hesabın var mı? giriş yap

  • şaşırılacak bir şey olmayan vaka.

    böyle mahalle aralarında racon kesip işinde gücünde insanları vergiye bağlayan (!), bir boka yaramayan it uğursuzların sonu budur.

    bırakın siksinler birbirlerini...

  • halkı sınıflandırıp ayrıştırmadıkları için sağ görüşlü olmadıkları kesin. sol görüşlü olmalarını bekleyen de yok onlardan. atatürk'ün ilke ve inkılaplarını kılavuzları olarak gördükleri sürece bizim açımızdan sıkıntı yok.

    düzeltme: imla.

  • yoldan geçerken uğrayacak olanlara nereye gittiklerini bilmeleri açısından not düşelim.

    180 yıldır faaliyet gösteren esnaf lokantasıdır.

    yalnızca kuzu tandır, kaymaklı ekmek kadayıfı ve kuru soğan servisi vardır. kadayıfın kaymağı gerçek afyon kaymağıdır ki bir çoğunuz afyon kaymağı diye yediğiniz şeyin bu kaymakla alakası yoktur.
    bayram tatillerinde kapılar kapalıymış. her sabah 11 gibi açılan kapılar öğleden sonra 16:00 gibi kapanıyor çünkü yemek o saatlerde bitmiş oluyor.

    yaklaşık 5 nesildir ailecek işletildiği için isimler de gelenekselleşmiştir. kadir oğlu ahmet, ahmet oğlu kadir şeklinde.

    son nesilin temsilcisi olan kadir moleküler biyoloji ve genetik eğitimini yurtdışında tamamlamış, sonra aile mirasını devam ettirmek için mesleği eline almış. babasıyla birlikte çalışmakta. bir organizasyonda gözlemleme fırsatım oldu. aldığı sorumluluğu bilen ve sektörde nadir bulunan efendi gençlerden biri olduğunu gördüm. umarım böyle devam eder.

    ezcümle buraya kuzu tatmak için değil, havasını solumak için gitmelisiniz ve tabiki kendinizi buranın kendine has kültürüne teslim etmelisiniz. mekan kendi kültürünü yaşatmak için faaliyetini sürdürüyor. daha çok yemek satmak gibi bir dertleri yok. günlük üretim miktarı standart.
    diğer yandan selam vermek buranın kültürünün bir parçası. içeri girdiğinizde göz ile de olsa mutlaka selam verin. öyle hemen masaya oturup bön bön bakmayın.

    ne yazık ki ülkemizde eski ile pis sözcükleri karıştırılıyor. oturacağınız masalardan üçü 1800 ortalarından kalmadır. mermerdir. diğer üçü de 1938'den beridir mekanda ve bunlar da akdeniz sediridir. tezgah ve parkelerle birlikte iç vitrinlerde yine 1938'den kalmadır. günlük rutin temizlikleri yapılmakta. kişisel kaprislerinizi kapıda bırakarak mekanı deneyimleyin. mutfak kültürümüz için çok kıymetli bir mekandır. kıymetini bilelim.

  • sizin ve eşinizin birer hücresinden meydana gelmiş olsa da, 9 ay karnınızda sıcacık besleyip taşımış olsanız da, ona hayat veren siz olsanız da, değişmeyen gerçek, sizin ona değil, "çocuğun size sahip olduğu"dur... daha bu sabah okula giderken "çıkmadan önce çişini yap istersen oğlum" dediğimde , "ben senin kurallarına uyamam anne, sen benim kurallarıma uymalısın, şu an çişim yokken nasıl yapabilirim ki?" dedi lan! 5 sene önce yoktun sen hacı, ne diyon?.. (bkz: diyemedim ya la)