hesabın var mı? giriş yap

  • yaklaşık 8 saat sarj süresi, 16 saat kullanım süremiz olması.

    nokia 3310 2 saatlik sarj süresi, kullanım performansına bağlı olarak da aşağı yukarı 48-72 saat kullanım süresi ile insandan çok daha mükemmel bir yaratık bence. bu ne biçim kusursuz tasarım olm?

  • "hamsi bu sıralar çok trend" diyen bir insan. mevsimi geldi filan diyoruz biz ona halk arasında allahım yarebbim.

  • sıfırdı bir ara, sonrasında evlendim. mutlu olacağıma inancim yüzde yüzdü, boşandım. yani pek takılmamak lazım, sevgiler.

  • avukatın biri yeni aldığı son model arabasıyla arkadaşlarına hava atmak için sabırsızlanmaktadır. tam arabanın kapısını açıp arabasına bineceği esnasında yeniyetme bir sürücü gelir ve arabaya çarparak sol kapıyı uçurur.

    adam sinirden kıpkırmızı olmuştur. tamir ettirse bile arabası eskisi gibi olmayacaktır. ne yapacağını bilmez şekilde dururken yanında bir polis arabası durur. adam hemen polise şikayette bulunur

    "memur bey yeni arabamı acemi bir sürücü mahvetti. şikayetçiyim". polis sorar, "avukatsınız değil mi?"
    avukat öfkeyle cevaplar. "evet ama bunun arabamla ne alakası var?"

    polis gülerek, bütün avukatlar aynısınız sadece mallarınızı ve sahip olduklarınızı umursayan açgözlü insanlarsınız. eminim şu anda sol kolunun koptuğunun farkına bile varmadınız" der.

    avukat şoke olmuş şekilde koluna bakıp çığlık atar: "rolex'im nerede?"

    dipnot: fıkra çeviridir. bir kaç kere farklı şekillerde aradım başlıkta ancak bulamadım. inşallah arama kabızlığı yapmamışımdır

  • türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu olan gazi mustafa kemal atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümünde emniyet şeridinde saygı duruşunda durduğum için türk polisi tarafından bana düzenlenmiş cezadır.görsel

    bu sabah trafikte olduğumdan dolayı herhangi bir kazaya neden olmamak amacıyla aracımı 09.04’te e-5 yenibosna-merter istikametinde yenibosna mevkiinde en sağ şeride çekip saygı duruşunda bulundum. trafikte yer alan tüm araçlar araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundular. durduğum yerin 50 metre ilerisinde ise 1 polis aracı ve 3 memur olduğunu fark ettim. ilk olarak saygı duruşu sırasında bir trafik kazası meydana gelmesi durumunda hızlıca müdahale etmek için polislerin hazır beklediğini düşündüm. ilk yanlış düşüncem bu oldu.

    polis memuru beni durdurup evrakları isteyince rutin kontrol yapıyorlar diye düşündüm. ikinci yanlış düşüncem de bu oldu. bana trafik cezası yazacaklarını söyleyince itiraz edip, siz türk polisi değil misiniz saygı duruşunda durduğum için bana nasıl ceza yazarsınız dediğimde, saygı duruşu için mi durdun dedi (bu sabah 09.05’te aracımı sağa çekip, dörtlümü yakıp, aracımdan inip, arabanın yanında 1 dakika boyunca ayakta istanbul’un temiz havasını ciğerlerime çektiğimi düşündü galiba). evet dedim saygı duruşu için aracımı çektim. tamam o zaman ceza yazmıyorum dedi. ben de ehliyet ve ruhsatımı yoluma devam ettim. (yolda keşke polis aracının ve memurların videonu çekseydim diye düşündüm, çekmediğime şu an çok pişmanım.)

    bu akşam e-devletten ceza sorgulaması yaptığımda tarafıma 47/1-c maddesi kapsamında 436 tl ceza düzenlediğini gördüm. şimdiye kadar yediğim trafik cezaları (hız limitini aşma) arasında bu cezanın yeri çok başka. ben bu cezayı yemekten gurur duyarım. lakin bu cezayı, bana kesenlerin yanına bırakmaya hiç niyetim yok. öncelikle cezaya itiraz edeceğim, sonrasında ise bana ceza yazan memur hakkında (tutanaktan belli oluyordur diye düşünüyorum) dava açacağım.

    edit 1: güzel mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. dava süreci ile ilgili gelişmeleri ayrıca burada paylaşacağım.

  • hakkında "domaini başkası satın almış" gibi haberler çıkan sarı site.

    kitabın ortasından konuşayım: başkasının satın alması mümkün bile değil. yalan yanlış bilgi paylaşıyorlar.

    domain kayıt kuruluşu network solutions. sahibinden.com domain durumu askıya alınmış. muhtemel sebebi domain süresi dolmuş ve eksiye düştüğü için kayıt kuruluşu domaini durdurmuş. düşük ihtimal ise kayıt kuruluşunun yazılım servisleri hatalı işlem yaptı.

    aşağıdaki görselde durumunun "clienthold" olduğunu görebilirsiniz.

    görsel

    fakat! yine aynı görselde bitiş tarihi 2025-12-30 gözüküyor. hiç yenilememiş olsalardı domain geçici süreyle otomatik yenileme periyoduna girerdi (auto-renew grace period) ve bu periyottayken tarihi 2024-12-30 olurdu. ayrıca dns adresleri de kayıt operatörünün park sayfasına yönlenirdi, baktığımızda böyle bir şey gözükmüyor. bu durumda yenileme işlemi yapmışlar diyebiliriz ama bir tık geç kalmış olabilirler. kayıt operatörüyle yaşadıkları problem ise domainde olan "clienthold" durumunun kaldırılamaması. amerika'da oldukları için de saat farkından dolayı iletişim problemi yaşamış olabilirler.

    bilmenizi isterim ki domain yenileme süreci, bitiş tarihi gelmeden 1 ay öncesinde müşterilere gönderilen hatırlatma mailleriyle başlar (bitiş tarihinden önce son 30-15-7-1 günlerinde). buradaki sürecin ihmal edildiğini düşünüyorum.

    domain 3 aya yakın sahibinde kalır. eksiye düştüğünde önce 45 gün otomatik yenileme sürecindedir, sonra 30 gün kurtarma periyoduna (redemption period) girer ve sonra ise silinme periyoduna (deletion period) girer. bu periyottan çıktığında yeniden müsait duruma düşer. backorder yapan iyi bir firmayla müsait duruma düştüğü an alabilirsiniz ama periyot döngüsünü tamamlamadan mümkün değil.

    haber sitelerinin "grace period" kavramından haberi olmadığı için ilk buldukları manşet "başkası satın aldı" olmuş. böyle bir durum söz konusu değil. verisign domain politikalarını okuyun. ayrıca icann'de domain periyotları hakkında detaylı bilgiler mevcut. hatta domain yaşam periyodu burada: https://www.icann.org/…gtld-lifecycle-2012-02-25-en

    domain yenilendiğinde clienthold durumu kalkar ve süre kalıcı olarak uzar. esas soru şu, bu işlem 2 dakika sürüyorken neden 1 gündür domain "clienthold" durumunda? acaba hesaplarına erişimlerinde bir sıkıntı mı var?

    çalışanları için zor bir süreç geçiyor. büyük şirketler böyle problemler yaşayabiliyor. geçmiş olsun

    düzenleme: yenileme konusunu detaylandırdım.

  • "emre fena ayar vermiş.." diyen gerizekalıların sürekli savunmaları olduğu sürece nah türk futbolu gelişir,

    aq ergenleri gelmiş bide ayar vermiş diyor. gelmiş bjk bu adamdan kurtulsun, yok taktik kötü demiş. ne cahil insanlarla muhatabız yarabbi.

    tanım: fb futbolcusunun sözleri.

  • olması gereken şey.

    yaşadığım yer belli bir zümrenin kalesi sayılabilecek biraz lüks bir site. komşuların %60'ı falan bir dönemde zengin olmuş insanlar. buraya kadar tamam yani o dönemde zengin olursun bu dönemde zengin olursun ona bir şey demiyorum ama şimdi müthiş kısım geliyor. bu adamların kapalı ve çalışmayan karıları var. neredeyse hepsi volvo, bmw, jeep gibi markaların en yeni ve en üst modellerine sahip (evet şehiriçinde kullanmak için canavar gibi bir dört çeker canım kul hakkı yemeyen müslüman sensin evet). porsche'ye binen de var hadi bu da tamam ama şimdi daha kötü kısmı geliyor: evde temizlik ve yemek yapmaktan bile aciz bütün gün fink fink gezen bu kadınların herhangi bir eğitimi yani kocası tekmeyi bassa kendine bakacak kabiliyeti bile yok. ve bu hayattaki tek başarısı zengin koca kafalayıp parazit gibi yaşamak olan bu kadınlar dünyanın en ukala oluşumları. işte bu yüzden bırakın çalışan kadın da azıcık ukala olsun.