hesabın var mı? giriş yap

  • bir de o başlıkta orda oturan dayılara laf edenler vardı!! bu zamanda kimse kimseye yardım etmez bunlar yüzünden. biliyordum böyle olacağını.

  • europapa için bu ne ya, ne saçma şarkı, sözler, hareketler diyenler için ekstra bir bilgi vereyim. ilk dinlediğimde ben de aynı şeyi düşünmüştüm. sonra şarkı dilime dolanmaya başladı, kafamda çalmaya başladı, sonra da sözlerini ve hikayesini merak ettim. bunun ardından şarkıya zıt olan hayat görüşüme rağmen şarkının hareketliliğinin altında derin bir hüzün ve travmatik bir geçmiş olması beni çok duygulandırdı. klibini izlediğimde ise klibin sonunda gözlerim doldu (anne ve babasıyla birlikte olduğu bir çocukluk fotoğrafı yanıyor).

    https://www.youtube.com/watch?v=gt2wy0djygo

    şarkının hikayesi ise şöyle.

    joost klein 12 yaşındayken babası kanserden vefat ediyor, bir sene sonra ise annesi vefat ediyor. basit bir kafiye oyunu gibi görünen "europapa" ismi aslında joost'un şarkıyı babasına yazması ve ithaf etmesi sonucu bu ismi alıyor.

    şarkının hikayesini, " her zaman hayat hikayemi anlatmaya çalıştım. en kısa versiyonu, ailemi genç yaşta kaybetmiş olmamdır. yıllardır bununla baş etmeye çalışıyorum. şimdi 26 yaşındayım. bu duyguyu paylaşmak için muhtemelen şimdiye kadarki en büyük sahne olan bu platformu kullanma şansım oldu. europapa kendini bulmak ve hikayesini anlatmak için avrupa'yı dolaşan bir yetimi konu alıyor. ilk başta insanlar onu tanımıyor ama o kendini göstermek için eline geçen her fırsatı değerlendirmeye devam ediyor. europapa babama bir övgüdür." şeklinde anlatıyor.

    küçükken babası ona "oğlum dünyanın sınırları yoktur" demiş ve bu da joost'un hayat görüşünü oluşturmuş. joost küçükken ailesiyle birlikte eurovision seyretmeyi çok severmiş. o hareketli kıpır kıpır dans ettiren şarkının sonunda şunları söylüyor.

    "günün sonunda hepimiz sadece insanlarız.
    babam bir zamanlar demişti ki dünyanın sınırları yoktur.
    her gün seni özlediğimi kendime fısıldıyorum,
    görüyor musun babacığım,
    bak seni dinledim."

    joost klein'in instagram paylaşımı:

    https://www.instagram.com/…ein/p/c6wxt3hsobs/?hl=tr

  • hulya avsar kizini kameralardan uzak tutma fikrini israr ve inatla surdurmeli, en azindan goz zevkimiz icin.

    kendini turkiye'nin en guzel kadini saniyorken gidip turkiye'nin en tipsiz erkegiyle evlenirsen ortaya cikacak en iyi cocuk bu olurdu zaten.

    neden tek cocuk oldugu da ortada ayrica kizimizin, hulya avsar daha fazla risk almak istememis.

  • saçma olmayan evlerdir. ankara kışın çok soğuk ve eskiden herkes sobayla ısındığı için o şekilde dizayn edilmiştir o evler.

  • iki arkadaşım üniversiteye gidebilmek için otostop çekiyorlar. bir araba duruyor bekleyen kızlardan biri ön koltuğa oturuyor. bizimkiler arka koltuğa kuruluyorlar. biraz sonra öndeki kız arabayı kullanan çocuğa soruyor "bunlar kim?" çocuk yanıtlıyor. "bilmem seni almak için durdum arabaya bindiler"

  • yer: inönü stadı.
    beşiktaş - dinamo kiev maçının başlamasına yaklaşık 1 saat kadar kalmış. beklemedeyiz.. yandaki elemanın telefonu çalar:

    (aslında monolog)

    - efendim.. he he söyle geldin mi?
    - ...
    - tamam nerdesin şimdi?
    - ...
    - nerdesin lan bağır biraz..
    - ...
    - atkı mı?
    - ...
    - siyah beyaz atkı mı var? (sessizlik - mavi ekran) kapat kapat mesaj atıcam sana.
    + noldu lan ne atkısı?
    - siyah beyaz atkı var boynumda, görmüyor musun diyor sığır. sanki mençıstır - çelsi maçındayız. dur şu dangalağı bulayım da geleyim..