hesabın var mı? giriş yap

  • 10 mart editi: çok uzun bir süredir 1.90 tl'ye satılan yemek henüz resmi olarak açıklanmamış bilgilere göre 2.80 tl oldu. 1.90 rüyası yakında sona erecek.

    yıldız teknik üniversitesinin, öğrencilerine sunduğu yemek hizmetidir. öğlen ve akşam olmak üzere günde iki öğün çıkar. 1.90 tl'lik ücretiyle (0,16 dolar) tam anlamıyla rakipsizdir.

    fransız devlet üniversitesindeki öğrenci yemeği başlığını gördükten sonra ne zamandır bu başlığı açmak aklımdaydı. bugün yemekhanede güzel yemek çıkınca paylaşayım dedim.

    görsel
    görsel

    her gün et çıkmıyor tabii. fakat arada bir de olsa boğazımızdan et yemeği geçiyor. bugün de onlardan biriydi. havuç tarator yerine istersem salata ya da ayran da alabilirdim. bir çeşit isteğe bağlı kısaca. ekmek ve su ise sınırsız.

    ön edit: evet üniversite yemekleri genel anlamıyla ucuzdur. fakat ytü yemekhanesi ucuzun da ucuzu ve lezzeti genel anlamda öğrenciler tarafından beğeniliyor. entry'mi yazma sebebim de ortaya çıkan fiyat-performans.

  • eroinman junky rolunu oynayip gercekten damardan almayanla aynidir allah belasini versin onun iki dakka eroin caksan olur musun sanki. sonra oyle gozleri cevirmeler eblek ifadeler filan yarraam o oyle olmuyo hemen anlasiliyor.

  • ne kadar güzel gözükse de beraberinde halis türk erkeğinin pek hoşuna gitmeyecek sonuçlar getirebilecek hede..

    türk erkeği: kaç yaşındasın yavrii?
    elf hatun: 764.
    türk erkeği: benden önce başka biri oldu mu?
    elf hatun: ....
    türk erkeği: gene mi ya!!!!....

    edit: imla

  • kendini tek ve farkli gorursen, digerleriyle iletisim ve etkilesimde bulunmazsan beraberligin sinerjisi ve butunlugun bir parcasi olmadigindan bazi alanlarda geriye dusersin veya bunun dezavantajini yasarsin anlamina gelen etki. japon galapagos etkisi olarak da bilinir. butunluk, iletisim, etkilesim ve sinerji avantaj getirir. diger acidan da sadece dezavantaj degil, pozitif etkilerinin olabilecegini de dusunenler vardir. ornegin, bu kisiler, japon teknolojisinin global standartlarina takilmadan ozgur ortamda daha guzel isler cikarabilecegini dusunurler ve yalnizlik yaraticiligi artirir derler.

    son olarak, japonlarin 2000'li yillarda basta ekonomi ve teknoloji olmak uzere diger gelismelerde 80 ve 90'lardaki gibi ilerleyemeyisini galapagos etkisinin sonuclarina bile baglayanlar vardir. bu kisiler, yeterince uzun vadede galapagos etkisinin olumsuz sonuclarinin olumlu sonuclarindan daha fazla oldugunu dusunurler.

    ayrica

    (bkz: galapagos)
    (bkz: galapagos adalari)