• en kesin tabirle naif, zarif, kibar erkeklerden hoşlanan kadındır.

    askerliğini dağda bayırda sırtta 100 kiloluk çanta, elde g3 ile yapmış, savaşmış,kan görmüş, barış görmüş, kavga etmiş, bir toprağın su ile bütünleşmesini görmüş bu ülke için canını vermeye and içmiş doğası sert vicdanı hür erkekler bu kadınlar tarafından tercih edilmez.
  • "askerliğini dağda bayırda sırtta 100 kiloluk çanta, elde g3 ile yapmış, savaşmış, kan görmüş" ibaresi ile beni benden almıştır.

    işte bu çok televizyon izlemenin zararları.
  • maddi açıdan belli bir standart, seviye bekleyen bir kadındır. erkek arkadaşının bedelli askerlik için kredi çektiğini öğrenince o’na bakış açısı değişir.

    not: bedelli için kredi çekmiş kardeşlerime değil lafım
  • evlendiklerinde erkeğinin çalışmamasını, evde çocuklara bakmasını isteyecek kadındır. dışarı çıktıklarında serin yaz akşamları üşüdükleri zaman ikisi de cafede üzerine şal ister.
  • muhtemelen vatan, millet, sakarya ayağına yok olan hayatlara bir hayli üzülen; sevdiğinin canı üzerinden, prim yapmaya çalışan zengin azınlığın iğretisini içten içe yaşayan; gaza gelmeden, üreterek ve düşünerek var olmanın, birileri torunlarını amerikan kolejlerinde okutsun diye savaşarak bok yoluna gitmekten daha pragmatist ve mantıklı olduğunu düşünendir.

    üzgünüm ama bu çağda elime g3 alıp ülke koruyacağım diyen adamın, kafa olarak üstüne bomba yüklü ceket giyip, tank peşinde koşan adamdan farkı yoktur. sen yine eline g3 al, harp sırasında sen ölene kadar belki yanında 2 kişi götürürsün; fakat aklını kullanıp da üretirsen, belki binlerce insanı yaşatırsın. vatanı savunmak televizyona çıkan badem bıyıklıların söylediği gibi elinde silah, dilinde allah, kadehler dolusu şahadet şerbeti içmeyi gerektirmez. gaza gelip baloncuk olma, ardında gözü yaşlı analar, babalar, eşler, evlatlar bırakma. bırak vatanı teknolojik silahlar savunsun, bırak devlet askeri ve askerliği değil; askeri teknolojiyi desteklesin…parasını pabuca, kamuflaja değil teknolojie yatırsın. bu gün bu şartlarda 100bin askere ihtiyaç varsa; yarın belki daha zor bir durum için senin benim gibi ekmek doğramaktan aciz bebeler yerine, teknolojiyi kullanabilen bin profesyonel askere ihtiyaç duysun… konu nereden nereye geldi amq, açmayın şöyle başlıklar, doluyuz işte...
  • zarif, naif ve kibar olmak gibi bir insanda bulunması gereken en güzel özelliklerin ayıp; bi de bu özelliklerin vatanını koruma dürtüsünün tam tersi olduğunu bu gün de öğrendik çok şükür.

    sizin kafanıza sıçayım ben orman hayvanı gibi insanlarsınız amk bazen biri benim anama babama beddua etti de onun bedeli olarak yaşıyorum ben bu memlekette diyorum.
  • sevgilisine seferberlik görev emri gelecek mi diye endişe taşımayan kadındır.
  • .... askerligini garnizonda bir elinde vileda kova diger elinde paspas ile yapmis, cis temizlemis, bok koklamis, para cokomel satmis, .... seklinde degismesini onerdigim baslik.
  • eski sevgilim (7 yıl birlikte olduğum adam) bedelli yapmıştı ama burda yazıldığı gibi yok çalışmasını istemez yok parası için birlikte vs safsatalarını geçin askerlik vakit kaybı bir erkek için kaldı ki gidip de dönmeme ihtimali bile acı..
  • ucuz troll beyanı başlık. ha ciddi olduğunu varsayalım, askerlik yapmış çoğu kişiden daha iyi dövüşen ve silah kullanan bir arkadaşım bastı parayı yaptı bedelliyi. hiç de öyle naif, zarif, kibar falan değildir. gördüğüm en barzo heriflerden birisiydi.
hesabın var mı? giriş yap