• ohanez! elektronik müzik yapacağı çocukluğundan belli olan sanatçı. nasıl anladım? şöyle:

    eski oyuncakları karıştırırken tees electronic set‘i kurcalamaya başladım. yaşı 35 üstü olanlar belki hatırlar, bir sürü devre elemanı ve onlarla yapılabilecek devre şemaları içeren kitapçıklardan oluşan bir deney seti.
    işte o set!!! görsel

    neyse, kitapçıklardaki örnek devrelere falan bakıyorum. kitabın iki sayfasını katkıda bulunanlara ayırmışlar. nedense tanıdık bir isim göreceğimden eminmişçesine tek tek isimleri okumaya başladım:
    işte o sayfa!!! görsel

    tam sayfanın sonlarına gelirken bu bizimkini gördüm! hem ismi akılda kaldığından, hem de sayfa ortalamasından daha bi tipi yerinde olduğundan ötürü ampul gibi parladı!
    işte o ünlü!!! görsel

    ehehe tipe bak ya =) o yaşta tanışsak kesin süper arkadaş olurmuşuz ha.
  • pulluk dingili.
    (bin yıl sonra gelen edit: kelime anlamı bu arkadaşım napim? küfür etkisi yaratan ama küfür olmayan kelimeler hissiyatı yok değil tabi)
  • bu adamın pis bi gülüşü var. bakkal olsam veresiye mal vermem.
  • açıkçası hakkında pek bilgi sahibi olmadığım, hatta bulmak için geldiğimde pulluk dingiliyle karşılaştığım müzisyen.

    edit:
    http://www.bedukonline.com/
  • öğretmen bir annenin ve doktor bir babanın çocuğu olarak 20 nisan 1979’da ankara’da dünyaya gelen serhat bedük, arı fen lisesi’nden mezun olduktan sonra, bilkent grafik tasarım bölümü’nü 3. olarak kazandı ve burs aldı. müzik kariyeri 16 yaşında ankara’da lise yıllarında katıldığı okul orkestrasıyla başlayan bedük, ikinci sınıfta katıldığı metal grubuyla konserler vermeye başladı ve daha sonra hayat ve müzik zevkleri değismeye başladıkca katıldığı ve kurduğu gruplar da değişti. 18 yaşında juicex isimli grupla daha seattle grunge ve rock arası cover parçalarla ankara’nın en iyi müzik kulüplerinde sahne aldı.

    bu sırada bilkent grafik tasarım bölümüne burslu olarak kabul edilen bedük, 4 senelik okul hayatı boyunca gündüzlerini okul, gecelerini sahne olarak geçirdi. bu sırada birçok grup kurdu ve birçok gruba da katılarak eşlik etti. son olarak porselen isimli grubu kurarak cover parçaların yanında kendi bestelerini de çalmaya baslayan sanatçı, grubuyla ankara’da azımsanmayacak kadar ilgi gördü. haftada 4 gece çeşitli mekanlarda sahne alıyordu ki bedük gruptan ayrılıp istanbul’da kendi başına yürümeye karar verene dek.

    istanbul’a geldiğinde 24 yaşındaydı. büyük bir reklam ajansında art-direktor olarak çalısmaya basladı. bir yandan müzik kariyeri icin görüşmelere devam ederken yolları aykut gürel’le kesişti ve bir sene sonra irem records’tan bütün düzenlemelerini kendisinin yaptığı ve hatta ankara detay müzik’te kaydettigi demosundan da iki parçanın yer aldığı “nefes almak zor” isimli albümünü yayımlandı. öne çıkan parçalar arasında “son sigaram” ve sibel alaş’ın parçası “adam” isimli parçasına yaptığı yeni düzenleme vardı.

    asıl içinde var olan ve yıllardir alt yapısını kurduğu dans müziği prodüksiyonlarını 2006 miller music factory yarışmasına kadar gösteremedi. bu organizasyona sistematik ismiyle katıldı ve “like tomorrow will never come” isimli parçasıyla “en iyi dans müziği prodüktörü” dalında birinciliğe layık görüldü. bu ödül onun içinde var olan istekleri gerçekleştirmesi konusunda katalizör görevi görerek yeni albüm çalışmalarını hızlandırdı. ilk albümün üzerinden iki sene geçtikten sonra kendi müzik şirketi olan audiology records’u kurmaya karar verdi. ‘audiology’ tıpta bir bilim dalı ve amacı duyum bozuklukları ve işitme kalitesini yükseltmek olarak özetlenebilir. bu ismi koyma nedeni de açık olarak bellidir.

    “bedük- even better” albümü temel olarak olarak nitelikli-kaygısız bir dans albümü. albümde 9 ingilizce, 4 türkçe ve 2 remix olmak üzere 15 parça yer alıyor. bütün vokalleri, geri vokalleri, bütün enstrümanları, mix, kayıt, aranjman, söz ve beste yükünün tümünü tek başına üstlenen bedük’ün slogan olarak ‘çok kişilikli gösteri’ yi kullanmasının da sebebi budur. albümün mastering aşaması çağlar türkmen tarafından sestrem stüdyoları’nda gerçekleştirildi. sound, bakış açısı ve sahne performansı olarak benzerlik gösteren gruplar ve müzisyenler ise martin solveig, moloko, goldfrapp, playgroup ve jamiroquai olarak özetlenebilir. sahnede bedük dahil 6 kişiler; protools-klavye, bas, gitar, davul ve geri vokal. bedük sahnede 11 yıllık deneyimiyle albümdeki elektronik soundları akustik elemanlarla genişleterek çok güclü, öne çıkan, eğlenceli ve farklı bir konser deneyimi yaşatıyor.
  • bir tv programında "apple gömlek düğmesi çıkarsa alırım" demiş olan şarkıcı. güzel kardeşim apple gömlek düğmesi çıkarsa bende alırım. herhalde çıkardıkları en ucuz apple ürünü o olurdu çünkü :)
  • zaman zaman kendisinin eskiden serhat olduğu gerçeği ile yüzleşiyorum ve bence bu ahu tuğba'nın artık mor ve ötesi olması kadar acayip.
  • acun ılıcalı gibi adamların havasından şımarıklığından geçilmediği memlekette kaliteli işler yapıp bunun karşılığında takındığı hafif ukala tavrı hakettiğini düşündüğüm adamdır..
  • albümü indirmek için bulunan rapidshare linkinde dosya adının "hoduk.rar" olduğunu görmek var ya...
    bambaşka bir tecrübe.
  • kendisini ilk otto santralde izledim. sahneye çıkmadan önce tuvalette karşılaştık, ben de bir arkadaşımlayım. bi baktık kapının üstünden bi tane kel kafa gözüküyo. neyse çıktı tuvaletten.

    -abi naber?
    -iyiyim gençler sizden naber?
    -iyiyiz hocam sağolun, bi fotoğraf çektirsek?
    -tamam çektirelim, tuvalette çektirmeyelim ama facebookta taglersiniz falan.

    velhasıl çok iyi adam.
hesabın var mı? giriş yap