hesabın var mı? giriş yap

  • hem kabin ekibi hem de yolcular için kötü bir durum.

    "pilotlukta ne var sanki, otoya takıp gidiyorlar" geyiği bu gibi acil durumlarda boşa düşüyor. artık pilotluk devrede...

    patlamaların sebebini henüz bilmiyoruz elbette fakat başlıkta yazıldığı gibi bence de compressor stall denen, bir nevi motor boğulmasından kaynaklanması muhtemel.

    uçağın kompresörünün blade denen kanatçık elemanları airfoil denen kesite sahiptir (bir yüzeyi ötekinden daha kamburlu). stall en basit tanımıyla bu kamburlu yüzeydeki akım ayrılmalarıdır.

    kompresördeki stall/surge durumunda yanma odasına yeterli hava gidemez. bu sebepten dolayı yanma odasında ani zengin karışım durumları olacaktır. gördüğümüz patlama benzeri şeyler muhtemelen bu yüzden oluşuyor.

    öte yandan bu stall/surge zımbırtısı yüzünden yanma odasında oluşan yüksek sıcaklıklar* yanma odası ve türbin elemanlarına zarar verebilir, şok yükleri diğer motor elemanlarına zarar verebilir; hatta stall denen birkaç kademeyle sınırlı boğulma surge'e döner yani tüm kompresör kademelerine yayılırsa bu sefer motordaki akış terse dönüp motoru durdurmaya kadar gidebilir.

    velhasıl çok ciddi bir durumdur compressor stall/surge.

    bunu önlemek için birçok sistem de mevcuttur tabii motorlarda. birkaç örnek vermek gerekirse; vsv (variable stator vane), vbv (variable bleed valve), multi-spool design vs. vs. gider... yani önlemi alınmış bir durumdur, fakat nahoş da bir durumdur tabii.

    sebep compressor stall ise sebepleri şunlar olabilir;

    - motor elemanlarında önceden hasar oluşmuş olabilir.
    - ani ivmelenme/geri ivmelenme olmuş olabilir.
    - uçak yan rüzgâra maruz kalmış olabilir.
    - motorda türbülanslı akış oluşmuş olabilir.
    - uçak ani manevra yapmış olabilir.
    - stall / surge önleme sistemleri arızalanmış olabilir.
    - (buna ihtimal vermiyorum tabii de) motorda buzlanma olabilir.

    bundan sonra eğer ki motorun egt'sinde aşırı yükselme tarzı bir durum olmuşsa -ki olması muhtemel- motorun ağır bir bakıma alınmasına ihtiyaç olabilir. dediğim gibi çok önemli bir mesele aslında bu. motor üreticisini de uçak üreticisini de uçak işletmecisini ve havacılık otoritelerini de ilgilendirir...

    ps: motor kompresörleri tasarlanırken en dikkat edilen şeylerden birisi kompresör çalışma marjı'nın belirlenmesidir. en verimli ve güvenli çalışacağı aralık burada belirlenir. bunu üstten limitleyen şey ise surge line'dır. görsel görsel

    herkese emniyeti uçuşlar dilerim efenim...

  • bunların lağım çukuruna dönmüş ağızlarını misvak değil kezzap bile temizlemez.

    nasıl bir ceza ulan bu aşağılık adamlarla aynı ülkenin vatandaşı olmak, tarihin aynı rezil dönemine denk gelmek.

    ne kadar siyasal islamcı köpek varsa allah belasını versin...

  • bazı ilaçları kullanan insanların yiyebileceği en tehlikeli şeydir diyebiliriz greyfurt için. ilaçların parçalanmasına yardımcı olan cyp3a4 enzimini blokladığı için aldığınız ilacın vücuttan atılmamasına ve zehirlenmenize sebep olabilir.

    bu durum sadece greyfurt değil, başka birkaç meyve daha için geçerli (hepsi turunçgiller ailesinden, özellikle acı portakal ve pomelo da var greyfurt ile birlikte) ama en çok araştırılan ve en fazla etki edenin greyfurt olduğu biliniyor.

    bu sebepten özellikle tansiyon, kolesterol ve kalp ilaçlarının yanında tabii ki kemoterapi ilaçlarının greyfurt ile kötü etkileşime girdiği biliniyor, bu tür ilaçları kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışmanız gerekiyor, çoğunlukla ilacın prospektüsünde greyfurt ile karıştırmamanız gerektiği yazar ama prospektüsü kimse okumadığı için doktora sormakta fayda var.

    greyfurtun bu probleminin altında furanokumarin isimli kimyasal yatıyor ve bu kimyasallar arasındaki bergamottin ve 6',7'-dihidroksibergamottin nedeniyle greyfurt ilaçların metabolize edilmesinde etki oluşturuyor.

  • kapağını yanakla kapatıldığında oluşan hava şuanda 2 elinde de piyasada olmayan iphone 6 taşısan yakalanmaz.

  • - ulan ben de diyorum, sabah şirket tuvaletine giren kızların yerine çıkan bu ablalar kim?

    celal, 28, bilgi teknolojileri müdürlüğü

    - arkadaşım sabah alıyoruz başka, akşam bırakıyoruz başka. valla tanıyamıyorum yabancı mıdır çalışan mıdır..

    hüsamettin, 54, servis şoförü

  • inanmak istemiyorum. hakkında entry girecektim uzun uzun ama toparlamayı bekliyordum.

    görüp görebileceğiniz en samimi insandı kendisi. facebook'dan takip edenler bilirler. yeni gitarı gelince de, kedilere kartondan ev yapınca da büyük bir mutlulukla video çekip yollardı. genç bir grupla ankara'da sahne alacaktı. grubun bir elemanına yaptığı bon jovi düzenlemesini gösterdiği video vardı. baya baya heyecanlı. orda bile anlardınız nasıl biri olduğunu. yılların gitaristi adam 20 yaşında bir çocuğa düzenleme dinletirken heyecandan konuşamıyor düşünün.

    bu adam türkiye'deki en yetenekli gitaristlerden biriydi. rock'n roll'u doğru zamanda doğru yerde yaşamış. awesome john olarak nam salmış. bir temsilde jimi hendrix'i oynamış. buna rağmen egonun zerresi yok. iki sohbet etseniz anında geri dönerdi size. şimdiki burnundan kıl aldırmayan müzisyenleri görünce değeri daha da iyi anlaşılıyor.

    mutlu bir insandı. içinde nefret bulundurmayan bir insandı. popülerliği sevmeyen bir insandı. müziği seven bir insandı. müthiş bir gitaristti. türkçe söz yazdığı still got the blues şarkısındaki tonu gary moore kadar iyidir mesela.

    yazmakla bitecek gibi değil. gerçekten çok üzgünüm. dünyadan bir tane daha iyi insan, bir tane daha gerçek müzisyen ayrıldı. hiç inanılası gibi gelmiyor. başı sağolsun herkesin.

  • adamın fakirlik dnalarına işlemiş, 500 liralık saati pahalı sanıyor.

    yoktur hacı, ikisi de aynı. zamanı gösteriyor.

  • ulan karda yürüyeyim diye çıktım 17 tane araba ittim. öldü içimdeki romantik adam :)

  • aşk, kalbimi yakan bir volkan gibidir,
    en sevdiğim tatlı kazandibidir.
    leyla sev beni, sokma müşküle
    seninle kaşık atalım iki tabak keşküle.

    tosun paşa (kemal sunal)