hesabın var mı? giriş yap

  • açları anlamak değildir. bunu diyen müslüman kendini kandırıyordur. akşam yemek yiyeceğini bilerek açları anlayamazsın.

    orucun iki amacı vardır :

    1- o güne kadar rahatça yiyip içtiğin nimetlerin kısa süre yokluğunu görerek değerini anlamak
    2- insanın en büyük düşmanı olan ve verdikçe fazlasını isteyen nefsi kontrol etmek

    yani iradeyi güçlendirmek.

    akşamları lüks otellerde 100 liradan başlayan menülerle iftarı bekleyerek kimse açların halini anlamaz, en başta da ben.

    o yüzden aç olduğunuz için sinirle kimsenin kalbini kırmadan orucu tutun, umulur ki allah kabul eder.

  • 64 yillik yasaminin yaklasik 23 yilini iceride gecirmis kabadayi. 23 yillik sürecte sagmalcilar, izmit, pasakapisi, toptasi, ankara merkez, ayas, sultanahmet, tekirdag cezaevleri ile askeri dönemlerde mamak, kabakoz, kartal maltepe, alemdag, davutpasa cezaevleri kendisini misafir etmistir.

    12 eylül darbesi sonrasi eroin kacakciligi'ndan mahkemede yargilanirken "12 eylül öncesi islenen faili mechul cinayetlerin % 80-90'i solculara geriye kalani da sagcilara iskence yoluyla yüklendi." ifadesini kullanmistir. 5 sene tutukluluk süresinin ardindan serbest birakilinca "elimize silah gectiginde herkesten hesap soracagim." aciklamasini yapmistir.

    uzun hapis yillarindan sonra geri döndügü alemde sonradan damadi olacak alaattin cakici icin "bizim hapishanede yattigimiz yillarda adam olmus, meydani bos bulmus." diye beyanati vardir. kizi öldürüldügünde damadini kastederek "kadina silah cekilir mi! elbette cekilmez. sapik iste, bu sapik ceker. para icin sapiklarin yapmayacagi sey yoktur." demis ve kendisini de 7 gün 7 ay icinde öldürülecegini söyleyen alaattin cakici'ya "benim ismim dündar kilic. 40 senedir kelle koltukta sokakta geziyoruz. kafamizi kuma da sokmadik. o gitti kafasini kuma soktu. nerede oldugu belli degil. iki tane kiralik buldu yapti bu olaylari. baska ne yapabilecek? hic. dondu kaldi pe...k oldugu yerde." cevabini vermistir.

  • bir burger king klasiği;

    -küçük boy patates
    +50 kuruş farkla orta olsun mu?
    -iyi orta olsun
    +75 kuruş farkla büyük olsun mu?
    -100bin daha veriyim dükkani aliyim (amk)

  • dünyanın en iyi müteahhitine bile iş verseniz, kontrol edilmediğini bilirse size kaliteli iş yapmaz.

    bu örnek özelinde yapılan işi kontrol edip, teslim alabilecek bir tanıdığınız yoksa 3000-5000tl verip başka bir ustayı bunun için görevlendirmek faydalı olabilirdi.

    edit: bu işlerde genelde en az iki ustadan teklif alırsın, düşük fiyat verene işi verirsin, diğerine de kontrol ettirirsin. işi alamayan usta zaten doğası gereği diğer ustanın neden kendisinden daha ucuz olduğunu kanıtlamaya ve yanlışını bulmaya odaklanır. sen de bunu avantaja çevirirsin. bu sistem çok büyük çaplı projelerde bile uygulanır.

  • türk tipi işletmecilik anlayışının sonucu ortaya çıkan durum.
    çalışma saatleri uzadıkça verimlilik düşer. milletçe bunu anlamıyoruz hiç bir zaman da anlamayacağız. iş veren ''ben bu parayı bu personele veriyorsam bir şekilde bu parayı çıkartmalıyım'' zihniyetiyle saat olarak personelini fazla çalıştırmaya çalışıyor. işte vizyonsuzluk nedir en net örneği bu. bu hiç bir zaman düzelmeyecek bir sorun. herkes yaptığı işten, iş yerinden ve iş vereninden nefret ediyor. kimse uzun mesai saatlerinden dolayı kendini geliştiremiyor, dinlenemiyor, yaptığı işe saygı duymuyor ve daha bir sürü sıkıntı.

    edit: evet ben de biliyorum tek sorunun sadece uzun mesai saatleri olmadigini ama ücret, idealizm artık her ne ile motive olduğunuzun tükenmişlik sendromu içine düştüğünüzde bir anlamı kalmayacak. bu çözülmesi gereken ilk ve en temel sorun. kimse harici bir hayat yaşamasına izin vermeyen, eşiyle evlatlarının arasına giren bir işi mecburiyetten yapsa bile sevemez sahiplenemez doğal olarak başarılı ve verimli olamaz.

    edit: format geregi tanim eklendi.

  • sifirlari hesaplarken bir yanlislik yapmadiysam * dunya nufusunu yaklasik 7 milyar insan olarak dusundugumuzde bu yıldızda her insana 1 milyon dunya dusmektedir. yani 4 kisilik bir aileyseniz bu yıldızın topraklarini herkese esit olarak dagittigimizda 4 milyon dunya kadar bir mala mulke sahip olursunuz. o derecede buyuktur yani.