezsem, tekneyi batiracagini soyluyor. ne yapsam acaba? hava cok guzel.

    21 mayis:
    120 yolcunun hayatini kurtardim. hava cok guzel. yarin eve donuyoruz.