hesabın var mı? giriş yap

  • sadece devletlerin güvenlik ve istihbarat teşkilatları kullanabilsin diye israilli yazılım firması nso group tarafından üretilmiş casus yazılımı. terör şüphelilerinin izlenmesi, dinlenmesi amacıyla sadece devlet güvenlik kuruluşlarına, israil devleti'nin özel izni ile satılan bu yazılım, ne yazık ki devletlerin genel ve özel politikalarına karşı duran muhalif grupların ve bireylerin gizlice dinlenmesi amacıyla da kullanılmış. the guardian gazetesinin haberine göre, muhaliflerin gizlice dinlenmesi süreci bir skandala neden olabilirmiş. haber
    aynı konuyla ilgili 1 yıl önce çıkmış başka bir haber

    the new york times'ın haberine göre, suudi arabistan'ın istanbul konsolosluğunda öldürülen cemal kaşıkçı'yı, suudi gizli servisi bu yazılımla izlemiş. haber

    haberlerden anladığım kadarıyla, özet olarak ne tip telefon, işletim sistemi ya da dijital güvenlik sistemi kullanırsanız kullanın, bu yazılm ile bütün telefon ve mail yazışmaları (whatsapp dahil),* ekran görüntüleri, ziyaret ettiğiniz sayfalar vs gizlice kayıt altına alınabiliyor. yazılımı anlatan başka bir makale.

    (bkz: big brother is watching you)

  • başlık: türk kizi google dan mail hesabi...

    entry1: alamaz cünkü adamlar cep telefonu numarasi istiyor. olmaz olamaz.

    başlık: camide nike ayakkabimi caldi picin teki

    entry1: iyi ilerde zekat vermedim demessin

    entry2: vay amk 15 senedir camiye gitmiyorum nasıl lan hala aynı mı bi değişiklik var mı?

    entry3: ben bugün parmak arası terlikle gittim nikeyle döndüm

  • nedense türbanlı sümeyyelerin ve sevgililerinin en çok takıldıkları istanbul semtleri.

    haftasonları bol miktarda görebilirsiniz bu arkadaşlardan, hülasa gidip bağcılar'da, ümraniye'de takılmazlar da bu cehape zihniyetinin sınırlarında özgürce hareket ederler.

  • aidat toplar. vermezsen mahkemeye verir. meslek dışı devamlı siyaset yapar.

    asla meslek hakkını savunmaz, istihdam projesi sunmaz, kadın mühendislerin haklarını savunmaz, işsize derman olmaz, asgari ücret veren işverene ses çıkarmaz, serbest çalışan mühendisin sorunlarına eğilmez, türkiye'de ki mühendislik eğitiminin yetersiz olmasını eleştirmez, mühendislik öğrencilerine destek olmaz, dünyadaki gelişmeleri takip etmez, ülkenin kalkınması için kurumlarla görüşmez.

    sadece yıllık tescil ücreti ve aidat toplar. siyaset yapar.

  • açıkçası şu anda düşünülmesi gereken başka bir şey var.

    patlama videolarında yanan deponun hemen yanındaki yüksek beyaz binayı gördünüz mü? o bina ne biliyor musunuz? ipucu vereyim: "ofis çiftçinin kara gün dostudur". şimdi hatırladınız mı o binanın istanbul'daki (ve izmir, ve diğer liman şehirlerindeki) eşdeğerini?

    o beyaz, yüksek bina lübnan'ın en büyük tahıl deposu arkadaşlar. lübnan gıda açısından kendine yetebilen bir ülke değil. toplam ihtiyacının en fazla %10 kadarını üretebiliyor. kalanı rusya'dan alınan tahıldan sağlanıyor. ve ülkede o tahılı indirip depolayabilecek kapasiteye sahip tek tesis o yarı yıkılmış beyaz bina.

    anlayacağınız "kim yaptı" "ne yaptı" sorularından daha önemli bir soru var: "bu insanlar ne yiyecek?"