hesabın var mı? giriş yap

  • kimseye zararı olmadan kendi halinde eğlenen insanlar görüyorum ben. bir olay, taşkınlık vs yoksa size giren çıkan nedir tam olarak?

  • hayatimda gordugum halka seklinde bagaj bandi olmayan tek havalimani. bavullar kosu bandi gibi duz bir bagaj bandi uzerinde gelip sonunda bir duvara carpip oraya yigiliyorlar. fantastik.

  • zannimca fildir; çünkü vezir ve kalenin hamle ihtimallari zaten defalarca gözden geçirilir, ki bunu yapmayan zaten kazanamaz oyunu. fil ise hem hamle hem de feda-yem tasi olarak biçilmis kaftandır. benim favori tasim ise attir, çünkü at kaçarken saldirma özelligi siklikla atlanan bir tas.

  • http://en.wikipedia.org/wiki/photic_sneeze_reflex adresinden edindiğim bilgilere göre, ingilizce bilmeyenler için aşağı yukarı çevirisine benzer bir şeyler:

    adı ışıksal hapşırma refleksiymiş, güneş hapşırması veya fotojenik(?!) hapşırma olarak da bilinirmiş.
    bir insan yaklaşık 5 dakika karanlıkta kaldıktan sonra görüldüğü iddia edilmiş, halbuki kesin değilmiş, ve bu reflekse sahip herkeste böyle olmazmış. bu tıbbi vaka(evet tıbbi bir vakaymış) aynı zamanda insanın art arda çok kereler hapşırmasına da sebep olabilirmiş. bu vaka tüm insanların %17 ila %25'inde görülürmüş, ve en çok da caucasian ırkında görülürmüş. genlerde de otozomal dominant** olarak taşınırmış bu genetik özellik(evet genetikmiş de aynı zamanda).

    bu vakadan ilk defa aristo bahsetmiş kitaplarından birinde.

    muhtemel sebep trigeminal sinir çekirdeğindeki genetik bir bozuklukmuş. trigeminal sinir denen beşinci cranial* sinir hapşırıklardan sorumluymuş. araştırmalara göre* bazı insanlarda bu sinir ile görsel impulsları beyne ileten sinir arasında bir bağlantı varmış. görsel sinirin aşırı uyarılması trigeminal siniri tetikliyormuş, ve bu da hapşırmaya sebep oluyormuş. başka bi teori de diyormuş ki gözyaşı kanallarından burna sızan gözyaşı damlaları ışıksal hapşırma refleksine sebep oluyormuş. refleksin hızı ilk teoriyi destekliyormuş çünkü gözyaşları üretilip de taa burna sızana kadar hapşırık üstüne hapşırık patlatıyormuşuz zaten. ayrıca aniden soğuk hava teneffüsü veya kuvvetli bir tatlandırıcı(ağır mentollü sakız gibi) da hapşırmaya sebep olabiliyormuş, bu da trigeminal sinire yakın herhangi bir sinirin aşırı uyarılmasının hapşırığa yol açabileceğini gösteriyormuş.

  • çok sık şerit değiştirmek.

    net. iddialıyım.

    bir çok trafik kazasının sebebi bu bence.

    antalya'ya kepez rampasından otomobiliyle inenler bilir. dik ve virajlı bir iniş vardır. 5-6 dakika sürer. burası benim için bir turnusoldür. sürücüler sadece hızını belli oranlarda sabitleyip, 5 dakika sabredip şerit değiştirmese hiç bir sorun olmayacak. ama nerede bizde öyle sürücü? 40 km ile iniyorum rampayı, adam 45 km ile beni sollamak için sol şeride geçiyor, eyvallah sollasın ama virajı alamıyor hooop tekrar benim önüme kırıyor, hızını alamayıp tırsıp en sağ şeride geçmeye karar veriyor, bakıyor ki yok o kadar tehlikeli değilmiş tekrar gaza basıp aynen sol şeride.

    sık şerit değiştirmemeyi bir süre siz de deneyin... hem araç kullanmaktan daha fazla keyif alıyorsunuz hem de emniyetli şekilde yolda ilerliyorsunuz. ilk başlarda sıkıcı gelecektir. ben polonya'da alıştım mesela. hala türkiye'de sürdürüyorum bu alışkanlığı.

    çok ciddiyim 3 gün deneyin.

  • onayladığım genellemedir. 150 cm den 200 cm e kadar her kızın peşinden koşan bir abazayım aslında, veren de olmadı henüz, yalnız 150 cm lik bir kız gülümsedi geçenlerde, çok aktifdir, sanırım, hayal ettim yani.