hesabın var mı? giriş yap

  • adam belki 650 milyon dolar bulup, 50 milyonunu hacıladı ağalar, hemen salak yaftasını yapıştırmayın. kolombiyalı la o, kayserilinin aklına geleni akıl edemez mi sanıyonuz.

  • bilgi olarak yazayım. belki okuyan bir insan evladı faydalanabilir.

    benim bildiğim kadarıyla imf ülkelere borç para veriyor. ülkeler o parayı ekonomilerini düzeltmekte, ülke harcamasında kullanıyor. bunun karşılığında da imf ülkedeki paranın nasıl harcandığını denetleyip har vurup harman savurulmasını engelliyor. mesela bu parayı seçimde oy almak için seçim ekonomisi yapmana imf engel oluyor.

    dünya bankası kredisinde ise büyük kamu projeleri finanse ediliyor. mesela baraj yapılacak. o barajın finansmanında kullanılıyor. burada da koşul öne sürülebiliyor. mesela en son dünya bankası kredisinde medyaya yansıyan, yapılacak projede yüzde 50 sığınmacı istihdam edilmesi gerektiği şeklindeydi.

  • her yarışmacı elendiğinde kazandığı yarışmalar, kazanç sonrası sevinçleri falan gösterilirdi. anıl giderken düşüp ayağını kırışı ve donk diye kafasını vuruşu gösterildi.

    adam sakatlanıp yatmaktan başka bi şey yapmadı ki dklajglasşfag.

  • duyarlılığın boku çıkarılan durum. twitter'da gücü yetmeyen burada başlık açıp destek kasmasın be abi. sözlüğü bellediniz de burası sizin kişisel ordunuz değil, kendi duyarınızı kendiniz kasın.