• amerikadaki bazı beyazların zencilerin fazla üzerine düşmesi durumunda bu beyazların sahip olduğu şey. 'eskiden ırkçılık nedeniyle çok çektirdik onlara o yüzden el bebek gül bebek davranmalıyız' karakterini getiren suçluluk duygusu.

    edit: biraz daha derine inersek "atalarımın zenciler sayesinde daha fazla kazanç sağlaması ve zencilerin 1960'lara kadar diğer ırklarla eşit imkanlara sahip olmaması, şu an ülkedeki benim maddi durumum ile zencilerin ortalama maddi durumu arasındaki uçurumu yarattı; ve bu bana biraz koyuyor" duygusu da denebilir.
  • zenci başkan bile seçildi biter artık dendi bi ara ama bitmez. hala o kadar güçlü ki akademi (oscar) üyelerinin ırkçılığı anlatan filmlere izlemeden oy vermelerini sağlıyor. neticede akademinin de %97si beyaz

    http://www.huffingtonpost.com/…m_hp_ref=mostpopular
  • sözlükteki güzel bir örneği şu entry'de görülebilir. konudan tamamen alâkasız ve zorlama "sudanlı bebek de ne tatlıymış" eklemesi şahane bir white guilt örneğidir diye düşünüyorum.
  • türkiye'de olmayandır, çünkü türkler beyaz değildir.
  • hakkında new york times'ın ağustos 2018'deki makalesine bakılabilir.

    ayrıca white guilt nedir diyenler buraya da bakabilirler.

    akademik ortamda white guilt'in nasıl bir şey olduğunu merak edenler de buraya bakabilirler.
  • (bkz: the help)
    (bkz: freedom writers)
  • bugün yaşadığımız en büyük sorunun temelinde yatan inançlardan biri.

    avrupa'da insanlara 2. dünya savaşından beri pompalanan düşünce budur. bu düşüncenin pompalanmasının nedeni de kapitalizmdir. çünkü amerikanlara ucuz işçi ve sürekli kontrolü altında tuttuğu bir avrupa lazım. sürekli ayaklanan, hakkını arayabilen, dinleri reforme edebilen beyaz ırk, para babalarının işine gelmez. amerika'daki beyazların çoğu solculukla veya rednecklikle kontrol altında zaten. amerika bunları cahil bırakarak veya diğer kesimi de para ile kontrol ederek zaten işi çözmüş.

    https://en.wikipedia.org/wiki/behavioural_genetics
    https://en.wikipedia.org/wiki/great_replacement

    bugünkü rusya - ukrayna savaşının nedeni bile budur. nato, avrupa'yı konrol altında tutma örgütüdür. akp gibi sürekli düşman yaratmak zorundadır.

    göçmen sevenlere dikkat edin çoğu amerikan kuklasıdır. diğer kesim de aşırı duygusal solculardır. solculuk kötü demiyorum. örneğin danimarka hükümeti de solcudur ama anti-gelişmemiş-immigrant tutumundadır.

    çok büyük paralara sahip olanlar sandığınızdan çok daha fazla kontrole sahip. foncular diye bildiğiniz insanlar medya. medyayı elinde tutan insanları kontrol eder. bu güce tek taraflı olarak 77 yıldır sahip olduğunuzu düşünürseniz, neler yapabileceklerini tahmin edebilirsiniz.

    https://tr.wikipedia.org/…iki/açık_toplum_vakıfları
  • fonetik olarak beyaz gullit valderama'yı hatırlatan yeni anglosakson kelime öbeğimiz.

    valderama'ya niye beyaz gullit diyorlardı ?

    neden onun ırkını vurguluyorlardı?

    neden hollandalı orijinal gullit kadar ünlü olamadı? kolombiyalı ve bıyıklı olmak suç muydu?

    bu beyazlara yapılmış bir hakarettir.

    ırkçılığa karşıyım, nazizmi ezen mareşal zhukov'a, yugoslav partizanlara vs. selam olsun da...

    her şeyin fazlası zarar azizim.

    bıktırdı bu siyahlara karşı olan yapay sevgi pıtırcıklığı.

    bıktırdı bu abartılı lgbtixyz 2.0 gtı duyarlılığı...
hesabın var mı? giriş yap