• hollanda'daki son genel seçimlerde iktidardaki özgürlük ve demokrasi için halk partisinin (volkspartij voor vrijheid en democratie, vvd) milletvekili olarak seçilen türkiye asıllı hollanda vatandaşı. daha önce yine aynı partiden amsterdam belediye meclisi üyesi olarak görev yapmış.
    https://www.parlement.com/…_dilan_yesilgoz_zegerius

    web-sitesi
    facebook
    twitter
  • hollanda'da vvd milletvekili dilan yeşilgöz, devrik kabinenin yeni ekonomik işler ve iklimden sorumlu devlet bakanı (ezk) oldu.
    .
    çok büyük başarı, tebrik ederim. kendisini ilk defa bu haberle tanıdım , umarım çok başarılı işlerini zevkle takip ederiz.
  • çok değil 2 yıl önce, hollanda’da iklim politikasının tartışıldığı bir dönemde, “iklim iklim diye tutturanlarla* kaybedecek vaktimiz yok. partimizin* programı ülkemiz ve hollandalılar için en iyisi (ekonomiden bahsediyor) neyse odur” şeklinde bir çıkış yapan, şimdinin enerji ve iklim politikalarından sorumlu devlet bakanı.

    https://twitter.com/…tatus/1084004129285001216?s=21
    görsel
  • hollanda'nin yeni adalet bakani.
  • hollanda'da bakanlık verilen kürt görünümlü dersim ermenisi .türkiye ve islam aleyhine her faaliyetin destekçisi , türkiye ve islam lehine olan herşeyin ise tam karşısında tipik bir kılıç artığı. pkk'lı babanın ermeni milliyetcisi ve pkk'lı kızı.
  • erik gibi kütür kütür bir türk düşmanı
  • terör örgütü pkk'nın elebaşlarından olan ve 1984'de hollanda'ya kaçan terörist yücel yeşilgöz'ün kızı. hollanda'da adalet bakanıdır. tunceli doğumlu olmasına rağmen kendisini kürdistan doğumlu olarak tanıtmaktadır. hollanda'da sözde ermeni soykırımını tanıyan türkiye kökenli 5 milletvekilinden birisi. babası yücel yeşilgöz 1984'de hollanda'ya sığındıktan 1 sene sonra hollanda devletinin üst isimlerinin referanslarıyla utrecht üniversite'sinde çağdaş türk edebiyatı öğretim görevlisi olmuş ve türk mitolojisinde büyük yeri olan bozkurt terimini yaptığı yanlı çalışmalarla istihbarat servislerine 'mafya jargonu' olarak kabul ettirmiştir. belçika, hollanda ve fransa devletlerinin ayrı bir terörist fetişi var, anlaması ilginç. türk öldürüyorsan iyisin. işin komik tarafı bu tipler özgürlükçü, çiçek, böcek, hümanizm maskeleriyle geziyor. garibim medeni avrupa vatandaşlarıda bunlara inanıp bağırlarına basıyorlar, lol.
  • yani bunlari duyan da avrupalilar sabah aksam turkiye'nin demografik yapisini arastiriyor, turkiye'de olan her seyi cok ilgiyle ve derinden arastiriyor zanneder.

    klasik bir avrupali'nin, ozellikle bati avrupali'nin kafasinda tc kokenli stereotype'i ikiye ayrilir genelde.

    1- gurbetci comar tayfa. iste burada da gordugunuz gibi bir elestiriyi bile dogru duzgun yapamayan, kilic artigi vs diyen, hicbir sekilde topluma entegre olamayan cahil ve yobaz tayfa. bunlar akp'nin hollanda ayagi denk isimli partiyi desteklerler, escinsel haklarina lanet yagdirirken islamofobi :((( diye aglarlar. dinci gecinip haksiz yere devletten sosyal yardim alirlar yani anlatmaya gerek yok biliyorsunuz zaten.

    2- gurbetci kurtler. avrupali'nin gozunde kurtler asagilanmis, islamci - turk milliyetcisi erkek egemen toplum tarafindan ezilmis, hakki yenmis bir grup. bu arkadaslar arasinda da cok dusuk seviye islerde calisip kabile gibi yasamaya devam edenler var tabii ama bunlarin toplumda gorunur olanlari dilan yesilgoz orneginde oldugu gibi okumus ailelerin cocuklari oldugu icin dusuk seviye comar tayfadan one cikiyolar, destek goruyorlar. ezilmis etnik kimlik de ise yariyor.

    bence diversity ayagina farkli farkli kimlikleri dahil ediyolar yonetime, turk kokenli kultur bakani da var bu kabinede gunay uslu diye mesela. ama ne olursa olsun ben kendisini tebrik ederim, dunya gorusunu cok paylasmasam da yabanci bir ulkede okumus, belli bir yere gelmis ve adalet bakani olmus. burada basliginin altina gelip nefret kusanlar da zaten gosteriyolar kendilerinden gelismis bir ulkede neden hicbir sey olamayacagini.
  • söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
    çektiğim alamı bir ben bir de allah'ım bilir.

    baska diyecek bir sey bulamiyorum. hollanda cidden ironiler ulkesi. yabanci ailelerin bilerek ve kasitli bir sekilde fislenip devlet yardimlarina el koyan ve hatta ceza odettiren bir vergi subesi bu skandal yuzunden dusen bir kabine ve bu kabinenin basinda guven oylamasini neredeyse gecemeyen bir ve hatta partisinin rutte'nin oldugu yerde biz yokuz aciklmasini yapmasina ragmen kabine de yer alan d66'e bagli kendi cikarini dusunen bir adalet bakani.

    evet ne desem gg.

    edit: uyari uzerine duzeltme. dilan yesilgoz vvd'den parlementoya girdi. entry'de d66 demisim cunku kafa, d66 lideri sigrid kaag'a da bozuk. duzeltme icin eurobim nickli susere tesekkur ederim.
  • kendisi hakkında :

    “bu tipe bakarak hayran oldugunuz avrupalinin kimlere arka ciktigini gorebilirsiniz. pkk'nin kurucusunun pkk'li kizi adalet bakani yapiliyor. biskuvi şirketinde müdür degil hollanda adalet bakani.”

    diye entari kasan dingil yazarımsımız, adolf hitler başlığı altına da şunu paylaşmış görsel

    kendisini tebrik etmekle birlikte, eleştiren kafatasçı çomarların kim olduğunu da görün istedim.

    hollanda'nın yeni adalet bakanı.
hesabın var mı? giriş yap