hesabın var mı? giriş yap

  • çok kalabalık bir ailenin, ailesine bakmak için okuyamayan oğlu olduğunu söylemişti taha. kıt imkanlarıyla, mutfağında onu en mutlu eden şeyi yaptı, yemek pişirdi. “insanların bir bardak su bile içmem dediği o mutfakta ben çok mutluydum” diyordu. hiç rahat vermediniz; eleştirdiniz, dalga geçtiniz. bugün enkazdan cansız bedeninin çıktığı haberini gördüm. tabi ki birçok kaybımız var ve hepsi üzücü. ancak soruyorum; değer miydi? küçümsemeye, dalga geçmeye değer miydi? hayat bu kadar kısayken onun çabalarını hor görmeye değer miydi?

  • kadın: günaydın canım.
    erkek: seni günden kıskanıyorum.
    k: çok tatlısın ama kalk giyin çıkmamız lazım.
    e: seni giydiklerinden kıskanıyorum.
    k: aşkımmm.
    e: seni aşktan kıskanıyorum.
    k: bunu biraz düşünmem gerek ama hadi nolur giyin gitmemiz lazım ajlan'a söz verdik kız 3 aydır hazırlanıyor bu oyuna ve sadece bugün oynayabilecek hem sen de söz verdin.
    e: senin düşüncelerini kıskanıyorum.
    k: uzamadı mı?
    e: senin uzunluklarını kıskanıyorum.
    k: o uzunluklar sende var.
    e: beni kıskanmanı kıskanıyorum.
    k: seni kıskanmıyorum ben.
    e: beni kıskanmamanı kıskanıyorum.
    k: ben giyindim, gidiyorum.
    e: gidebilmeni kıskanıyorum.
    k: yaa yapma ama böylee.
    e: merhametini kıskanıyorum.
    k: hiç istemiyorsun değil mi gelmek?
    e: anlayışını kıskanıyorum.
    k: ama ben söz verdim.
    e: sözlerini kıskanıyorum.
    k: yalnız gitsem olur mu?
    e: gözlerini kıskanıyorum.
    k: ya niye yapıosun böylee.
    e: ayak bileğini kıskanıyorum.
    k: allahım! çıldıracam ben senin yüzünden.
    e: göbek deliğini kıskanıyorum.
    k: tamam tamam gitmeyiz. trafik vardı deriz.
    e: pembe dudaklarını kıskanıyorum.
    k: yeter şımartma beniiii.
    e: içindeki çocuğu kıskanıyorum.
    k: aşkımmm. sarıl bakayım bana.
    e: ........
    k: ........ kapı çalıo kim olabilir ki bu saatte.
    e: bizim çocuklar gelecekti beraber playstation çevireceğiz.

  • 65 yaş üzeri kullanıcılar için getirmesi bedava ve “getirevlat” kodlu %10 indirim

    sağlık personeli için de aynı şekilde getirmesi bedava ve “minnettar” kodlu %10 indirim

    yapan uygulama. böyle ufak jestlerle mutlu oluyor insan.

  • "kız olmuş 90 kilo, hala facete, twitterda eski sevgilisine laf sokma çabasında. neymiş, intikam soğuk yenen bi yemekmiş. ye lan onu da ye."

  • dünyada bir milyardan fazla sigara içicisi bulunur ve her gün 15 milyardan fazla sigara satın alınmaktadır. bu sayının ise artması beklenmektedir.

    sigara filtreleri, doğada bozunması birkaç yıl alan bir tür plastik olan selüloz asetattan üretilir. sigaralar yalnızca abd'de her yıl 90.000 yangına neden olmaktadır ve orman yangınlarının önemli bir nedenidir ancak sigaranın okyanus üzerindeki etileri daha da büyüktür.

    atılan sigara izmaritleri kanalizasyonlara oradan nehirlere ve en sonunda denize taşınmaktadır. sigara izmaritleri, plaj temizliklerinden toplanan en yaygın çöp kalemidir. sigara izmaritleri dünya çapında yıllık 845.000 ton çöp anlamına gelmektedir.

    sigara izmaritleri balıklar, deniz kuşları ve kaplumbağalar tarafından yiyecek sanılır yenir. sahile vuran ölü hayvanların midelerinde sıklıkla bulunur. izmaritlerinin suda serbestçe yüzerken yaydıkları kimyasallar da (özellikle nikotin ve etilfenol) deniz yaşamı için zehirlidir.

    bir litre suya atılan tek bir sigara izmaritinin yaydığı toksinler, suda bulunan küçük balıklar ve su piresi gibi planktonik organizmalar için öldürücü dozdadır. her yıl atılan beş trilyon sigara izmariti, çin'deki üç boğaz barajı'ndaki (dünyanın en büyük barajı) tüm suyun, su yaşamı için tamamen ölümcül hale gelmesi için yeterlidir.

    tüm bu zararların haricinde, sigara filtreleri, sigaranın insanları bile tam olarak azaltmadığı gibi yarattığı koruyuculuk algısı ile sigara kullanmaya teşvik etmeye ya da bırakmaya daha az istek duyma gibi etkileri olduğu görülmüştür. filtrelerde bulunan 12.000 selüloz asetat lifi, doğrudan akciğerlere solunabilir ve solunum hastalıklarını tetikleyebilir.

    sigara üreticileri insanlar için daha güvenli ve doğayı daha az kirleten filtreler üretmek için denemeler yapsa da henüz pazarda yaygın bir şekilde kabul gören bir filtre türü üretmeyi başaramamışlardır.

    kaynak: science focus

  • gerizekalı mallar twitter'da tebrik yarışına girmişler, türk bayrağı emojisi falan atan olmuş. allahın embesilleri, bu karı ermeni soykırımı iddiacısı, pkk destekçisi birisi. bir bok bilmiyorsunuz hadi, en azından 2 dk açın da bakın kimmiş bu yahu diye.

    ulan türk'ün, türkiye'nin hayrına birinin avrupa'da başbakan olma ihtimali var mı hiç, bu kadar mı akıl engellisiniz?

    edit: olamamış zaten. beter olsun.

  • devletin maaşlı memurundan siyasi propoganda dinlemeyecek olan erkektir. yüzünü sağa sola gösterip tanımadığı insanlara yalakalık yapma ihtiyacı hissetmiyordur.