hesabın var mı? giriş yap

  • fifa espor olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. bu bağlamda her yıl oyundan nasıl bir "büyük" değişiklik bekleniyor ki, tıpkısının aynısı gibi saçma eleştiriler alıyor anlamıyorum.

    demoyu oynayan biri bu oyuna 18'inin aynısını diyorsa ya kördür ya da kötü niyetlidir. bu yılın önceki yıllardan en büyük farklarından biri geçen yıl topluluktan gelen feedbacklerin teker teker dikkate alınarak oyuna eklenmesi oldu.

    - haftasonu ligi tüm platformlarda 40 maçtan 30 maça indirildi.
    - haftasonu ligine katılım puanları geldi. böylece istediğiniz zaman katılabileceksiniz, bu puanları ne zaman kullanacağınız size kalmış.
    - aylık ödüller kalktı, haftalık ödüllere eklendi. 1 haftasonu kaçırıp kötü aylık ödül alma dönemi bitti.
    - haftasonu ligi ile işlevini yitiren divisions olayı tamamen değişerek, bol ödüllü, division rivals olayı geldi.

    50 euro şuan bizim kurumuzda çok para, ama kur böyle olmasa her yıl verilen bir para için hiç bir şey. silkelediklerini düşünüyorsanız oynamayın, almayın. oynayanları da kendi değerlerinize göre yargılamayı bırakın.

  • non-newton akışkan, akışkanın basılacağı pompa dizaynını komplikeleştirir, zira yoğunluğu azalmaya/artmaya müsait sıvıların pompaya giriş ve çıkış yoğunlukları arasında minimum (tercihen 0) değişim istenir. bununla ilgili aklıma gelen ilk örnek, uçakların yüzeyine kalkış öncesi ve kalkış esnasındaki buzlanmayı önlemek için sıkılan deicer* sıvısı. glikol bazlı olan bu sıvı jel kıvamında iken iş görür (buzlanmayı önler) ve çok fazla çalkalanır ya da türbülanslı akışa maruz kalırsa viskozitesi düşer, yani bildiğin su kıvamına gelir, jelliğini kaybeder. netice itibariyle uçak buzlanma nedeniyle düşme tehlikesi yaşar. o nedenle bu tarz sıvıların basıldığı pompalar özel olarak dizayn edilmeli, devirdaimli olmalı ve pompa türbülanslı akışı minimize etmelidir. bu tarz sıvıların taşındığı boru ve benzeri hatların uzunluğu minimumda tutulmalı, keskin dönüşler olmamalıdır.

    * bu sıvının uçağa sıkılmasını gösteren bir filmi seyretmek isteyenler için, (bkz: flight plan)

  • şu okulu caltech'le princeton'la falan karşılaştıran kişi tamamen kötü niyetlidir. princeton'ın 2012 itibariyle gelirleri yaklaşık 17 milyar dolar, caltech'in ise 1.75 milyar dolardır. princeton 1746'da, caltech 1891'de kurulmuştur. fakir bir ülkede devlet eliyle 1956 yılında kurulup bu noktaya gelebilen, dünya çapındaki çeşitli listelerde sürekli yükselmekte olan bir üniversiteyi aşağılamaya kalkışmak ise kötü kalplilikten başka bir şey değildir.

    kendisiyle benzer geçmişe sahip ve fakir bir ülkeden bu noktaya gelebilmiş okulları karşılaştırın lütfen, ki doğrudüzgün bulamayacaksınız. rica ediyorum şuradaki times higher education'ın "reputation" bakımından ilk 100 sıralaması sizin için dünya üniversitesi olmak için ne kadar geçerlidir bilmiyorum, zira anladığım kadarıyla 17 milyar geliri olan okullarla bir tutulması gerekiyor bu okulun. ama bir bakın bulunduğu listedeki diğer ülkelere ve okullara ve bu okulların tarihlerine. ama işte kötü niyetlisiniz, ne desek, ne açıklasak boş.

    http://www.timeshighereducation.co.uk/…/range/51-60

  • her biri anadan doğma sporcu, her biri 1.90lık atletik ömürleri sporla geçen adonisli babalara sahip olmalarından dolayıdır.
    asdlşfkadla siz de inanmadınız değil mi.
    aynaya bak anlarsın yiğidim aslanım. sen nesin ki o ne olacak?

  • şu entryme #35563826 cevap olarak "aptalsın ayrıca köylüsün" yazmış yazar-ımsı. olmamış bu ama, bir daha yapmayı denesinler. hahahha köylüyüm balım ben ya. hiç de utanmadım bak, sıkıntı yok köylü olmakta. o alevi bu kürt öteki köylü...ne yapalım lan hepimiz sizin gibi beyaz türk değiliz. halkız biz ve direniyoruz. uymadıysa git bayrak salla kazlıçeşmede. ha bu arada fransız lisesi mezunuyum, 3 dil biliyorum, avukatım, ama hiç de koymaz çöp de toplarım şalvar giyer hasat da toplarım...sonradan olma burjuva kafalarıyla gelme bana. köylü olmak onurdur yeter ki sonradan görme olmayayım.

  • periyodik tabloyla alakalı ufak bir bilgi tazelemeye ihtiyaç duydum.
    lise kimya konusu olduğundan tyt hazırlık siteleriyle karşılaşmayı bekliyordum.

    periyodik tablonun özellikleriyle alakalı bir google aramasında bulundum.
    işte sonuç:

    --- spoiler ---

    periyodik tablo nedir? periyodik tablo özellikleri nelerdir? işte detaylar...

    periyodik tablo nedir? sorusunun yanıtı öğrenciler tarafından araştırılıyor. koronavirüs önlemleri çerçevesinde okullar uzaktan eğitim sistemiyle ders anlatımlarına devam ediyor. öğrenciler ise gün içinde işlenen konularla ilgili araştırma yapıyorlar. periyodik tablo 8. sınıflar için özellikle merak konusu oldu. periyodik tablo özellikleri ile ilgili bilgilere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

    periyodik tablo özellikleri merak edilmeye başladı. uzaktan eğitim sisteminde işlenen ders konuları öğrenciler tarafından internet arama motorlarında araştırılıyor. periyodik tablo; dilimizde periyodik cetvel, periyodik çizelge, elementler tablosu gibi birçok şekilde isimlendiriliyor. periyodik tablo nedir? sorusunun yanıtı ile ilgili detaylar haberimizde…
    --- spoiler ---
    sizin ta amk ya. sabahtan beri gülüyor ve sövüyorum.
    alt tarafta içişleri bakanının yediği yemeğin haberi var. yan tarafta ünlü şarkıcının frikik fotoğrafları falan.
    lan ne karaktersiz adamlarsınız ya.

  • adam belediye başkanlığı için aday ve kendisine şantaj yapılıyor.
    şantajcıyı arayan dedektifin elemana sorduğu soru:

    "belediye başkanı olmanızı istemeyen bir rakibiniz var mı?"

    bak ben de merak ettim, gerçekten olabilir mi lan?