hesabın var mı? giriş yap

  • uğur mumcu'nun şu sözünü hatırlatan adamdır.

    "haklıdan değil de, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. güç merkezi değiştikçe döner, sonunda fırıldak olurlar."

  • televizyonda moda giyimle falan ilgili bir yarışmada jüri olan hanım. bir kızcağız katıldı ingilizce öğretmeniyim dedi aralarındaki dialog aşağıda;
    - what is your style?
    - ingilizce mi türkçe mi cevap vereyim?
    - ingilizce tabii. [yanındakilere 'bakalim konuşabiliyormu durun']
    - actually i dont have a style..(vs)
    - evat konuşabiliyormuş tamam

    sen kimsin ingilizce öğretmeniyim diyen kızı konuşma sınavına alıyorsun. meydan kimlere kaldı? bu eğitimli denebilecek insanlar kimlerin ağzına maskara önüne meze oldu allahım. bu televizyondaki insanlar kim, eğitimleri sıfatları ne? çıldıracağım az kaldı

  • erhan afyoncu: hocam, şimdi tarihte kurulan ilk türk devleti hangisidir?
    ahmet taşağıl: büyük hun imparatorluğu..
    murat bardakçı: tarih kaç?
    ahmet taşağıl: 2259
    erhan afyoncu: milattan önce mi?!

    lan be olsam milattan sonra derdim amk. doktor emmett brown kuruyor.

  • spor olsun diye koşmak.

    bunu yapan ilk insan var ya, insanlık tarihimizin en önemli kırılma anını işaretleyen varlıktır.

    bir hayvanın en önemli bireysel aktivitesi, enerji kazanmak, yani yemek yemektir. o enerjiyi hiçbir hayvan boşa harcamaz.

    ama bu ablamız/abimiz, kazandığı enerjiyi kaybetmekten korkmayıp spor yapıyor. çünkü yerine yenisini koyacağını biliyor.

    bu lüks, daha önce hiçbir insan için mümkün olmamıştı.

    az şey mi?

  • bugün yaşadığımız en büyük sorunun temelinde yatan inançlardan biri.

    avrupa'da insanlara 2. dünya savaşından beri pompalanan düşünce budur. bu düşüncenin pompalanmasının nedeni de kapitalizmdir. çünkü amerikanlara ucuz işçi ve sürekli kontrolü altında tuttuğu bir avrupa lazım. sürekli ayaklanan, hakkını arayabilen, dinleri reforme edebilen beyaz ırk, para babalarının işine gelmez. amerika'daki beyazların çoğu solculukla veya rednecklikle kontrol altında zaten. amerika bunları cahil bırakarak veya diğer kesimi de para ile kontrol ederek zaten işi çözmüş.

    https://en.wikipedia.org/wiki/behavioural_genetics
    https://en.wikipedia.org/wiki/great_replacement

    bugünkü rusya - ukrayna savaşının nedeni bile budur. nato, avrupa'yı konrol altında tutma örgütüdür. akp gibi sürekli düşman yaratmak zorundadır.

    göçmen sevenlere dikkat edin çoğu amerikan kuklasıdır. diğer kesim de aşırı duygusal solculardır. solculuk kötü demiyorum. örneğin danimarka hükümeti de solcudur ama anti-gelişmemiş-immigrant tutumundadır.

    çok büyük paralara sahip olanlar sandığınızdan çok daha fazla kontrole sahip. foncular diye bildiğiniz insanlar medya. medyayı elinde tutan insanları kontrol eder. bu güce tek taraflı olarak 77 yıldır sahip olduğunuzu düşünürseniz, neler yapabileceklerini tahmin edebilirsiniz.

    https://tr.wikipedia.org/…iki/açık_toplum_vakıfları

  • bir takım müslümanın kendini kandırmasından başka bir şey değil.

    birisi konut kredisi adı altında bankadan para alıp bunu faiziyle ödeyince bu günah oluyor.

    aynı evi islami bankacılık yapan kuruluş sizin adınıza alırsa ve garip bir rastlantı eseri konut kredisinde ödenen aynı miktarda taksitlerle, konut kredisindeki vade süresi içinde söz konusu kuruluşa ödediğinizde bunun adı faiz olmuyor. ayıptır be kardeşim çocuk mu kandırıyorsunuz.

    kendini kandırıp buna ciddi ciddi inanan adam var lan. valla bak...

  • kız "fotoğrafın var mı seni görmüşümdür" demiş. erkeği beğenseydi ya da erkek lüks bir arabada, yatta fotoğraf atsaydı ifşalanmayacaktı. madem ifşalayacaksın neden fotoğraf istiyorsun? baştan engelle geç. bu ifşa olayı çok saçma bir hal aldı. açık hesaplardan binlerce fotoğraf paylaşıyorlar birisi beğendiğini söyleyince ifşa ediyorlar.