hesabın var mı? giriş yap

  • önündeki aracın tamponuna yapışmayı maharet bilen, diğer şeritteki iki araç arasındaki takip mesafesinden kaynaklanan boşluğu, yere düşen altın yüzüğe atlayan erdal bakkal gibi dolduran sözde usta şoförlerin önündeki araca bodoslama daldığı kaza. raikkönen'i tenzih ederim.

    edit: dikkatli izleyince kazaya gerçekten sebep olan aracın, en öndeki araç yavaşlayınca yavaşlamayan, dolayısıyla arkadaki araçları aldatan raikkönen olduğunu görüyoruz.

  • "fethullah gülen'e çete diyemezsiniz, seversiniz sevmezsiniz bu ülkenin yetiştirdiği bir değerdir. her şey devletin kontrolünde yapılıyor." diyen kisinin adalet bakani olmasi hadisesi

    bilmem ne bankasinin onunden gecmis olanlar,
    emir kulu askeri ogrenciler,
    2 maklube yemis olanlar icerde.

    al sana feto ile muthis mucadele

    edit: videosu

    bozdag'dan ozur diliyorum. konusmasini dun yanlis/eksik alintilamisim.

    konusmasi tam su:
    "f. gulen bu ulkenin yetistirdigi degerli bir kiymettir. seversiniz, sevmezsiniz ama degerli bir insandir. bilge bir insandir.
    bu ulkenin milli ve manevi degerlerine bagli nesillerin yetismesi icin hizmetini yapiyor.
    her seyi de acik.
    devletin denetimi ve gozetimi altinda acik"

  • insanın default hali olması gerekirken nasıl mantıksız falan addediliyor şaşırıp duruyorum. esas mantıksız olan dünyanın çoğunun binlerce yıldır bulutların üzerinde sihirli bir adamın var olduğuna inanması. enteresan adamlar vesselam neyse ki sayıları yavaş yavaş da olsa azalıyor.

  • ak partinin çöküşünün en çok ona oy verenleri vurmasından etik olmasa da mutluluk duyuyorum. içlerindeki aşağılık kompleksi ile biz kentlileri sopalasın diye tuttukları adam kentlilerden yurtdışı seyahati&iyi bir otelde tatil gibi imkanları almış olsa da kendi kesiminden marketten yumurta alma hakkını aldı.

    bazı şeyleri bazı toplumlar aç kalmadan tüm onurları ezilmeden anlayamazlar gerçi bazen bunlar olsa da anlayamazlar

  • sektorun icinden bildiriyorum, evden calisma arac kullanimini ve leasing firmalarini cok vurdu.

    bu trendin devam etmesi teslanin uzun vadeli arac satis hacmini ve dolayisi ile hisse senedi fiyatlarini vs. baltalayacaktir.

    adam ulasim sektorune calisiyor, tabi ki herkesin her gun oradan buraya seyahat etmesini isteyecek.

    buyuk resim mode off.

  • eti buzdolabının dışında bir süre beklettiğinizde etten salınan kırmızı sıvıdır bu aynı zamanda. bu sıvıyı herkes kan zanneder ama bu miyoglobindir. kırmızı olmasının sebebi ise demirdir.

  • zamanında yılmaz güney abimizle feyecanlı bir aşk yaşamış oyuncu. yani bir nevi çirkin kral'ın güzel sevgilisi olmuştur. özellikle bu aşk, yılmaz güney'in yazıp yönettiği altın portakal film festivalinde en iyi film ödülü alan bir çirkin adam filmiyle başladı. ( 1969 ) feri cansel bir yandan şöhret kapısını aralarken, diğer yandan yılmaz güney'e vurulmuştu. gerçi gerek yılmaz güney'de gerekte diğer ilişkilerinde şansının yaver gitmediğini söylemek lazım. yani özel yaşantısındaki şanssızlık, yaşamına da mal olmuştur cansel'in.

  • marmaray açılışını 29 ekimde yaparak gercekten kimin en buyuk lider oldugunu göstermiştir. :)

  • bu başlığı açma nedenim, ortalıkta çok kirli bilginin olmasından, (bkz: ağzı olan konuşuyor)vatandaşın neyin doğru olup olmadığını bilmediğinden, kutsal bilgi kaynağına gıda mühendisi olarak katkıda bulunayım düşüncesindendir.

    uht süt tanım: ultra heat treatment açılımı olan, sütün yüksek basınçla 2 saniye içinde 100 derecenin üzerine çıkarılıp, ani olarak soğutulmasıyla, içindeki sağlığa zararlı bakterilerin ve sporlarının öldürülmesi sağlanır. bu süt steril ambalaja konulduktan sonra açılmadığı sürece, dolapta saklanmasına gerek kalmadan 3-5 ay tazeliğini koruyabilir. tad olarak biraz daha farklıdır, besin değeri pastörize süt kadar yüksek değildir ancak sağlığa zararlıdır ibaresi uht süte yapılan haksızlıktır.

    günlük süt tanım: aynı sütün pastörizasyon işlemine tabi tutulmasıdır. pastörizasyon gıda maddelerine uygulanan bir ısıl işlemdir. 60 ile 100 derece arasında yapılır. süt için bu değer 63 derecedir. günlük süt dediğimiz şey aslında pastörize süttür. pastörize sütte zararlı mikroorganizmalar tahrib edilir ancak sporları canlı kalır, çok yüksek sıcaklığa çıkılamadığı için. tad olarak çiğ süte daha yakındır. (bkz: çiğ süt)

    en bilinen ön yargı uht sütlere katkı maddesi katılmasıdır efendim, bu külliyen yalandır. yukarda bahsettiğim gibi aradaki fark ısıl işlem farkıdır. bu aralar uht süt sağlığa zararlı vs haberleri çok popüler. genelde doktorlar çıkıp konuşuyor. (bkz: tıp okuyan insan herşeyi bilir sendromu) geçen bir doktorun şu lafına denk geldim, hayretler içerisinde kaldım; ''uht süt içen bir gençlik morfinman bir gençlik yarattık, uht süt içen insan başka şeyi yemek istemiyor'' (bkz: kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan) insan bence mantık süzgecini kullanmalı. böyle bir şey mümkün değil. şu bir gerçek uht sütte yükse sıcaklıklar, şok etkisi vs sütün besin değerlerine ciddi oranda zarar veriliyor ama bu onu zararlı yapmıyor daha az yararlı yapıyor, arada büyük fark var gençler.