hesabın var mı? giriş yap

  • sen destek verirsin, seni alır polis, onlara masum yerel halk der.

    özlü bir anne sözünün dediği gibi: "yavrıım, dövüşsünler, sen karışma. onlar barışır sen kötü olursun".

  • belli ki bipolar bozukluğu olan bir garibin günlük olarak kullandığı web sitesi.
    ben açıkçası site içerisinde gülünecek bir şey göremedim, aksine gözlerim doldu. mental disorder yaşayan bir kafanın içerisine girmek çok hüzünlü bir şeymiş. eşyalara, yerlere ve olaylara bakışı öylesine farklı ki. kafaya takılan değişik ayrıntılar ve paranoya içinde boğuluyor sanki.
    insanın zihinsel engellerinin, fiziksel engellerinden hiçbir farkı yok, dolayısıyla, "lan deliye bak" tavrı ile, "lan bak adamın bacağı yok" tavrı arasında bir fark göremiyorum.
    allah kendisine ve çevresindekilere sabır versin.

  • gerçekten hayatımda bazı şeyleri aştığımı, artık insanların fiziğinden daha çok kişiliğe karaktere düşüncelere önem vermeliyim diye düşündüğüm su zamanlarda tüm telkinlerimi alt-üst etmiş insan. şu an kendime inanamıyorum. nasil bir hayvanmışım ben ya. su an yayinda olan iğrenç programa katlanıyorsam iki sebebi var, ikisi de birbirine çok yakın.

  • şike yaptığı ortaya çıktığı sezon fenerbahçe puan silme cezası alırsa yarıştan kopmasın diye 34 lig maçında alınan puanlar yarım sayılıp, sene sonunda ekstradan 6 maç yaptırıldı. sonrasında bu ligde bir daha play-off oynandı mı? hayır.

    2011-2012 sezonunun ortasında etik kurulunun demirören tarafından ayar çekilmiş hali bile "şike yoktur" diyemeyince, küme düşme olmasın diye 58. madde bir gecede kimseye sormadan etmeden değiştirildi. ceza alınırsa çekilmesin diye de "erteleme" gibi saçma sapan bir kural eklendi disiplin yönetmeliğine.

    fenerbahçe avrupa'dan 2 yıl men cezası aldı diye yabancı sınırında kısıtlamaya gidildi. "asla kuralda değişiklik yapılamaz, bir kişi bile itiraz etse sıkıntı yaşarız" diye galatasaray'ın itirazları yok sayıldı. ertesi sezon fenerbahçe diego'yu alınca ve cristian'ı göndermekte sorun yaşayınca ne oldu? birden bire tribünde oturacak +1 kontenjanı geldi. kimseye sorulmadı.

    bu ülkede başta federasyonun şimdiki başkanının zamanında başkanı olduğu takım olmak üzere defalarca "kontrat dondurma" diye bir işlem yapıldı uzun süre sakatlanan yabancı futbolcular için. bundan fenerbahçe edu ile, beşiktaş delgado ile yararlandı mesela. ancak galatasaray'ın futbolcusu bruma sezonu kapattığında kendisi için "kontrat dondurma gibi bir uygulamamız yok, kendisinin kontratını feshedin, sonra yeniden imzalarsınız" gibi akıllar verildi.

    son 4 yılda başımıza gelen şu 4 örnek dahi kuralların kimin lehine değiştirildiğini kanıtlıyor sanırım. hala burada dallamalar gelip algı yönetmeye çalışıyor. "sizin fare yakaladığınız kadar..." diye bir laf vardır bildin mi?

  • -ben simdi hallederim!

    biri yonetici toplam 3 kisi ankara'ya gittik bir fuar icin. bir gece kalip ertesi gun de gorusmeler yapip donecez.

    gece nereden ciktiysa pavyona gitme fikri atildi ortaya. yalniz bende ve diger arkadasta para yok sadece yoneticimizin cuzdani saglam. ben oderim siz sonra bana verirsiniz dedi.

    gitmeden once de resepsiyondaki herife durumu anlattik iste yabanciyiz kaziklanmayalim, bildigin yer varsa bizi gonder dedik. gozbebeklerinde olusan dolar isaretini gormezden gelerek yonlendirdigi yere gittik oturduk.

    ortalikta dolanan kizlar kadinlar var ve belki 50 masalik mekanda toplam 3 masa dolu ve biri zaten biziz.

    neyse iste oturup birer bira ictik ve sabah erken kalkacagimiz icin hesabi istedik.

    "900 tl" hesap geldi amina koyum. biz saskinlikla birbirimize ve etrafa bakarken yoneticimiz "ben simdi hallederim" diyip yonetimin odasina dogru agir abi triplerinde gitti.

    toplamda belki 3 belki de 4 dakika sürdü yanimiza donmesi ama bize 3-4 saat gibi geldi. sonrasi diyalog;

    -oldu mu tamam mi?
    -he oldu oldu
    -duzelttiler mi hesabi??
    -duzelttiler. yanlis hesaplamislar:)
    -oh bee. ne kadar yeni hesap?
    -1350 tl :(

    bu iceriye girdiginde 3 adam ofis masasinda viski iciyormus. guc bela kekeleyerek "hesap" demis. adamin biri masadan kalkarak adisyona bakmis ve elinden kredi kartini alip 1350 lira cekmis. bizimki de gulumseyerek tesekkur etmis.

    adam basi 450 lira odedik her 1 biraya. ama ne yalan soylim on numara biraydi be arkadas. deger yanii

    edit: arkadaslar selam. parayi geri alabilecegimle ilgili sayisiz mesaj aldim. ucretsiz avukatlik hizmeti vermek isteyenlerden tutun da avukat arkadasini/esini/dostunu bana yonlendirmek isteyenlere kadar. ayrica merak edip mekan adi soruyorsunuz ama olayin ustunden gecen 6 yildan sonra bunu hatirlamam imkansiz. sadece kaldigimiz otelin kavaklidere'de 5 yildizli bir otel oldugunu hatirliyorum. benim size nacizane tavsiyem emin degilseniz boyle yerlere yaninizda bilen biri olmadan gitmemeniz. bir de ne kadar iyi insanlarsiniz lan hepiniz! yardim eli uzatan elleriniz dert gormesin.

  • dünya' nın benzinli araçlarını yasaklayan ilk ülkesi olmayı planlayan norveç'in, oylama sonucunda 2025' den itibaren dizel ve benzinli araçların satışını yasaklaması.

    tüm "sıfır" model arabaların elektrikli olmasına ek olarak 1 milyar euro da bisiklet otobanlarının yapımına sermaye olucak.

    almanca kaynak