hesabın var mı? giriş yap

  • cvt japon arabalarında yaygındır hibritlerin olmazsa olmazıdır. karmaşık olmayan yapısı ve kolay kolay dağılmaması avantajıdır. gaza bastığınızda devri sabit tutarak hızı arttırır buda yakıt tüketimini düşük tutsada performansı tam veremez kullanım amacınız ve stilinize göre dezavantajlı veya avantajlı olabilecek bi şanzımandır.

    dsg vw,lerde bulunur. çift kavrama sistemi olduğu için sonraki vitesi her zaman hazır tutar bu yüzden vites geçişleri çok hızlıdır ama çift kavrama sistemi komplike olduğundan çok çabuk dağılabilir veya büyük arızalar verebilir. masrafından dolayı illallah edersiniz. örnek verip dsg nin masrafının korkunçluğunu anlatmak istersem. dsg şanzıman fiyatı
    sıfır dci motor fiyatı.

    çok hız yapmam şehir içi takılırım şehir dışında da hızımı sabitler 110 120 ye giderim aile babasıyım işin ekonomisi de önemli diyorsanız cvt nin eline su dökülemez.

    genç adamım gazlayacağım seri süreceğim diyorsanız açıkçası gene dsg tercihiniz olmamalı. normal bütçede bir araç alacaksanız peugeot nun (bkz: eat8) i bana göre daha başarlıdır, bütçenizi artırdıysanız volvo'nun (bkz: geartronic) i ,mercedes-benz'in (bkz: 9g-tronic) i hele hele audi deki (bkz: zf8) in eline kimse su dökemez.

    edit: zf8 bmw nin değilmi diye yazanlar çok oldu evet bmw de kullanıyor ama şanzıman ilk çıktığında audi a8 de kullanıldı ve tanıtıldı tüm rs lerde s8plus a8 a7 a6 q8 q7 de zf8 vardır.

    edit 2 : entryi yazdıktan 5 gün sonra 2017 model 27.346 km deki 1.6 tdi dsg skoda superb 3 den 4 e geçerken anlık devir yükselmesi yaşayıp titremektedir umarım düşündüğüm şey başımıza gelmez (bkz: korkuyorum sözlük)

  • "sanırım evrene yolladığım tüm mesajlar kenan evren'e gidiyor. darbe üstüne darbe yiyorum resmen"

  • oxford advanced learner's dictionary'de british english kısmı altında telaffuzları bulabileceğimiz; benim de gerek bu sözlükten, gerek kendi deneyimlerim sonucu farkettiğim bu aksanın bazı özellikleri:
    -r harfleri, sadece kendisinden sonra bir sesli harf (vowel) telaffuz ediliyorsa okunur.
    örneğin; car, emergency, there sözcüklerinde okunmaz. "there" kelimesinde her ne kadar r'den sonra sesli harf var gibi gözükse de denildiği gibi telaffuz edilen sesli harflere bakılır.
    burada türkçe'deki ulamayla bir çağrışım yapabileceğimiz bir durum var. örneğin "over", telaffuz edilirken sondaki r telaffuz edilmiyor denildi. ama "over it" deyince, yani bir sonraki kelime sesli harfle başlıyorsa buradaki r telaffuz ediliyor. ya da "overit" şeklinde bitişik yazdığımızı düşünelim ve ilk başa yazılan sesli harf kuralını uygulayalım.

    -hot, not, got gibi sözcüklerin telaffuzunda o harfi olduğu gibi okunuyor. yani hat değil, hot. nat değil not. bu arada what da aynı şekilde. "wot" diyorlar.

    -amerikan ingilizcesinde sesli harflerin arasında kalmış "t", "d" gibi okunurken; ingiliz aksanında böyle bir şey yoktur. örnek olarak amerikan ingilizcesinde "writer" ve "rider" benzer şekilde telaffuz edilirler.

    not: tabii benim yukarıda yazdığım "hat", "wot" vs. bu sözcüklerin fonetik yazılışları değil. ben sadece fikir vermek veya çağrışım yapması amacıyla o şekilde yazdım. ayrıntılı bilgi için en uygun adres: http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/

    eğer farkettiğim ve öğrendiğim yeni şeyler olursa ekleyeceğim.

  • bu adamın kol saatinin bir büyüğünü izmir belediyesi konak'a, iki büyüğünü de ingilizler londra'ya koymuş..
    hakan ünsal ekrana cıkınca sağ alt köşede duran saati kaldırıyorlar. nasılsa cemil cümle saati hakan ünsal'ın kolundan okuyabiliyor.. olmamış diyoruz ve 10 üzerinden 3 veriyoruz

  • fiyati 8000 tl / 420 euro olan viskidir. iskocya'da gittigi viski turundan buyuk ihtimal daha da ucuza almistir.

    haberlere cikacak bir rakam degil aslinda, oda tv isimli yeni bulvar gazetesinin tik alma cirpinislarindan biri sadece. istanbul'da duzgun bir gece kulubune gidip loca actirsan ayni fiyati dandik viskili masaya verirsin zaten.

    adam kendi ev studyosunda, makara grubunu toplamis kaliteli sekilde kafa yapiyor.

    para dedigin boyle harcanir.

  • bundan tam 9 ay evvel, benim de başıma kadıköy evlendirme dairesi'nde gelen şey..

    hem de nasıl biliyor musunuz?
    nikah başlayacak, salon tıklım tıklım, abim elinde kamerayla içeri girip beni çekecek.. ağzı 5 karış mutluluktan, kardeşinin nikahını izleyip kaydedecek diye..
    haber geliyor bana, "içerde biri var kameralı sokmayız" diyorlar..
    "nasıl sokmazsınız abimi" diyorum, "kamerayla giremez" diyorlar..

    bakın bu muhabbet, ben evet demeden 5 dakika önce arka odada nikah memuru önünde gerçekleşiyor.

    adamlar "sokamazsın kardeşim! ya parasını verirsin ya da çektirmeyiz" diye üstüme yürüyor.
    "ulan ben sizden böyle bir bilgi aldım mı sokamayız diye? para vermek zorundamıyım şu halimde size" diye diretiyorum..

    adamlar bağırarak "çektirmeyiz" diyerek merdivenlerden yukarı çıkıyor ve ben bu esnada arkalarından laf atıyorum.. durduğum yer, nikah masasının arkasındaki kapı.. yani kapı açıldığı anda tüm davetlilerin karşısına çıkacağım.

    sinirden yüzüm kıpkırmızı, elim ayağım titreyerek kapıdan çıkıyorum.
    masaya oturuyorum.
    "evet" derken yüzüm o kadar eblekleşmiş ki, eşim bile "neden bu kadar üzgün evet" dedin diye üzülüyor..

    bağırış çağırış en mutlu anlarımdan birini sktiler.
    sizin rantınıza da paranıza da yazıklar olsun.

    yıllar sonra ekleme: nikahımıza dair düzgün video kaydımız yok.

  • içinde 84 farklı mineral olduğu iddia edilen tuz. öncelikle bilmeyenler için söyleyelim; kaya tuzunun (ki himalaya tuzu da bir çeşit kaya tuzu) ana içeriği halit mineralidir ve bu mineralin formülü nacl'dir. halit dışında kaya tuzlarında çok az miktarlarda başka mineraller de bulunabilir. bu mineraller genellikle evaporit grubundan olup çokça silvit (kcl), jips (caso4·2h2o) veya polyhalitetir (k2ca2mg(so4)4·2(h2o)). bu mineraller formüllerindeki ana elementler dışında yine iz miktarlarda başka elementleri (altın, bakır, demir, krom, nikel, arsenik, molibden, nadir toprak elementleri vs.) içerebilir. himalaya tuzu da yapılan incelemelere göre yüzde 98 oranında halit'ten oluşmakta, geriye kalan yüzde 2'lik kısmı ise yukarıda saydığım diğer tuz mineralleri. yani içinde hepi topu 3-4 mineral ve bu 3-4 mineralin yapısındaki sodyum, kalsiyum, potasyum, magnezyum, sülfür, silisyum, oksijen gibi elementlerin yanında çok az miktarda da (ppm veya ppb oranında) başka elementler var. bu elementlerin toplam sayısı da 84, minerallerin değil. yani bu 84 farklı mineral lafı tamamen kandırmaca. ayrıca himalaya tuzunun rengi hafif kırmızımsı/pembemsi. bunun da nedeni diğer tuzlara oranla biraz daha fazla demir içermesi.
    özetleyecek olursak; himalaya tuzunun içeriği diğer kaya tuzlarıyla genel olarak aynı. sofranızda kullandığınız tuzlardan tek farkı işlenmemiş olması olabilir (ki bundan da o kadar emin değilim). onun dışında diğer tuzlara göre sağlığınıza doğrudan etki edecek bir yönü yok. alelade bir tuza yüksek miktarda para dökmeden önce iki kere düşünün bence.

  • sınava öylesine giren birini geçmek için gerekli eforu sarf etmemiş birisinin hak ettiği sonuç.

    edit: sınava öylesine giren *herkesi* geçmek için gerekli eforu sarf etmemiş birisinin hak ettiği sonuç. bundan şikayet eden kişiler okuduklarını anlayabilseler türkçede birkaç net daha yapıp birkaç bin kişiyi geçebilirler aslında. hem sağa sola hakaret edip sinirlerini yıpratmamış olurlar.

    aylar sonra edit: başlık başa kalmış.