hesabın var mı? giriş yap

  • gelir uzmanı olarak cevaplıyorum, bir kuyumcu dahi bir memur kadar vergi ödemiyor. esnafla konuştuğumda ödediği bağ-kuru bile vergiden sayıyor. bir sürü vergi ödediğini iddia ediyor. ancak yılda toplam 1500 tl'yi geçmiyor verdiği vergi. benim bir memur olarak yılda yaklaşık 10.000 tl civarı, beyaz yakalı eşimin de yaklaşık 15.000 tl civarı vergi verdiğini duyunca şok geçiriyorlar. siz vergi mi veriyorsunuz? diye soran bile var. adam sıfır matrah gösteriyor, 50 tl'lik damga vergisi veriyor diye vergi verdiğini falan zannediyor. sonra da bize gelip senin maaşını ben veriyorum diyor. ancak görünen o ki benim maaşımı diğer memur arkadaşlar veriyor gibi.

    edit: aldığım mesajlar ve yazılanlar sonucu ulaştığım sonuç şu ki esnaf ciddi ciddi vergi verdiğini zannediyor arkadaşlar. olay da şu kaynakta kesilen vergiler. şimdi kaynakta kesilen vergiye yapılacak pek bir şey yok. adam işçi çalıştırıyor. o işçinin devlete ödemesi gereken vergiyi sorumlu olarak kendisi veriyor diye onu vergi verdim zannediyor. ya da adam yüzde 18 kdv kesiyor. aldığı o kdv'yi devlete ödemek üzere alıyor. sonra gidiyor devlete ödüyor diyor ki ben vergi verdim. kardeş sen zaten o parayı tüketiciden aldın. millet araba falan diyor da ya arkadaşlar size yemin ediyorum sturbucks'da 10 liraya kahve içip hiç üşenmeyip onun fişini saklayıp 1 lira dahi etmeyen kdv'yi düşen var.

  • muhtemelen kısa süreli yayın hayatından sonra ekranlara veda edecektir. çünkü ne beyaz eski beyaz ne de toplum eski toplum ne de zaman aynı zaman malesef

  • ortak arkadaşların olduğu durumlarda, "bu dosyaları silmeniz bazı programların çalışmamasına sebep olabilir" şeklinde bir uyarıyla karşılaşılabilir.

  • (bkz: daksil)
    nedendir anlayamasam da bunu sanki bir tek ankaralilar anliyor. istanbullu ve izmirlilere ise tipp-ex demek gerekiyor. zamaninda farkli sehirlerin pazarlarinda bu seyi farkli firmalar saglamis olsa gerek.sey diyorum cünkü o benim icin hala daksil, sanirim zaten tam bir adi da yok, var mi ki? hata kapatici denebilir belki.

  • ağustos 2020'de evlenecek biri olarak uykularımı kaçıran maliyettir. öncelikle bu işler tamemen ne istediğinizle alakalı değişebiliyor. hadi gelin başlayalım neler gerekiyor.

    gelinlik+damatlık 5000 tl ( burada çok fazla seçenek mevcut, biz mütevazi olsun istedik)
    kına gecesi+düğün 20000 tl ( 5000 kına düğün(300 kişilk) + 15000 yemekli alkollü düğün (130 kişilik))
    beyaz eşya + tv (12000 +3000 tl) toplamda 15000 tl
    ev kiralama+kapora vs (5000 tl)
    mutfak ve çeyiz masrafları ( kayınvalidem önceden bir takım hazırlıklar yapmış allahtan ortalama 10000 tl)
    mobilya ( salon+yemek odası+ yatak odası+ mutfak masası vs 35000 tl) mobilya konusunda çeşit, kalite vs çok farklı yerlere çıkabiliyor. gezip tozduktan sonra bütçemizi en zorladığımızda ortaya çıkan mebla bu civarda ama beğendiklerimizi toplamda 70.000 tl civarıydı)
    perde ve halılar (7000 tl)
    geline takılacak takılar ( açıkçası kız tarafını büyük beklenti içerisine sokmadım, malum masraflar çıldırmış durumda 5000 tl civarı bir takı takılacak 2 tam 1 yarım olarak planlıyorum.)

    toplamda yuvarlak hesap yaptığımızda 102000 tl civarı bir masraf oluşuyor. buna ekstra olarak 5000 tl kadar balayı, üstüne fotoğraf 1500, artı 1500 ekstra masrafları koyduk mu 110.000 tl gibi mebla çıkıyor. inanın hayat içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. neye elinizi atsanız ateş pahası. diyorum ya mobilyaları istediğimiz gibi alsak bir 20-30k daha harcamamız gerekecek.

    elimizde olanlara gelirsek 10k nakitim var. beyaz eşyaları almıştık allahtan (15k ona saysak), 10k kadar masrafı kayınvalidem yapmıştı mutfak ve çeyizlik işler için, hadi bir 10k kadarda yatak odası vs için verecekmiş adetler öyleymiş toplamda 45k param var diyebiliriz. gelelim şimdi işin çıkamadığımız tarafına daha min 50k paraya ihtiyacım var bakalım bu parayı borç yapmadan nasıl bulacağım bu sürede. tanrı önce sağlık sonrada iş versin. umarım çözülür tüm problemler. evleneceklere tavsiyem bir daha düşünsünler.

  • hahahahahaha
    biri are you cola, are you disco demiş. gülmekten karnıma kramp girdi. alemsiniz ya nereden aklınıza geliyor böyle şeyler hahahahahahhahahahahajaja