hesabın var mı? giriş yap

  • kapıyı kırmadan önce zile basmayı denemiştir, bunun üzerinden ego kasmak anca burnu büyük bi elfe yakışırdı. amk orta dünyanın başına ne geldiyse elfler yüzünden geldi hala sağa sola akıl veriyolar. ya işe yarasaydı?

    bunlara kalsa yüzük napılır diye senelerce tartışırlar, sonunda da sauron kapıya dayandığında erdemli şekilde geberirlerdi.

    eylem adamı gimli boş muhabbet yapmamış, emaneti çıkardığı gibi harekete geçmiştir. bana bunlarla gelin amk.

    elflere kalsa tbmm tutanakları gibi kitap olurdu yüzüklerin efendisi.

  • 99 yazindan beri almanya'da yasiyorum. oglum burda dogdu. önümüzdeki ay ilkokula baslayacak. evet, okul agustosta basliyor.
    dün kreste son günüydü. özel falan degil, standart, devlete bagli bir kurum.
    iki koca klasörle eve geldi cocuk. 4 sene boyunca yaptigi bütün resim, karalama, yazi vs ne varsa güzelce dosyalayip vermisler.
    bir de 54 sayfalik rapor. cocugun fiziksel gelisiminden tut, dilbilgisi, kelime hazinesi, diger insanlarla iliskiskisi, matematiksel zekasi, müzige, spora, dansa ilgisi ve yetenegi, rasyonel düsünebilme yetenegi vs vs, daha aklima gelmeyen bir ton sey. bunlari 4 yil boyunca incelemis, raporlamis, yildan yila degisimi gözlemlemis, gereken yönlendirmeleri yapmislar.
    yuh dedim. kres falan yoktu bizim cocuklugumuzda, olsa bile lükstü, evin karsisindaki arsada büyüdük. ama ilkokul ögretmenime sorsalardi, herhalde 54 sayfayi birak, hakkimizda anlatacak 54 kelime bulamazdi.
    nasil bulsun anasini satiyim, 60 kisilik, bir sirada 4 kisinin oturdugu sinifta kadincagiz neyin gözlemini yapacak.
    seviyorum seni iftinur hocam:)

  • bir kayak gezisi sonrası kendilerine gönderilen,

    "golf takımlarının taşınmasından ekstra ücret almıyorsunuz ama kayak takımlarından alıyorsunuz,
    gereğinin yapılmasını rica ederiz"

    minvalindeki maile,

    "geri bildiriminiz için teşekkürler, artık golf takımlarından da ekstra ücret alınacaktır"

    şeklinde cevap veren firmadır.

  • geçen hafta ilk kaynak kodlarındaki veritabanına bakarken tesadüfen keşfettim: başlangıçta saat bilgisi kaydediyormuşum. o yüzden ilk entry'nin de kayıt saati net olarak belliymiş: 15 şubat 1999 20:16 est (hosting şirketinin zaman dilimi). yani türkiye'de 16 şubat 1999 gece 03:16'ya denk geliyor aslında. ben hep 14 şubat akşamı başlayıp 15 şubat'ta release ettiğimi sandığım sözlüğü 16 yıl sonra 15 şubat akşamı kodlamaya başlayıp 16'sında release ettiğimi anladım. aylar boyunca timezone hep geriden geldiğinden türkiye'de o tarihlerle gördüğümüzden de duruma uyanmamışız tam tersine entry tarihlerini baz aldığımızdan da doğrusu o zannetmişiz. vay arkadaş.

    db'ye aktarırken saat bilgisini kaldırma sebebim de sanırım bu zaman dilimi işiyle uğraşmak istemediğimden. o zaman bu kadar katastrofik bi probleme yol açtığımın da farkında olduğumu sanmıyorum. şimdi bunu keşfedince de bir anda tarihte pek çok olayın dünyanın başka yerlerinde söylendiği günde gerçekleşmediğine uyandım. mesela "doğduğum gün şu olaylar olmuş" istatistiği bile manasız kaçıyor bu durumda.

    edit: max zorin düzeltti, gece 1 değil 3 olacak, sağolsun.

  • itü bilgisayar müh.de okuyan bir arkadaşım, sadece formülleri ezberleyerek girdiği bir sınavda, 1/ohm anlamina gelen mho biriminin mili-ho şeklinde bir birim olduğunu düşünüp, 1000'e bölüp ho'ya (!) çevirip formüle yerleştirmiştir. hoca, sınav kağıdını neyse ki ibret olsun diye sergilememiştir.

  • sırf güzel diye kendini bir kocaya yamayıp ömür boyu koca parasını yemesinden daha hayırlıdır.