hesabın var mı? giriş yap

  • başlıkta daha önce de bahsedildiği gibi, tarihte ilk kez mısırlılar tarafından kullanılan diş temizleme malzemesi. fakat ilk diş macununun içeriğinde sadece sünger taşı ve sirke bulunmuyordu. tahmin edebileceğiniz gibi ilk diş macunlarının dişi temizleme mekanizması, günümüzden farklı olarak diş üzerindeki kirleri aşındırma yöntemine dayanıyordu. bu yüzden içerisinde sünger taşının yanı sıra; öküz toynağı*, reçine ve yumurta kabuğu parçaları ya da tozu bulunuyordu. ilk başlarda toz halinde olan bu karışıma daha sonra su eklenerek macun haline getirildi. şimdi "efendim mısırlılar zaten yememiş içmemiş icat çıkarmış; ne diye diş macununa ihtiyaç duymuşlar o zaman?" diyebilirsiniz. * lakin ki öyle değildir.
    mısırlılıların bu buluşu daha sonra romalılar ve yunanlılar tarafından geliştirilmiştir. * * fakat diş macununun günümüzdekine az da olsa benzer hale gelmesi 1800-1850'li yılları bulmuştur. bu dönemde kavanozda satılan diş macununun ilk toplu üretimi ise 1873 yılında colgate tarafından yapılmıştır.

    edit: yıldızlı bkz hedesi.

  • görüntülerdeki çiğköftecidir. istanbul, beyoğlu’nda çiğköfteci işleten baba oğulun dükkanına dürüm almaya gelen kişinin “ben olmadan kuş uçmaz buralardan, haracını vereceksin” lafına karşı gelen adamın dükkanını 10 dakika içinde 15 kişiyle darmaduman ediyorlar.

    sene 2022 hala birileri küçük işletmelerden zorbalıkla para topluyor. çocuğun ifadesine ve görüntülere bakın, bunlar bu özgüveni nerden alıyor sayın süleyman soylu ?

    edit: çiğköfteci’nin bir diğer konuşması burada.

    edit2: https://www.sabah.com.tr/…dugu-anlar-kamerada-video olayla ilgili yeni iddialar var ve eğer bu iddialar doğruysa, çiğköfteci burdaki herkesi ters köşe yapacak gibi gözüküyor :d

  • yaptığı telefon görüşmesi yüzünden, gözaltına alınabileceğini bilen ahmet hakan'ın bir nevi ön açıklama tadında olan yazısı.

  • 40 yaşındayım.
    fenerbahçeliyim.
    fenerbahçe'nin de galatasarayın da kazandığı hem iç saha hem de deplasman maçlarından onlarcasını stadda izledim.
    stadda izleyemediğim için içimde kalan tek maç olan 6-0'lık maç da dahil olmak üzere,
    ben her iki takımdan birinin, rakibine bu denli net üstünlük kurup, yerden göğe kadar galibiyeti hak ettiği bir maç izlemedim.
    sahanın her bölgesinde, hatta saha dışındaki psiklojik savaşta dahil, bu kadar ne yaptığını bilen, planlı, programlı, tertemiz bir galibiyet görmedim.
    hani anelka'lı 4-0'lık galibiyeti izledim sahada, orada bile galatasarayın zaman zaman 3 pas yaptığı, ayaklarının yere bastığı dakikalar olmuştu.
    bu maç fenerbahçe açısından tek kelimeyle bir kepazelikti. bir hoca takımından bu kadar mı habersiz olur, bir hoca rakibine karşı bu kadar mı kibirli olur. pes.
    galatasaraylı tüm yazarları hak ettikleri galibiyetten ötürü kutlarım.