hesabın var mı? giriş yap

  • sonuçta bir meslek lisesi değildir.

    meslek lisesinden mezun olunca en azından kolunda altın bilezik oluyor. iş öğreniyorsun. mezun olduğun an gidip çalışabilecek kapasiten oluyor. ama bu okuldan mezun olduğunuzda sadece bütçeniz eksiliyor.

    benim meslek lisesi tercihim tamamen bu yüzden.

  • yeni başlayanlar için bir çırpıda güneşin kızları

    --- spoiler ---

    haluk anne hasretiyle yanıp tutuşur.
    haluk'un babası çocukken 3 kardeşten en çok haluk'a girişmiştir.
    haluk'un annesi 3. çocuk doğunca depresyona girmiş kendini çatıdan atmıştır.
    haluk oğlunu (ali) mütemadiyen kemerle dövmektedir.
    haluk eski karısını da zamanında çok dövmüştür.
    haluk'un küçük kardeşi (ahmet) gençken haluk'un şimdiki karısına (güneş)aşıktır.
    haluk şimdiki karısını sırf küçük kardeşine inat olsun diye almıştır.
    haluk'un yeni karısının ikiz kızlarından biri (selin) haluk'un öz oğluna (ali) bir diğeri (nazlı) de haluk'un ablasının (rana) üvey oğluna (savaş) aşıktır, küçük kız (peri) da ablalarının can düşmanının (tuğçe) küçük kardeşine (can) aşıktır.
    haluk, ablasının üvey oğlunun eski sevgilisini (melissa) annesi yerine koymaktadır.
    selin ilk başta ali'nin en yakın arkadaşı emre ile çıkmıştır.
    güneş'in eski kocası (zafer) güneş'e tecavüz etmiştir. ikizler birer tecavüz meyvesidir.
    güneş sonrasında tecavüzcüsüyle evlenmiş, bir de üstüne çocuk (peri) yapmıştır.
    dizide herkes şahsına münhasır psikopat ve denyodur.

    --- spoiler ---

  • saçma sapan iş.

    rezalet puanım 9/10. 1 puanı da tayyipsever gurbetçi olabilme ihtimalinden dolayı kırdım.

  • kızlar, bir motorcu olarak size sesleniyorum.

    eğer erkek arkadaşınız sizi ekipmansız bir şekilde motosiklete bindiriyorsa emin olun ki ya sığırın önde gidenidir ya da size sevgisi yoktur.

    her iki durumda da o andavalın size muhakkak bir zararı dokunur.

    uzak durun. arkanıza bakmadan kaçın.

  • bayraktar ile uzaktan yakından alakasının olmadığını düşündüğüm durum.

    ukrayna para verdi de aldı bayraktar'ı.

    ab ülkeleri ücretsiz javelinler, nlawlar yolluyor. uçaklar veriyor. bu açıklama onlara karşı olmalı.

    d: ukrayna ile savaştan önce bir işbirliği yapıldı. ukrayna motor verecek, kendisi de üretebilecekti. rusya'nın yaptığı açıklama savaş başladıktan sonra onlara temin edilen silahları kapsamakta.

  • boşanmış biri olarak diyorum, evlenin.
    sevdiğiniz insanla aynı evi, aynı hayatı paylaşmak kadar güzel bir şey yok ki. aşık olduğun insanla uyumak, uyanmak, ortak bir hayatı yaşamak, beraber mutlu olmak, birbirine destek olmak, dünyanın en güzel hissi. ama kastettiğim gerçekten aşk evliliği, kendini ve karşısındaki tanımadan evlenip, “evlendik ve aşkımız bitti” laflarına inanmıyorum, zaten en başında aşık değildiniz ve aynı hayatı paylaşınca çekilmez oldu sadece. aşık olduğunuzda en olmadık şeye göğüs gerip, sırf sevdiğiniz insanın yanında olabilmek uğruna acı çekebiliyorsunuz.
    her şey netse, gerçekten aşıksanız, aranızdaki bu bağla evlilik sizi sadece daha fazla mutlu eder o kadar, evlenin.

  • sıfır çekti manşetleri neden tarih olsun? maç kaybetmeyi değil beraberliği kaldırıyor.

    t: yüksek ihtimal biz katılamayacağımız için bizi ilgilendirmeyen kuraldır.

    edit: ulan bende mi bi yanlıs var yoksa sizde mi anlamadım. herkes kaybeden 1 puan alacak 0 çekmek yok diyor. bakın haberde yazan; berabere kalan maçlarda penaltılara gidilecek kazanan 2 kaybeden 1 puan alacak. penaltılarla kaybeden için diyor bunu. bi takım penaltılara bile gidemeden gelen geçenden 3, 5 yerse puan alamaz. ben mi yanlışım bi deyin hele. paranoyak ettiniz beni.

  • imajının ve görüntüsünün aksine son derece uysal aynı zamanda bakımı kolay canlılardır. 30*30*30 ebatlarında bir terarium, saklanabileceği bir mağara, zemine torf toprak ve su kabı dışında bir gereksinimi yoktur. bunların dışında haftada bir kaç adet vereceğiniz börtü böcek elinizdeki tarantulanın bir ömür mutlu mesut yaşaması için yeterlidir.

    bugüne kadar 1500'ün üstünde farklı tür keşfedilmiştir. her birinin özellikleri, davranışları ve görüntüleri farklıdır. 3-5 saldırgan ve agresif tür dışında geneli defansif yapılıdır. tehlike anında kaçmayı yeğler. bilinen o meşhur zehir ise arı sokmasından farksızdır. yani alerjik bir durumunuz yoksa tarantula ısırığı asla ölümcül değildir.

    ağaç, çalı, yer, tünel türleri olarak ayrılırlar. ağaç ve çalı türleri avını ördüğü ağ ile tuzağa düşürerek yakalar, yer türleri toprak üstünde hareket eden herşeye av gözüyle bakar, tünel türleri ise kazdığı derin çukurların(tünel) içinde yaşar ve sadece avlanmak için(genelde geceleri) toprak altından çıkar.

    bakımı çok kolay olmasına karşın, yine de bu canlıları beslemek için önceden bilgi sahibi olmak gerekmektedir. tarantula ölümlerinin çoğu kabuk değiştirirken meydana gelmektedir. tarantulalar yılın belli mevsimleri kabuk atarlar. bu aşama bir kaç gün sürer. ex pozisyon alarak sırt üstü yatarlar, ve kabuk atana kadar hiç kıpırdamazlar. bir çok bilinçsiz bakıcı bu durumu görünce baktığı canlının öldüğü kanaatine vararak aslında son derece sağlıklı olan tarantulanın gerçekten ölümüne sebep olmuşlardır. kabuk atarken yaşam alanının nemini artırmak dışında hiçbir müdahale de bulunulmaması gerekmektedir.

    koleksiyoncular için eşsiz tarantula türlerinden biri hatta en popüleri poecilotheria metallica'dır. çok nadir bulunması ve harika güzellikteki renkleri hasebiyle fahiş fiyatlara satılmaktadır. şu an kendi koleksiyonumda eksik olan tek parçadır. aranmaktadır, özlenmektedir...

    edit: bulunmuştur, temin edilmiştir artık helalimdir...