hesabın var mı? giriş yap

  • on beş gün önceyeymiş aslında randevuları. kaçırmışlar. bugün kalkıp gelmişler, vaktim varsa bakayım diye.

    klinik oldukça yoğun, kapıda bekleyen çok fazla hasta var, dosyaları önüme yığılıyor. “bugün çok yoğun, bakamam, yeni randevu almanız gerekiyor” diyorum.

    kadın ezilip büzülüyor karşımda. bir şeyler diyecek belli, ama takılıyor boğazına. sabırsız gözlerle kadının odadan çıkmasını bekliyorum.“hocam” diyor kısık bir sesle. “karşıdan geliyoruz biz, yol paramız yoktu ondan gelemedik. ancak para bulabildik.”

    parasını veremedikleri bir otobüs, bir vapur. bir tam, bir öğrenci.

    bir kadın, bir çocuk.

  • bundan yıllaar önce ilkokula giden iki velet arasında geçmiştir. şimdi koca eşek olduklarından isimleri gizlenmektedir.

    edi (8) büdü (8)

    edi erkektir. ders zili çalar ve sırasına oturur. büdü hanıkızımız öğretmen geldiğinde edi beye bir kağıt uzatır. üzerinde
    "beni sever misin" yazmaktadır

    ke duygulu edi bey daha o zamanlardan zerafetini ve centilmenliğini belli ederek kızcağızı geri çevirmez ve "evet" yazarak kağıdı geri verir.

    yazışma ders boyunca sürer. zilin çalmasına az kalmıştır. büdü kağıdı edi'ye uzatır.
    "ya şimdi öğretmen kızar bize, ayrılalım en iyisi"

    edi kağıda "olur" yazar ve geri verir.

    işte bir aşk daha böyle bitmiştir.

  • ilk olarak güney afrika'nın gauteng bölgesinde tespit edilen ve yalnızca birkaç hafta içerisinde delta varyantı gibi bir canavarı paramparça eden ürkütücü şey. (delta'ya karşı %500 seçilim avantajı var, inanılmaz.)

    hiç kimsenin beklemediği bir suş ve çoğu bilim adamı delta'nın açtığı rotadan ilerleyecek varyantlar beklerken, bütün dünyayı şoka uğrattı. geçirdiği çok fazla ve benzersiz mutasyonlar nedeniyle, 2019'da çin'de ortaya çıkan ata virüse en uzak olan varyant.

    bu kadar fazla mutasyonlara sahip olmasının ağırlıklı 2 olasılığı var:

    1- immunsüpresif (aids vs.) bir kişide kronik hastalığa neden oldu ve bağışıklık sistemi yetersiz kaldığı için yoğun bir şekilde mutasyon geçirme şansına erişti.

    2- ters zoonoz. insandan bir hayvana (olasılıkla bir maymun türü) ve sonrasında tekrar insana bulaştı.

    daha önce yüksek enfeksiyona maruz kalan ve kısmi aşılamanın olduğu bir popülasyonda bu kadar dehşetli şekilde yayılmasının en büyük açıklaması: çok yüksek derecede bağışıklık kaçışı.

    asıl vahim olan tarafı ise, muhtemelen delta'dan daha bulaşıcı görünüyor.

    aşıların oluşturduğu bağışıklığı çok sert vuracak ama ne kadar, şimdilik belirgin değil.

    en iyi ihtimalde, aşıların etkinliği bir miktar korunur ve hızını yavaşlatabilir. kötüde ise tamamen devre dışı kalması olası.

    her iki senaryoda da salgına reset atılır ve 2020 yılına geri dönüş yaparız. yalnız çok büyük bir farkla, bu artık o eski virüs değil.

    eğer virülansı aynı kalır ya da yükselirse, yalnızca 2020 yılına dönmekle kalmayız. geçtiğimiz 2 yılı mumla aratacak kadar korkunç potansiyelde bir varyant. bu kadar agresif bir türün, neler yapabileceğini hayal gücünüze bırakıyorum. dua edin de virülansı şansımıza düşmüş olsun.

    cuma günü piyasaların çöküşü ve petrolün düşüşü tesadüf değildi. bu diğer tüm varyantların toplamından daha fazla mutasyona sahip ve daha kötü-önemli bir seviyede.

    buradaki saçmalıklara kulak asmayın, çoğu neyin yaklaştığının farkında bile değil. tehlike çok büyük ve hızla geliyor.

    edit: dünya sağlık örgütü tarafından ismi omikron varyantı olarak belirlenmiştir.

  • bunu yazandır:

    "sana takıldım, peşinden koştum diye kendini bi bok sanma be bebeğim.çocukken de 'sinek ilacı' aracının peşinden koşardım, anlatabildim mi ;)"

    anlatabildim mi?

  • yıl 2004.
    yer batı taraflarda bir üniversite.

    salsa, chacha, merengue kursu açıldı. gittik kayıt yaptırdık ama kurs açıldıktan sonra ne görelim 30 kız var kursta ve toplam iki erkeğiz yurttan oda arkadaşımla. kızlar bizimle eş olmak için adeta yarışıyor. sırayla bütün kızlara eşlik ediyoruz. her akşam kurs çıkışı yemek ve kahve bahanesi ile kızlar bizi evlerine davet ediyor. bir nevi öldük ve cennete düşmüş hayatı yaşadık 1 hafta boyunca.

    daha sonra salsa kursumuzda erkek açığı var afişleri asıldı kampüsün bazı yerlerine. lanet olsun ki asan kişi gidip bir tane de teknik eğitim fakültesinin kantinine asmış.

    ertesi gün kursu yıktılar. bildiğin haçlı ordusunun saldırısına uğramış gibiydik. cengizhan'ın ordusu sıraya girmiş kayıt formu dolduruyor.

    o günden sonra da her kurs çıkışında halı sahaya gittik. zamanla kız stoğu tükendi. en son kurstan kaydımı sildirdiğim gün 3 tane erkekle ayrı ayrı eşleşmiştim. 30 kız 2 erkek olan kurs 300 spartalı oldu çıktı. daha sonra da sanırım kursun adını değiştirip kardeşler kebap salonu yaptılar.

  • erkeklerin ask acısında, kızlardan daha şiddetli bunalıma ve depresyona girme olayıdır. hic bir kızı duvarlara seni seviyorum xx.. yazarken görmüslüğüm de yok.
    ne bileyim evinin onune gidip sabahlama, evden kacma gibi fantastik girisimlerde de göremedim.

    kızlar:

    evin icinde oturup facebokk vs sifresi kırma gibi bos isler falan kurcalayıp, acaba sevgili yapmıs mıdır paranoyasıyla boktan incelemelere giriyor. bu mu lan ask acınız?, gerizekalılar.

    sonra, cok cektim falan.

    erkekler hayattan kopuyorlar..

    siz, 1 hafta sonra barlarda depresyondayım kisvesi altında birilerinin kollarında.. allah belanızı versin.

    not: sakaryaspor taraftarıyım.

  • final kağıdına yazdığım cümle. 18 aldım, 3 gundur evden cikamiyorum. buradan profesöre sesleniyorum su egolari bi kenara birakalim. bütünlemede diyelim 40 olmadı 35 oldu o da olumlu. ılk vizede aldığım 39'u yedirtmem ben kimseye. pazartesi görüşecegiz.

  • şu alkol boykotunu bir türlü beceremedik gitti. içmeyin amk bir süre... içmeyin de bir ne oluyor ya desinler... en büyük gelir kalemleri bu. buna zam yaptıkça biz de herhangi bir tepki vermedikçe yapmaya devam edecekler. bir organize olun bir ses getirin. birileri ön ayak olsun bir kitlesel mevzu olsun...

    (bkz: bir büyük alkol boykotu vardı ne oldu)?

    edit: çok mesaj geldi haklısın ama nasıl olacak diye? ben bu işlerden pek anlamam. doğru düzgün sosyal medya hesabım bile yok ki takipçim olsun. duyurayım. ama öncelikle kısa vadeli hedeflerle işe başlanır. bir tarih aralığı belirlenir 3 gün ya da 5 gün. günler öncesinden duyurulara başlanır. bir de güzel slogan bulunur. #ucuzbiraiçinbiraniçme vb. o üç gün tüketim yapılmaz... sosyal medya vb ortamlarda duyurulur. mekana gidilmez. mekanlar tekeller boş kalır. biraz onlar bastırır. biraz biz . bunu organize edebilecek gerçekten çok başarılı arkadaşlar var bu platformda. yeter ki el atsınlar...